Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2007

Route 10000010 #9: Daytrotter

by lkrory21
Η διαρκής περιήγηση μες στον θαυμαστό (όχι και τόσο) νέο κόσμο του ...διαδικτύου και πιο συγκεκριμένα στον χώρο της δωρεάν και νόμιμα διαθέσιμης μουσικής (για να μην χρειαστεί να πληρώσουμε 9250$ ανά "παράνομο" τραγούδι που θα βρεθεί στο PC μας!) μας φέρνει σήμερα βαθιά μέσα στην καρδιά των Η.Π.Α. και πιο συγκεκριμένα στο Rock Island, Illinois όπου εδράζεται το site Daytrotter.

Οι ...υπεύθυνοι του site λειτουργούν με μια λογική αλά John Peel Sessions. Καλούν τοπικά αλλά και μεγαλύτερης εμβέλειας αμερικάνικα indie rock ονόματα (κυρίως) από ανεξάρτητες εταιρείες και ηχογραφούν "ζωντανά" σε τοπικό στούντιο 3-4 τραγούδια τα οποία στην συνέχεια γίνονται διαθέσιμα για δωρεάν download από το site. Μεταξύ των ονομάτων που έχουν ηχογραφήσει Daytrotter Sessions θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντες καλλιτέχνες/γκρουπς όπως Menomena, Catfish Haven (Session 1, Session 2), Of Montreal, The National, Bonnie 'Prince' Billy και πολλοί άλλοι... Πλήρη λίστα των Daytrotter Sessions μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πολύ ενδιαφέρουσα προσπάθεια, η οποία σημειωτέον γίνεται μη κερδοσκοπικά καθώς ούτε οι μπάντες ούτε όσοι γράφουν στο site (καθώς πέρα από τα Sessions φιλοξενεί άρθρα, reviews, κλπ) πληρώνονται ενώ οι διαφημίσεις καλύπτουν τα έξοδα του site αλλά και της ενοικίασης του FutureAppleTree Studio όπου γίνονται οι ηχογραφήσεις. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε για την όλη προσπάθεια του Daytrotter στο εκεί About section αλλά τσεκάρετε και αναλυτικό άρθρο παρουσίασης από το Chicago Reader.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Daytrotter (off. site)
Daytrotter Session Archives

1 σχόλιο:

  1. Με αυτη τους τη κινηση τι νομιζουν οτι κανουν οι Αμερικανοι;;;Παντως την πειρατια δεν την ακουμπανε με τιποτε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή