Τρίτη 30 Αυγούστου 2005

(Un)Known Pleasures: "Howl"(2005)

by lkrory21
Black Rebel Motorcycle Club
"Howl" (2005, Echo/Abstract Dragon/PIAS)


Αν μπορούσαμε να πούμε μία φράση για το νέο και άρτι κυκλοφορηθέν πόνημα των B.R.M.C. αυτή θα ήταν ένας τίτλος τραγουδιού από το πρώτο αλμπουμ τους:

Whatever happened to my rock'n'roll???

Ξεχάστε ότι ξέρατε ως τώρα για τους B.R.M.C. Πάνε οι Jesus & Mary Chain / My Bloody Valentine / Velvet Underground επιρροές και οι φαζαριστές θορυβώδεις κιθαριές που τους έκαναν γνωστούς. Βάλτε μπόλικες ακουστικές κιθάρες, πιανάκια, φυσαρμόνικα και πολύ πολύ Johnny Cash / Bob Dylan. Μια πλήρης αλλαγή πλεύσης για την οποία μόνο ψήγματα υπήρχαν στις προηγούμενες δουλειές όπως κάτι ακουστικές εισαγωγές και το υπέροχο b-side "Failsafe" του single "Spread Your Love" από τον πρώτο δίσκο τους αν και κατα καιρούς είχαν εκφράσει την θέληση τους για ένα ακουστικό αλμπουμ.

Δεν ξέρουμε αν η αλλαγή αυτή οφείλεται σε μια πιο ώριμη άποψη μετά το ορυμαγδό που τους ταλάνισε μετά το δεύτερο αλμπουm τους όπως τα προβλήματα με τα ναρκωτικά και η φυγή του Nick Jago (επέστρεψε στο αλμπουμ αυτό), οι μειωμένες πωλήσεις και η διακοπή του συμβολαίου με την προηγούμενη εταιρεία τους.

Ο δίσκος που ξεκινά με το ακουστικό Shuffle Your Feet και για 13 καλοπαιγμένα country rock / americana τραγούδια μας εισάγει στο νέο μουσικό κόσμο τους ο οποίος είναι εξίσου συναρπαστικός με τον "παλιό" θορυβώδη εαυτό τους. Αν και ο δίσκος δείχνει να αγνοεί οτιδήποτε ήρθε στη μουσική μετά το 1960(το πολύ καλό artwork βοηθά επίσης), δεν ακούγεται καθόλου παρωχημένος και βαρετός.

Συμπερασματικά αξίζει να ανακαλύψετε την Exit Shoegazing - Noisy - Rock'n'Roll Enter Americana / Country / Folk Rock αλλαγή των B.R.M.C. Ελπίζουμε δε, να βρεθούν και για κανένα live στα μέρη μας ώστε να δούμε πως θα "δέσουν" ζωντανά οι δύο πλευρές των B.R.M.C. Άλλωστε θα θέλαμε να τους απολαύσουμε επιτέλους σε κλειστό χώρο μιας και η προηγούμενη τους εμφάνιση στο Rockwave Festival ήταν πολύ καλή αλλά κάπου έχανε, κάτι δεν ήταν πλήρες...

Είδομεν.

Track List:

  1. Shuffle Yout Feet
  2. Howl
  3. Devil's Waitin'
  4. Ain't No Easy Way
  5. Still Suspicion Holds You Tight
  6. Fault Line
  7. Promise
  8. Weight Of The World
  9. Restless Sinner
  10. Gospel Song
  11. Complicated Situation
  12. Sympathetic Noose
  13. The Line
Links:
www.blackrebelmotorcycleclub.com
www.echo.co.uk
All Music Guide Review
NME Review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου