Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Just give me the black mask...

by lkrory21
"Ως «ιδιαίτερα επιβαρυντική περίπτωση» - για τον ορισμό της ποινής – θα αντιμετωπίζεται πλέον η απόκρυψη των χαρακτηριστικών κατά την τέλεση αδικήματος που αφορά σε διατάραξη κοινής ειρήνης, σωματική βλάβη ή βαριές φθορές. Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση προέβη την Τρίτη ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο Έλληνας πολίτης δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του και δεν φοβάται να δείξει το πρόσωπό του, ιδίως όταν διαμαρτύρεται»." (via tvxs.gr)

E, o Καρατζαφέρης είχε ζητήσει να είναι ιδιώνυμο αδίκημα το να φοράς απλά κουκούλα, η ΝουΔούλα όμως είναι και Νουδού και Light και ολίγον του μεσαίου χώρου (λέμε τώρα) οπότε και έπαιξε πιο χαλαρά. Αλλά το παράκαναν και αυτοί! Αν απαγορεύσουν τις κουκούλες, οι δίκοι τους ("λίτες", βαλτοί, όσοι "χρωστάνε" στην αστυνομία, κλπ) που ανακατεύονται παρέα με αναρχικούς και "αναρχικούς" στις πορείες τι θα φοράνε τώρα;Ένας αστυνομικός είχε ήδη βρει την λύση σε αυτό το πρόβλημα και πήγαν και τον απέταξαν!

Τα αστεία οι φαεινές ιδέες όμως δεν σταματούν εδώ...

"Επιπρόσθετα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι από εδώ και στο εξής θα προβλέπεται η άσκηση αυτεπάγγελτης ποινικής δίωξης από εισαγγελέα στην περίπτωση εξύβρισης δημοσίου λειτουργού, περιλαμβανομένου φυσικά και του αστυνομικού στον οποίο, στοχεύει η ρύθμιση. Απαντώντας στην εύλογη ερώτηση, τι θα συμβαίνει όταν για παράδειγμα μία ομάδα διαδηλωτών - μαθητών φωνάξει ένα συμβολικό σύνθημα εναντίον των αστυνομικών, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι ο παριστάμενος εισαγγελέας - που αποτελεί και προϋπόθεση για την άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης – έχει, όπως είπε, επαρκή γνώση να κρίνει με ποιόν τρόπο οφείλει να πράττει σε κάθε περίπτωση... Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση στοχεύει στην προστασία της ελληνικής" (via tvxs.gr)

Κοινώς τέρμα τα κακα λογάκια και "...το σύνθημα που όλους μας ενωνει" (που άνδρωσε γενιές και γενιές νέων στην Ελλάδα) στις πορείες. Μόνο "Χαρωπά τα δυό μου χέρια τα χτυπώ" θα τραγουδάμε και αυτό αν το επιτρέψει ο κυρ-εισαγγελέας!

Κλείνουμε με ένα τραγουδάκι αφιερωμένο στους κύριους Δενδιά και Μαρκο(υτσο)γιαννάκη.

The (International) Noise Conspiracy - 'Black Mask'
The First Conspiracy, 1999.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!





.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/3/09 1:17 μ.μ.

    "ο Έλληνας πολίτης δεν κρύβει τα χαρακτηριστικά του και δεν φοβάται να δείξει το πρόσωπό του, ιδίως όταν διαμαρτύρεται»..."

    μα πρόσφατα δεν είχαμε εν ψυχρώ δολοφονία ανήλικου από όργανο της τάξης και απανωτά πόγκρομ στο κέντρο της πόλης ή εγώ παρανόησα; Προσωπικά φοβάμαι και πολύ μάλιστα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να γελάσει ή να ανησυχήσει...

    5 μέρες από το μπίρι-μπίρι του ταξίαρχου της αστυνομίας Pretender-η και άλλων "δημοσιογράφων" κάπως έπρεπε να αντιδράσει η "κυβέρνηση" για να είναι ήσυχος ότι δουλεύουν όλα ο "καταλληλότερος" ώστε να επιστρέψει στην Ραφήνα και στο playstation.

    Το ζήτημα είναι αν ήρθαν ως μέτρα για να μείνουν και να μας οδηγήσουν όντως σε ...άλλες ατραπούς ή θα "ξεχαστούν" (όπως πχ η "ανωνυμία" των καρτοκινητών μετά την 2η θεαματική απόδραση Παλαιοκώστα - Ριτζάι) με το που θα σκάσει (σήμερα ή αύριο το πολύ, με αυτήν την κυβέρνηση δεν βαριόμαστε ποτέ) η επόμενη μαλακία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/3/09 11:12 μ.μ.

    Έέχεις δίκιο, με αυτή την κυβέρνηση το καταδιασκεδάζουμε. Λέγαμε με φίλους σήμερα ότι στις επόμενες πορείες θα φοράμε όλοι κουκούλες. Μη σου πω ότι από αύριο θα πηγαίνουμε στη δουλειά με νέο αξεσουάρ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή