Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

[Through The Flux Capacitor: 'Maggot Brain']

by lkrory21
Το δεκάλεπτο instrumental τραγούδι που ανοίγει τον ομότιτλο δίσκο των Funkadelic από το 1971 με τον αδικοχαμένο Eddie Hazel (1950 - 1992) σε ένα σόλο κιθάρας που όχι απλά σταματάει τον χρόνο αλλά, πραγματικά, σου λιώνει τον εγκέφαλο. Από το 1992(;) που το πρωτοακουσα χάρις σε ένα δανεισμένο βινύλιο από φίλο και μέχρι σήμερα, ανατριχιάζω κάθε φορά που το ακούω.

Ο θρύλος λέει δε πως ο Hazel είχε πάρει acid πριν μπει στο στούντιο και πως ο George Clinton του είπε να παίξει σαν να έμαθε ότι πέθανε η μητέρα του. O Hazel συμμετείχε πλήρως στην πρώτη περίοδο των Funkadelic μέχρι το 1974 τόσο συνεισφέροντας συνθέσεις όσο και παίζοντας κιθάρα.
Παρά τα χρόνια προβλήματα με τα ναρκωτικά και τον νόμο, κατάφερε να κυκλοφορήσει ένα σόλο αλμπουμ (Games, Dames and Guitar Thangs, 1977) και συμμετείχε κατά διαστήματα στα σχήματα του George Clinton μέχρι τον θανατό του το 1992 από εσωτερική αιμορραγία.

Παρακάτω ακολουθεί η εμβληματική studio εκτέλεση αλλά αν ψάξετε στο youtube υπάρχουν και μερικές πολύ δυνατές live εκτελέσεις.

Funkadelic - 'Maggot Brain' [Audio only]
Maggot Brain, 1971.

Bonus Track
Η εξίσου απίστευτη ψυχεδελο-funk διασκευή του Eddie Hazel στο 'California Dreamin'' από τον μοναδικό σόλο δίσκο του.

Eddie Hazel - 'California Dreamin'' [Audio only]
Games, Dames and Guitar Thangs, 1977

2 σχόλια: