Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008

Siebzehn: 13 Blues For Thirteen Moons

by lkrory21
17
Thee Silver Mt. Zion Memorial Orchestra & Tra-La-La Band
13 Blues For Thirteen Moons (Constellation)

Το ζιγκ-ζαγκ "from coast to coast" μουσικό roadtrip στην Βόρεια Αμερική για τις ανάγκες του top20 συνεχίζεται - μην ανησυχείτε βέβαια θα έρθουμε και πάλι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού αλλά λίγο πιο μετά! Προς το παρόν, αφήνουμε την Honey Owens και το Portland πίσω και μπαίνουμε στον I-84/US-30 αυτοκινητόδρομο με κατεύθυνση προς τα ανατολικά. 4,754 χιλιόμετρα αργότερα, που χρειάζονται σχεδόν δύο συνεχόμενες ημέρες στο τιμόνι!, φθάνουμε στο Μοντρεάλ, Καναδάς.

Εκεί κατοικοεδρεύουν τα μέλη ενός συγκροτήματος με όνομα - σιδηρόδρομο (που αλλάζει κιόλας σε κάθε κυκλοφορία!) το οποίο ξεκίνησε ως side project μιας άλλης εμβληματικής μπάντας για να φθάσει σήμερα να αποτελεί ένα αυτόφωτο γκρουπ που δίνει ανάσα ζωής στο πολυκαιρισμένο και πολυταλαιπωρημένο από τα καρμπόν γκρουπάκια είδος του post rock.

Πέμπτο άλμπουμ (ή έκτο αν μετράτε το The "Pretty Little Lightning Paw" E.P. του 2004) για την κολλεκτίβα και αυτήν την φορά "they really nailed it down". Πιο "rock", πιο "τσαμπουκαλεμένοι" και με πιο πολλά φωνητικά από ποτέ ο Efrim, η Beckie, ο Eric, ο Ian, η Sophie, η Jessica και ο Thierry συγκλονίζουν σε αυτόν τον αγριεμένο πραγματικά δίσκο με τα τέσσερα, 15 λεπτά περίπου έκαστον, κομμάτια - ψυχοβγάλτες . Το πόσο δυνατό είναι το άλμπουμ αποδείχθηκε περίτρανα ΚΑΙ από την εμφάνιση του γκρουπ στο πακτωμένο από κόσμο Κύτταρο λίγο πριν μπει η άνοιξη του 2008, μιας και το έπαιξαν ολόκληρο αφήνοντας "άλαλα τα χείλη των ευσεβών".

Links:
Silver Mt.Zion (off.site)
Silver Mt.Zion (Constellation)

Greek Bloggers' Top 20 Music Albums For 2008

Υ.Γ. Ευχαριστούμε πάρα πάρα πάρα πολύ για όλα τα καλά σχόλια που έχουν γραφτεί για την συγκεντρωτική σελίδα που έχουμε φτιάξει με την βοήθεια του Google Reader αλλά πραγματικά δεν είναι τίποτα σπουδαίο.



.

4 σχόλια:

  1. ΣΕ θενκ γιου φίλος για την προσπάθειά σου και απλά θέλω να ενημερώσω ότι λόγω μαλακίας που με δέρνει έβαλα περσινό άλμπουμ στη θέση Νο.18.
    Το έχω αλλάξει πλέον με άλλο φετινό. Δεν ξέρω βέβαια αν μπορείς να το διορθώσεις τώρα πλέον...

    Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. No worries! Από ότι είδα την αλλαγή την πήρε αυτόματα ο Google Reader. Η αλμπουμάρα που ακούει στο όνομα In The Future δεν είναι πλέον το #18 σου?

    Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το άλμπουμ των figurines βγήκε από την 20άδα. Το "In the Future" το αντικατέστησε. Άρα όλα good! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μοναδικός δίσκος, αξέχαστη συναυλία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή