Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2007

Zwanzig

by lkrory21
Καταρχήν καλό μήνα με έναν καλό πονοκέφαλο (ας όψεται το αλκόολ) και μια κλειστη φωνή , αλλά ας όψονται οι Art Brut δι' αυτό! Πάλι οι 300 (και πολλούς είπαμε!) του ...Λεωνίδα είμασταν στο Gagarin αλλά δεν πειράζει, καλά περάσαμε.

Αφού είδαμε ως τώρα τα Top 5 EPs/κλπ και τις Top 5 Net Releases, ξεκινάει το countdown, χωρίς αξιολογική σειρά (σημ. αναγνώστη: Μας τα 'πρηξες με αυτό!), των 20 "καλύτερων" άλμπουμ για την χρονιά που κλείνει σε ένα μήνα ακριβώς!

20

Do Make Say Think

You, You 're A History In Rust (Constellation Records)


Αν και ξεκίνησαν ως υποσημείωση του καταλόγου της καναδέζικης εταιρείας / κολλεκτίβας, αφού οι ...ομόσταβλοι με το όνομα - σιδηρόδρομο (!) και τα διάφορα παράλληλα projects των μελών τους σκέπαζαν για καιρο τον χώρο της post - rock, χάρη στην συνέπεια που τους χαρακτήριζει και την δυνατότητα τους να εκπλήσσουν όχι με εντυπωσιακό τρόπο αλλά με τις μικρές, ανεπαίσθητες αλλαγές που πραγματοποιούν στον ήχο τους από άλμπουμ σε άλμπουμ, οι Do Make Say Think δεν απογοητεύουν ποτέ τον ακροατή που θα σκύψει από πάνω τους και δεν τους περάσει στα γρήγορα με μια γρήγορη στερεοτυπική ανάγνωση ("άλλο ένα καναδέζικο Post rock σχήμα").

Στο You, You 're A History In Rust τα καταφέρνουν περίφημα για άλλη μια φορά ενώ για πρώτη φορά έχουμε και φωνητικά χάρις στις εκλεκτές συμμετοχές (Akron / Family, Tony Dekker από Great Lake Swimmers, κλπ). Μάλλον αγνοήθηκε ως άλμπουμ μέσα στον ορυμαγδό hip και υπερπροβεβλημένων (άλλοτε ορθώς άλλοτε όμως όχι!) κυκλοφορίων της σεζόν που κλείνει αλλά δεν έχει σημασία, την θέση του εδώ σε αυτήν την ανευ σημασίας λίστα αλλά κυριως και στην καρδιά μας (Σημείωση αναγνώστη 2: Μπλιαχ! Μελό! Αίσχος! Φεύγω...) την κέρδισε επάξια.

Do Make Say Think (Off.Site)

2 σχόλια:

  1. Ευτυχώς! Οι Do make say think έλαβαν ψήφο! Τελικά, υπάρχει δικαιοσύνη. Όφειλα να το πράξω και εγώ, αλλά... (δεν υπάρχει δικαιολογία).Αν και όσα βρίσκονται πάνω από το 5 (μη σου πω πάνω από το 3) είναι δύσκολο να βρεθούν στην τελική εικοσάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν εξαιρέσεις το & Yet & Yet, δεν υπάρχει άλμπουμ των φίλτατων Καναδών που να απογοητεύει.

    Τώρα το ποια άλμπουμ θα βρεθούν στην τελική εικοσάδα, εξαρτάται από το πως θα μετρηθούν. Θα παίρνουν π.χ. 1 πόντο για κάθε εμφάνιση τους σε λίστα ή οι πόντοι θα είναι και συνάρτηση της θέσης τους στη λίστα. Ποιός ξέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή