Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2005

(Wanted Dead Or A)Live: Black Mountain - Dead Meadow

by lkrory21
14-11-2005
KNAACK Club Berlin.

Black Mountain /
Dead Meadow

Ένεκα της ολιγοήμερης επίσκεψης μας στο Βερολίνο (πολύ σύντομα θα έχετε και... Berlin Calling!), βρεθήκαμε στο Knaack Club που βρίσκεται στην περιοχή Prenzlauer Berg του Βερολίνου για να παρακολουθήσουμε το live των καναδών Black Mountain με support τους αμερικάνους (εκ της Washington, DC) Dead Meadow.


Το Knaack club είναι ένας μικρός συναυλιακός χώρος (μικρότερος πχ του ΑΝ Club) βόρεια του κέντρου του Βερολίνου και όχι και τίποτα ιδιαίτερο από άποψη αισθητικής ή καθαριότητας. Η είσοδος για την συναυλία κόστιζε μόλις 12 ευρώ ενώ οι μπύρες κόστιζαν η βαρελίσια 0,5λ 3€ (όσο και το μικρό μπουκάλι Heineken) και το μικρό μπουκάλι Beck's μόλις 2,5€. Αισθητή η διαφορά λοιπόν στις τιμές με αντίστοιχους συναυλιακούς χώρους στην Αθήνα.

Η συναυλία άρχιζε (σύμφωνα με το εισιτήριο) στις 9:30 αλλά οι Dead Meadow εμφανίστηκαν στην σκηνή μπροστά σε 50 άτομα περίπου μόλις στις 10:30 και για περίπου 35 λεπτά έπαιξαν ένα ωραίο σετ κάπου μεταξύ ψυχεδελικού ροκ και stoner rock με δυνατό και γεμάτο ήχο. Στην συνέχεια ακολούθησε διάλειμμα περίπου 20 λεπτών μέχρι να βγούν οι Black Mountain στη σκηνή. Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι κατεβαίνοντας τα μέλη των D.M. από την σκηνή ανέλαβαν τον πάγκο(!!!) με τα cd και τα t-shirt που ήταν στημένος δίπλα στη σκηνή. Αξίζει να τσεκάρετε το τελευταίο άλμπουμ τους "Feathers" που κυκλοφορεί από την Matador Records.

Στην συνέχεια ανέβηκαν οι Black Mountain στη σκηνή με 5μελή σύνθεση και ξεκίνησαν με μια υπερδυνατή και σκληρή εκτέλεση του "Don't Drag Our Hearts Around" από το ομώνυμο πρώτο (και μοναδικό ως τώρα) άλμπουμ. Συνέχισαν παίζοντας τα τραγούδια του δίσκου τους ενώ παρουσιάσαν και δύο ολοκαίνουργια τραγούδια που κατα δήλωση τους θα είναι στο δεύτερο lp. Ένα μικρό σε διάρκεια (50 λεπτά) αλλά σφιχτό και δυνατό σετ από τους Black Mountain στο γνωστό ψυχεδελικό-ρετρό ήχο τους. Μόνη απογοήτευση το ότι δεν παίξαν το "χιτ" του δίσκου τους (και πολύ καλό) "Modern Music"..,

Συνομιλήσαμε μετά το πέρας της συναυλίας με τον τραγουδιστή/κιθαρίστα Jason Simon που μας διηγήθηκε τις περιπέτειες των Dead Meadow στην Νέα Υόρκη όπου είχαν μετακομίσει αλλά τελικά επέστρεψαν στην πατρίδα τους(Washington DC), για τα clubs που διευθύνουν οι ...συντοπίτες τους Thievery Corporation, για την επεικείμενη επανέκδοση των δύο πρώτων lp τους και άλλα πολλα. Είχαμε και μια μικρή συνομιλία με τον Stephen McBean των Black Mountain, ο οποίος ήταν εντελώς "χαμένος" και "κομμάτια", που μας είπε μεταξύ άλλων ότι σκοπεύουν να έρθουν την άνοιξη στην Αθήνα. Μην το πάρετε και τοις μετρητοίς βέβαια μιας και δεν ήξερε καλά καλά σε ποια πόλη βρίσκοταν ούτε που θα πήγαινε μετά (παρεπιπτόντως αύριο 17/11/05 παίζουν στο The Flex στην Βίεννη).

Εν κατακλείδι, μια καλή συναυλία από δύο μικρά νέα αλλά καλά γκρουπς στο Βερολίνο. Αν έρθουν ποτέ προς τα μέρη μας ή τους πετύχετε πουθένα έξω αξίζει να τους δείτε οπωσδήποτε αν είστε φανς του σκληρού ψυχεδελικού / space rock.

Links:
Dead Meadow
Black Mountain / Pink Mountaintops
Knaack Club

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου