Τετάρτη 17 Μαΐου 2006

Η πρωταρχική κραυγή και τα blues της εξεγερμένης πόλης...

by lkrory21
To σύγκροτημα - χαμαιλέοντας που ακούει στο όνομα Primal Scream επιστρέφει στις αρχές Ιουνίου με νέο δίσκο με τίτλο Riot City Blues. Ξεχάστε (ευτυχώς ή δυστυχώς ανάλογα με τα γούστα σας!) την πειραγμένη electronica και τα dubs, τα tracks τύπου "Some Velvet Morning", "Swastika Eyes", "Miss Lucifer", τις συνεργασίες με Kevin Shields (My Bloody Valentine), κλπ, κλπ, κλπ!


Εμάς, για να πούμε την αλήθεια, μας άρεσαν (πολύ) και σε αυτή την φάση οι P.S. (στα lps XTRMNTR και Evil Heat δηλαδή, αμφότερα πολύ δυνατά ως άλμπουμς!) αλλά επειδή ο Bobby και η παρέα του φαίνεται να το έχουν βάλει σκοπό να περάσουν από όλα τα είδη μουσικής για όσο καιρό θα υπάρχουν ως Primal Scream, αλλάζουν και πάλι στυλ!

Αυτή τη φορά γυρνάνε στο καθαρό ατόφιο rock'n'roll και πραγματικά "σκίζουν". Κιθάρες, φυσαρμόνικες, μπάντζο, μαντολίνα, βιολί, κλπ, κλπ και πολύ κέφι! Το single "Country Girl" ήδη κυκλοφορεί και ακούγεται (και) στα (ελληνικά) ραδιόφωνα και αποτελεί μια καλή γνωριμία με το νέο (παλαιό όμως) ύφος των P.S. οι οποίοι άλλη μια φορά εκεί στα 90s το ρίξανε στις rock'n'roll-ιες με το Give Out But Don't Give In (1994). Μαλίστα τότε είχανε περάσει για πρώτη φορά και από τα μέρη μας για μια συναυλία συνοδευόμενοι από εκείνη την απίστευτη (τόσο σε ομορφιά όσο και φωνή) τραγουδίστρια Denise Johnson. Να ελπίζουμε και για μια τρίτη περάτζάδα από τα μέρη μας?

Με μόλις 10 tracks και 41 λεπτά κάτι διάρκεια, το Riot City Blues (που κυκλοφορεί επίσημα στις 5 Ιουνίου) και ηχογραφήμενο σε 10 μόλις ημέρες χωρίς πολλές πολλές φιοριτούρες, τρώει για πρωινό οποιοδήποτε από τα νέα γκρουπάκια που εκθειάζει ο μουσικός τύπος ως νέους σωτήρες του rock τύπου ...Arctic Monkeys (αδυνατούμε ακόμα να αντιληφθουμε τον σαματά για αυτούς) ή We Are Scientists (αυτοί "τρώγονται" τουλάχιστον!). Τι θα ακούσετε; Καθαρόαιμο boogie rock ("Boogie Disease"), rock'n'roll-ιές ("Nitty Gritty"), πιο ψυχεδελικές στιγμές ("Little Death") και άλλα τέτοια όμορφα! Επιπλέον συμμετέχουν και μερικοί εκλεκτοί καλεσμένοι όπως ο Will Sergeant (των Echo & The Bunnymen) στην κιθάρα, ο Warren Ellis (Nick Cave & The Bad Seeds) στο βιολί και η Alison Mosshart των Kills στα φωνητικά.


Tracklist:
01.Country Girl
02.Nitty Gritty
03.Suicide Sally & Johnny Guitar
04.When The Bomb Drops

05.Little Death

06.The 99th Floor

07.Boogie Disease

08.Dolls (Sweet Rock n Roll)

09.Hell's Comin' Down
10.Sometimes I Feel So Lonely


Μπορείτε να το προ-παραγγείλετε από εδώ με μόλις 14,45€ (μαζί με τα ταχυδρομικά!).

Links:
Official Site 1 (τωρινό)
Official Site 2 (εποχής XTRMNTR)
Webadelica (unofficial fan site. Πληρέστατο!)
Wikipedia

Αυτά προς το παρόν...

...See Ya In The Pit...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου