Δευτέρα 13 Ιουνίου 2005

(Wanted Dead Or A)LIVE - EJEKT Festival Review.

by lkrory21
Κάτι μύριζε από την αρχή για το πρώτο EJEKT Festival. Την Παρασκευή είχαμε τον πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ thecityvibe.com και avopolis σχετικά με την εμφάνιση ή όχι της Miss Kittin (η οποία τελικά δεν εμφανίστηκε λόγω μόλυνσης στο αριστερό αυτί). Αρκετά τα μελανά σημεία αλλά τουλάχιστον αποζημιωθήκαμε από την καλή εμφάνιση των Chemical Brothers.

Φτάσαμε στο χώρο γύρω στις 7:00 μμ και στην πόρτα ήταν διάφοροι κουστουμάτοι με ενδοσυννενοήσεις που πιο πολύ μοιάζανε με πορτιέρηδες παραλιακού club παρά σε σεκιούριτυ συναυλίας και είχαν όλοι μα όλοι ένα δήθεν ευγενικό - δηκτικό ύφος που ενοχλούσε(πολύ). Αργοτερα δε σε μια τρανή απόδειξη του ...ανδρισμου τους που ξεχείλιζε πλακώνανε στο ξύλο ...δέκα άτομα ταυτόχρονα έναν τζαμπατζή ενώ στις αντιδράσεις μελών του κοινού αντέδρασαν με γνωστές εκφράσεις και απειλές τύπου "Έλα εξω αμα σου βαστάει να μας το πεις", κλπ. Παρόλα αυτά και με μια έξυπνη κίνηση - ματ, περάσανε και 50-100 τζαμπατζήδες λίγο μετά την έναρξη του σετ των Chemicals αποδεικνύοντας ότι α)κανένας χώρος δεν είναι αδιάρρηκτος και β)οι πορτιερο-σεκιούριτυ του Ejekt δεν ήταν και τόσο έξυπνοι.


Στην είσοδο του χώρου μας φορτώσανε ένα σωρό αηδιούλες του χορηγού ΤΙΜ (καπελάκια, βραχιολάκια, αριθμούς F2G, κλπ)Ο χώρος μέσα ωραίος με γρασίδι κάτω. Μεγάλη αβλεψία των διοργανωτών τα μόλις δύο ταμεία για κουπόνια για το μπαρ με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν από νωρίς τεράστιες ουρές αναμονής εκατοντάδων μέτρων(κυριολεκτικά!!!). Το ίδιο συνέβη και με την μόλις μια και ...τραγικά υπερτιμήμενη καντίνα απ' έξω (σάντουιτς ...7€, έχουμε την απόδειξη αν ενδιαφέρεται η αγορανομία) για όποιον πεινούσε. Θετική τουλάχιστον η εντύπωση απο τις δεκάδες χημικές τουαλέτες που και καθαρές ήταν και υπεράφθονες με αποτέλεσμα να μην περιμένεις καθόλου. Σε αυτό προνόησαν σωστά οι διοργανωτές και τους αξίζει μπράβο γιατί έχουν δει τα μάτια μας άλλα και άλλα....


Στο μουσικό κομμάτι τώρα... αν σας πω ότι καταλάβαμε ότι παίξανε όλοι όσοι αναφερόντουσαν στο εισιτήριο (πριν τους Chemical Brothers) θα σας πούμε ψέμματα. Πολλά DJ set μεν αλλά θα έπρεπε να ξέρεις για να πεις ποιό ήταν ποιος. Πολλά από αυτά ήταν μαλλον αδιάφορα, Το καλύτερο ήταν το DJ set ακριβώς πριν τους Chemical Brothers σε old school electro στυλ και πολλά περάσματα από Kraftwerk. Πάντως το όλο σκηνικό είχε μια διάχυτη εσσάνς αρπαχτής ενώ δεν έλειψαν και οι φήμες εντός του χώρου ότι ούτε οι Chemicals θα εμφανιστούν. Το καλύτερο ακούστηκε στην έξοδο όπου μια κοπέλλα είπε "καλά μεν αλλά όχι για 45 ευρώ" και προσυπογράφουμε.
Γενικά δεν νομίζουμε ότι ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος από τις εμφανίσεις πλην των Chemicals.

Όσο ετοιμαζότανε η σκηνή για τα ...χημικά αδέλφια στα ηχεία έπαιζε το "The Mix"(1991) των ... Kraftwerk! Τα ...αδέλφια εμφανίστηκαν στις 11:00μμ και για μιάμιση ώρα περίπου απέδειξαν το μεγαλείο τους και το ότι δεν βρίσκονται άδικα στα τοπ ονόματα της electronica σήμερα. Ξεκινησαν το σετ με το "Hey Boy hey Girl" και συνέχισαν με ένα mix παλαιών και νέων τραγουδιών σε πολύ καλές versions. Αξιοσημειώτο και το video show τους που συμπλήρωνε ιδανικά το όλο show. Γενικά όλα πολύ καλά απλώς, κατα τη γνώμη μας, ήθελε ένα "κλικ" παραπάνω για να απογειωθούμε.
Αφου τελειώσε το σετ των Chemical Brothers, απόχωρησε ένα μέρος του κοινού (συνολικά δεν πρέπει να ξεπέρασαμε τις 4000-5000) αλλά η κύρια μάζα παρέμεινε για τα dj set των Dave Clark και Christian Varela τα οποία έκαναν μεν τον κόσμο μπροστά να χορέψει αλλά δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο κατα την γνώμη μας πάντα.


Κλείνοντας, θα λέγαμε ότι δεν μείναμε και πολύ ευχαριστημένοι από το πρώτο EJEKT Festival. Ελπίζουμε όμως να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια γιατί χρειαζόμαστε και ένα dance festival απλά οι διοργανωτές θα πρέπει να προσέξουν τόσο το line-up περισσότερο όσο και τις λεπτομέρειες εντός του χώρου γιατί αλλιώς θα μείνει η ρετσινιά της "αρπαχτής"...

Πάει λοιπόν και το EJEKT! Τεταρτη ανοίγουν οι πύλες του G.Fest με Queens Of The Stone Age και ακολουθούν MEGADETH(17/6) και KRAFTWERK(18/6).
Δείτε και εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Επίσης, Παρασκευή 17/6 έχουμε και το Ambientrancedelika στην Πανεπιστημιούπολη, ενώ συνεχίζεται και η σειρα προβολών "Μικροκινηματογράφος: 24 Νύχτες /24 Ταινίες". Και οι δύο εκδηλώσεις από το ΚΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ. Δείτε πληροφορίες και εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου