Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

It's Just A Cover Of Α Cover!

by lkrory21
Τι θα μπορούσε να συνδέει μια ινδή -με καταγωγή από το Trinidad & Tobago(!!!)- pop τραγουδίστρια (και μάλιστα από τις παλαιότερες) με μια νεαρή βρετανίδα -με καταγωγή από την Σρί-Λάνκα- τραγουδίστρια και παραγωγό και με ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα και επιτυχημένα γκρουπς της δεύτερης γενιάς της indie rock κολλεκτίβας / δισκογραφικής Elephant Six?

Μα, τι άλλο από ένα τραγούδι για τον Jimmy(!).

Πηγαίνοντας πίσω στο 1982, στο soundtrack της bollywood παραγωγής Disco Dancer (IMDB Link) περιλαμβάνεται το 'Jimmy Jimmy Jimmy Aaja' από την Parvati Khan. Εδώ και το απόσπασμα απο την παραπάνω ταινία όπου εκτελείται το τραγούδι (pure fun!):



Εν έτει 2007 η αμφιλεγόμενη M.I.A. (ή διθύραμβους θα διαβάσεις ή θάψιμο χωρίς έλεος) το επαναφέρει εκμοντερνισμένο ως 'Jimmy' στο άλμπουμ της Kala (2007, XL Recordings). Ορίστε το αντίστοιχο βίντεο:


Και στις αρχές του 2008, έρχονται σχεδόν από το πουθενά οι oF Montreal να κάνουν διασκευή στην διασκευή του 'Jimmy' χαμηλώντας τα bpm και φέρνοντας το περισσότερο στο ύφος τους. Όχι και άσχημα.

1.Parvati Khan - 'Jimmy Jimmy Jimmy Aaja' (Disco Dancer OST, 1982)
2.M.I.A. - 'Jimmy' (Kala, 2007)
3.oF Montreal - 'Jimmy' (Non-album track, 2008) {via Pitchfork}

Εσείς; Ποια version διαλέγετε?

Links:
Disco Dancer (IMDB)
M.I.A.
(off.site / Myspace)
Of Montreal (off. site / Myspace)

Δυστυχώς η φίλτατη Parvati Khan δεν φαίνεται να έχει κάποια ιστοσελίδα, έστω στο Myspace. Πάντως από αυτό εδώ το άρθρο της Indian Express μαθαίνουμε ότι πλέον ονομάζεται Parvati Mata και τραγουδάει ινδουιστικά θρησκευτικά τραγούδια (bhajans) αλλά όχι χωρίς προβλήματα μιας και επειδή ο άντρας της είναι μουσουλμάνος, συναντάει αντιδράσεις ή ακόμα και απαγορεύσεις όταν τραγουδάει σε ινδουιστικούς ναούς. Τσκ, τσκ, τσκ, ψάχνεις πληροφορίες για μια τραγουδίστρια και καταλήγεις να ενημέρωνεσαι για τις θρησκευτικές διαμάχες στην Ινδία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου