Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008

Do You Like Rock Music?

by lkrory21
Αυτή την ερώτηση μας κάνουν από 15 Ιανουαρίου, οι British Sea Power και ασχέτως αν η απάντηση σας είναι ναι ή όχι, ο ολοκαίνουργιος, ομότιτλος με αυτή την γενικότατη (και ...μάλλον άστοχη!) ερώτηση, δίσκος τους αξίζει της προσοχής σας - κατά την ταπεινή γνώμη του παρόντος blog πάντα! Είχαμε βέβαια ήδη αρκετά και ενθαρρυντικά δείγματα του τι θα ακούσουμε από τους πάντα συμπαθέστατους British Sea Power, τόσο από το περυσινό EP Krankenhaus? (με το οποίο το DYLRM? μοιράζεται και δύο tracks) όσο και από το ξεσηκωτικό πρώτο single 'Waving Flags'.
Οι συγκρίσεις με τους Arcade Fire που θα διαβάσετε σε αρκετά reviews του εξωτερικού μάλλον αδικούν τους BSP και μάλλον οξύμωρες είναι, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τον καιρό που είχανε "σκάσει μύτη" οι Arcade Fire τους χαρακτηρίζανε ως "καναδούς British Sea Power" (!). Οι αναφορές κάνουν κύκλους τελικά...

Άδικες μεν οι συγκρίσεις αλλά όχι αστήρικτες ειδικά στον τομέα της παραγωγής που είναι αρκετά πομπώδης και "επική" (έως και κουραστική θα έλεγε κανείς!) ενώ για να δέσει ...το γλυκό, το Do You Like Rock Music? είναι ηχογραφημένο στον Καναδά (στο ονομαστό Hotel2Tango studio) με την βοήθεια, μεταξύ άλλων, του πρώην drummer των Arcade Fire (α χά!), Howard Bilerman και του Efrim Menuck (βλ. A Silver Mt.Zion, Godspeed! You Black Emperor - θα τον ξαναδούμε με τους πρώτους στις 30 Μαρτίου, remember?).

Πάντως παρά το μειονέκτημα της μάλλον βαρειάς παραγωγής, το DYLRM? ανοίγει και κλείνει επιτυχημένα με περίπου το ίδιο "θέμα" ('All In It', 'We Close Our Eyes'), περιλαμβάνει αρκετά τραγούδια - ύμνους που θα τα "σπάσουνε" το καλοκαίρι στα φεστιβά της Ινγκλατέρας ('No Lucifer', το προαναφερθέν single, κλπ), την κλασική περιέργη στιχουργική οπτική γωνία των BSP, εκτεταμένα liner notes, κλπ, κλπ. Ε τι άλλο θέλετε από ένα καλό άλμπουμ (εστω και με μερικά fillers)?

Εδώ ενα δωράκι - δεν περιλαμβάνεται στο DYLRM?
'Waving Flags (Wandering Horns Instrumental' (mp3, 256kbps, rip from 7" single)

Tracklist:
01. All In It
02. Lights Out For Darker Skies
03. No Lucifer
04. Waving Flags
05. Canvey Island
06. Down On The Ground
07. A Trip Out
08. The Great Skua
09. Atom
10. No Need To Cry
11. Open The Door
12. We Close Our Eyes

Links:
British Sea Power (off. site)
British Sea Power (Myspace)

1 σχόλιο:

  1. Ειρωνεία δεν είναι; Οι British sea power να παρομοιάζονται με τους Arcade fire! Το "Do you like rock music" μου άρεσε πολύ. Το περιεχόμενό του έχει συνοχή και το 'Waving flags' κλέβει τις εντυπώσεις. Μπορεί να λείπει ο ασυγκράτητος ενθουσιασμός και ο δυναμισμός του "The decline...", ωστόσο δεν πειράζει. Easy, easy, easy...

    ΑπάντησηΔιαγραφή