Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2007

Vier

by lkrory21
4



Efterklang
Parades (2007, The Leaf Label)

Μπορείς να περιγράψεις σε ένα post-άκι αυτό το πραγματικά ονειρικό άλμπουμ από αυτή την εκπληκτική μπάντα από την Δανία που επιπλέον "κλείνεται" σε ένα από τα πιο όμορφα σχεδιασμένα εξώφυλλα φέτος? Δύσκολο.

Η εννεαμελής μπάντα (5 μόνιμα μέλη + 4 επιπλέον στις ζωντανές εμφανίσεις, κάτι σαν το Συμβούλιο Ασφαλείας δηλαδή!!) κάνει και πάλι το θαύμα της στο Parades, δεύτερο "κανονικό" άλμπουμ της αλλά και δεύτερη της εξαίσια κυκλοφορία για φέτος (βλ. Under The Giant Trees EP). Πολλά φωνητικά, πνευστά, έγχορδα, keyboards, λιγότερο "πειραγμένο" ηλεκτρονικά σε σχέση με το παρελθόν.

Άψογο, με μια λέξη. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια άλλωστε.

Ίσως είναι υπερβολη ο χαρακτηρισμός που τους έχουμε δώσει ως "καλύτερη ευρωπαϊκή μπάντα αυτήν την στιγμή" αλλά όσο περισσότερο τους ακούς τόσο περισσότερο πείθεσαι.

Efterklang (official site)
Efterklang (myspace)


Άσχετη πληροφορία #256704:
Οι Efterklang είναι το μόνο όνομα που κατόρθωσε να μπει και στο Top 20 και στα Top 5 EPs / Singles / κλπ. Βέβαια στο EP Four Songs By Arthur Russell συμμετέχει και ο Jens Lekman αλλά δεν μετράει ως δική του κυκλοφορία. Ο Burial, παράλιγο να το πετύχει: μπήκε στην λίστα των άλμπουμ, έμεινε "απ' έξω" στα EPs. Οι Deerhunter ήταν οι πιό "άτυχοι", έφτασαν και στις δύο λίστες στους επιλαχόντες.

2 σχόλια: