Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009

Δεν μας χέζεις ρε Duffy?

by lkrory21
Έλα τα διαβάσατε τώρα για την "αρπαγή" της Duffy ...αν όχι here it is:

Duffy στο Ejekt; Όχι! Στο Rockwave! Ενδοεταιρικό πόλεμο & προσπάθειες μονοπωλείου καταγγέλει η Detox (via mixtape.gr)

Προσωπικά "χεστηκαμάν" (...που λέει και ένας άλλος blogger) ποιος θα φέρει την συμπαθεστάτη αλλά ολίγον βαρετή Duffy να τραγουδήσει για τους ιθαγενείς εδώ πέρα... Λες και λύθηκαν όλα τα άλλα προβλήματα μας και θα ασχοληθούμε με το πόσα έδωσε η Bibibo Music και έκλεψε την άμοιρη Duffy από την Botox...

Ως γνωστόν η αγορά είναι μικρή, για τους γνωστούς λόγους: το μέσο Β' κατηγορίας σκυλάδικο σε μέτρια μερα μπορεί και να μαζεύει διπλάσιους από ένα π.χ. soldout Gagarin, οπότε λογικό δεν είναι να τσακώνονται σαν ξαναμμένοι λαχαναγορίτες;

Το κύριο πρόβλημα παραμένει ένα άλλωστε και δεν έχει αλλάξει: ότι η πλειονότητα των "εταιρείων" "διοργάνωσης" "συναυλιών" (γελάστε ελεύθερα!) μας αντιμετώπιζουν ως ιθαγενείς εμάς τους μουσικόφιλους που, άκουσον άκουσον, θέλουμε να δούμε και καμιά συναυλιούλα της προκοπής.

Τι να ξαναλέμε...

Για τα γηροκομεία που μας πασάρουν για πρωτοπορία;
Για τις τιμές εισιτηρίων που στις καλές περιπτώσεις είναι μόνο 50% πάνω από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα;
Για τα φεστιβάλ των 2 ημερών και 5 ονομάτων με συνολικό κόστος όσο π.χ. το Pukkelpοp στο Βέλγιο που σε 3 μέρες παίζουν 180 ονόματα (και πρώτο πράμα, ε; Όχι η μαρίδα που καταλήγει στην εγχώρια "αγορά"....);
Για την σαρδελοποίηση στα "κλειστά club της συμφοράς" (που λέει και το άσμα) όταν μυρίζει 'sold out';
Για τις υπηρεσίες (μπαρ, τιμές, ουρές, κλπ);
Για τις συνθήκες ασφαλείας;

Τα ξέρετε, τα ξέρουμε, τα λέμε όλοι...
Να αλλάξει κάτι σύντομα; Απίθανο!

Οπότε, η λύση είναι η μία και ο μπακλαβάς γωνία:
Κάντε λίγο υπομονή, μαζέψτε 500 ευρώ, κάντε την βόλτα σας σε ένα οποιοδήποτε λίγο σοβαρό καλοκαιρινό φεστιβάλ της αλλοδάπης για 3-4 ημέρες και θα δείτε όλα όσα ονόματα θα βλέπατε σε έναν χρόνο εδώ και ακόμα περισσότερα... και πιο φθηνά συνολικά!

Δοκιμασμένη και πετυχημένη λύση.

Βάλε τώρα και μια Duffy να μερακλώσουμε μεσημεριάτικα στα γραφεία:




Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Y.Γ. #1: Αφού είμαστε στα τραγελαφικά των συναυλιακών δρώμενων της ημεδαπής, περάστε από το littlenightmusic.blogspot.com για "'Όχι Άλλη Sinead O' Connor".




.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/2/09 1:52 μ.μ.

    "οπότε λογικό δεν είναι να τσακώνονται σαν ξαναμμένοι λαχαναγορίτες;"
    ΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΟΥΧΟΥΧΟΥΧΟΥΧΟΧΟΥ
    Όλα καλά τα λες,τι μας κότσαρες μετά Duffy απορώ...ας έβαζες καλύτερα...Underworld ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χε χε χε Underworld! Που το πας ήθελα να ήξερα... ;-)

    Cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "το μέσο Β' κατηγορίας σκυλάδικο σε μέτρια μερα μπορεί και να μαζεύει διπλάσιους από ένα π.χ. soldout Gagarin"

    Να, λοιπόν, άλλος ένας σύγχρονος αστικός μύθος. Ακόμα και τα χάι σκυλάδικα "πρώτης" κατηγορίας, ας πούμε στην Ιερά Οδό, πέρα από τις εξής δύο μέρες, δεν μαζεύουν τίποτα, για να μην πω ότι είναι κλειστά. Και ακόμα και για τις μέρες που -ας πούμε- είναι σολντάουτ, να ξέρεις πως υπάρχει ένας μηχανισμός τηλεφωνητριών που όλη τη μέρα ψάχνουν γκρουπ και λοιπές αγέλες, όπως εργατική εστία, σύλλογοι γονέων, σύλλογοι αναξιοπαθούντων, φιλανθρωπίες, κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας (που κρατάνε μέχρι ...Μάρτιο), οργανισμοί, θέατρα, πρόεδροι, πάρεδροι, κελιπά κελιπά. Άσε δε που η σεζόν τους έχει συρρικνωθεί στους εξής τρεις μήνες. Κάποτε ξεκινούσε Σεπτέμβρη και πήγαινε με 5-6 μέρες την εβδομάδα. Τώρα υπάρχουν κέντρα που ανοίγουν το Δεκέμβρη, δουλεύουν λίγο με τις εξής δύο γιορτές και μετά το "επιτυχημένο" και καλά πρόγραμμα (των δύο μηνών) μετακομίζει -με μικρές τροποιήσεις συνήθως- στη συμπρωτεύουσα. Και μετά αρπαχτές στην επαρχία, οι οποίες σπανιως βγάζουν τα χρήματά τους, αλλά ενίοτε επιχορηγούνται από Δήμους ή την τοπική Μαφία, μιας και αποτελούν το μουσικό της υπόβαθρο και γι αυτό είναι διατεθειμένη να πληρώσει όσο όσο. Γι αυτό ίσως είναι καιρός να αναθεωρηθεί αυτό το αλαζονικό και φασιστικό "αυτά θέλει η αγορά". Όπως, επίσης, είναι καιρός να αρχίσει το γιαούρτι σ'αυτό το φασισταριό που διοικεί την ΕΡΤ και ακούει στο όνομα Παναγόπουλος που ήθελε να μας κάνει και μαθήματα δημοκρατίας όταν έγινε η κατάληψη για 2 λεπτά, η οποία έπαιξε και live. Και ο ίδιος είναι που οργανώνει φιέστα επιλογής τραγουδιού για τη Γιουροβίζιον (με δικά μας χρήματα) με καλλιτέχνη (sic) μέσω απευθείας ανάθεσης (όχι δικής μας ανάθεσης σίγουρας). Για να μη σου πω το πιο χοντρό: ότι ενώ το κομμάτι αυτό δήθεν θα αποφασιστεί με ψηφοφορία εκείνη τη μέρα, έχει εδώ και μήνες επιλεγεί. Έγκυρο αυτό.

    Ζωή σε λόγου μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χε χε καλώς τον!

    Το συγκεκριμένο το έγραψα χάριν υπερβολής ότι εν γένει αυτη η μουσική κυριαρχεί κακά τα ψέμματα και ασχέτου κατασκευασμένα ή όχι με βάση το σαφώς φασιστικό με προβιά "δημοκρατικότητας": "αυτά θέλει ο κόσμος". Την κρίση που θερίζει τα σκυλάδικα την γνωρίζω άριστα λόγω γνωστών που δουλεύουν εκεί.

    Κατά τα άλλα βεβαίως συμφωνούμε απόλυτα στις υπόλοιπες διαπιστώσεις και για την "δημόσια" τηλεόραση!

    Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εντάξει, τουλάχιστον φέτος έκλεψαν το παπί από τη Ντιτόξ -κάποια βελτίωση. Επειδή το '07 είχαν στείλει τους νταβατζήδες τους να διαλύσουν το Ετζέκτ -άει σιχτίρ με τους κοπρίτες.
    Όσο οι λαδέμποροι θα διοργανώνουν συναυλίες, τόσο θα πίνουμε τη μούργα -αυτό έχω καταλάβει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή