Τρίτη, 13 Μαΐου 2008

Mothlite

by lkrory21
Ένας άγγλος (David O'Sulllivan) και ένας φινλανδός (Antii Uusimaki), με πλούσιο παρελθόν και πολλές συνεργασίες στο παλμαρέ τους έκαστος με διάφορα σχήματα, είναι τα δύο μέλη που αποτελούν τους Mothlite που "όπου να 'ναι" κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους με τίτλο The Flax Of Reverie από την Southern Records.

To όνομα τους το έχουν εμπνευστεί από το φιλμ Mothlight του αμερικάνου κινηματογραφιστή Stan Brakhage, περισσότερα εδώ (IMDB, Wikipedia). Το The Flax Of Reverie, μόλις 6 tracks και διάρκεια 49 λεπτά, είναι ένα ιδιόμορφο και σκοτεινό ηχητικό μείγμα με κινηματογραφικά χαρακτηριστικά που πατάει σε ...πολλές βάρκες (avant rock, jazz, νεοκλασική, doom metal) και ξενίζει αρχικά αλλά οι πολλαπλές ακροάσεις αποκαλύπτουν πράγματα και θάματα! Στα συν και τα επιβλητικά φωνητικά του David O'Sullivan και η εκτεταμένη αλλά πετυχημένη χρήση πλήκτρων, εγχόρδων και πνευστών στην ενορχήστρωση.

Δείτε εδώ ένα κλιπ παρουσίασης του δίσκου με πανέμορφα visuals από την Southern Records......ενώ μπορείτε να "κατεβάσετε" ως δείγμα το παρακάτω track:
Mothlite - 'The One In The Water' (mp3, 128kbps) από το site της Southern Records.

Συστήνεται.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Mothlite (off.site)
Mothlite (Myspace)
Mothlite (Southern Records page)
The Flax Of Reverie (Southern Records page)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου