Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

(Wanted Dead Or A)Live: Primavera Sound '08

by lkrory21
Τα είπαμε τα γενικά περί φεστιβάλ, πάμε να δούμε πολύ περιληπτικά τι έγινε ανα ημέρα...

...πάρτε μια βαθιά ανάσα, ακολουθεί post - σεντόνι!

Day 1: 29/5/2008

MGMT
Πανηγυρτζήδες -όπως τους περιμέναμε- μεν αλλά συνολικά πολύ καλοί, ήταν ότι καλύτερο για να σε βάλει στο festival mood μιας και ήταν ουσιαστικά η πρώτη εμφάνιση της πρώτης μέρας. Θα γίνουν σταρς πάντως, το δίχως άλλο.

Edan feat. Dagha
Δεν τους είχαμε υπ' όψιν (thanks, Η!), στην αρχή έπαιζαν πιο 'old school' στην συνέχεια το γύρισαν σε ένα ψυχεδελο-hip hop που μας άρεσε πολύ.

Public Enemy
Αν και πολυαναμένομενοι σε αυτά τα μέρη, απογοήτευσαν πλήρως και δεν έπαιξαν καν ολόκληρο το It Takes A Nation Of Millions... Τσκ, τσκ, τσκ.

British Sea Power
H απογοήτευση των Public Enemy μας οδήγησε εκεί όπου, όσο είδαμε τουλάχιστον, τα πράγματα ήταν πολύ πολύ καλύτερα!

Portishead
Ναι, ήταν καλοί αλλά δεν ξετρελλαθήκαμε κιόλας -να μη σου πω ότι βαρεθήκαμε κιόλας- οπότε μια βόλτα από τους...

Boris
...μας ξύπνησε δεόντως. Η φράση "τα ΄σπάνε" εδώ ταιριάζει γάντι!

Caribou
Τα γνωστά καλά πράγματα που είδαμε και προ μηνών στο Gagarin.

De La Soul
Αν και τους χαζέψαμε από τις "κερκίδες" της Rockdelux, ήταν πολύ καλύτεροι από την σαχλαμαρο-εμφάνιση προ ετών στο Synch και πολύ καλύτεροι από τους P.E.

Vampire Weekend
Δυνατό show στις 2:30 τα ξημερώματα με όλον τον κόσμο που είχε απομείνει να έχει μαζευτεί στην Vice Jaggermeister σκηνή. Just Believe The Hype!

Day 2: 30/5/2008

Bishop Allen
Όμορφη indie pop. Ότι έπρεπε δηλαδή για πρώτο act της ημέρας.

No Age
Στα live ετούτη εδώ η δυάδα είναι απείρως πιο φασιαριόζα από ότι στο φετεινό Nouns. Καλοί.

The Sonics
Τα ΚΑΠΗ του φεστιβάλ. Το έλεγε η καρδούλα τους αν και αναλώθηκαν και σε πλήθος blues και rock'n'roll στάνταρντς πέρα από τους δικούς τους "ύμνους". Αν τους φέρουν και από εδώ, το Gagarin θα πάρει φωτιά!

Sebadoh
For all time's sake...

Man Man
Μόνο το κλείσιμο του set τους προλάβαμε αλλά ήταν πολύ καλοί. Όσοι είδανε όλη την εμφάνιση πάντως, παραμιλάνε ακόμα...

Why?
Με το πολύ καλό φετεινό Alopecia (2008, Anticon) ανα χείρας (έστω και αν το ένα του Jonathan ήταν ...μπαταρισμένο!!!) ήταν δύσκολο να απογοητεύσουν.

Cat Power
Εδώ η κρίση δυσκολεύει και οι απόψεις των παρευρισκομένων ποικίλαν. Δεν ήταν κακή αλλά ήταν εμφανώς "κομμάτια" και η φωνή δεν έβγαινε. Πάντως η συνοδευτική μπάντα μια χαρά ήταν αλλά εν γένει δεν ταιριάζει καθόλου ο ανοιχτός χώρος στην Chan Marshall. Στο τέλος μας πέταξε και ένα "Sorry" και αποχώρησε αφού μοίρασε στις πρώτες σειρές σχεδόν ότι υπήρχε επί σκηνής. "Ναι μεν αλλά" η δική μας ετυμηγορία. Περιμένοντας μπας και το show της πάρει τα πάνω του, χάσαμε και τους Fuck Buttons δυστυχώς.

Τhe Go! Team
Απλά τους χαζέψαμε λίγο αλλά το show τους είχε βάλει φωτιά στην Estrella Damm σκηνή!

Om
Απλά Θεοί. Πρέπει να χάσαμε το 20% της ακοής από το μπάσο του Cisneros (με μπλουζάκι Dead Moon παρακαλώ!) οπότε... Μέσα στο τοπ 5 των καλύτερων εμφανίσεων του φεστιβάλ.

Ellen Allien
Αρκούντως καλή και ξεσηκωτική...

Supermayer
...όπως και τουτοι εδώ. Μια καλή προθέρμανση δηλαδή...

Holy Fuck
...για την καλύτερη εμφάνιση του τριήμερου. Απλά και χωρίς πολλά λόγια. Τα είπαμε ήδη άλλωστε.

Day 3: 31/5/2008

Bon Iver
Στο "κλειστό" και πανέμορφο Auditori, o Justin Vernon παρέα με άλλους δύο μουσικούς παρέδωσε ένα από τα πιο συναισθηματικά show που έχουμε δει εδώ και πολύ πολύ καιρό. Άψογοι.

Times New Viking
Πολύ κακό για το τίποτα, όπως και το άλμπουμ άλλωστε. Κουρδίζανε (που λέει ο λόγος) πέντε λεπτά για να παίξουν μια σαχλαμάρα των δύο.

Atlas Sound
Μέσα στην καταχνιά και το ψιλοβροχο, ο ήχος τους αποτέλεσε το καλύτερο soundtrack. O Bradford σε μεγάλα κέφια.

Okkervil River
Άψογοι επίσης. Το καθαρόαιμο US indie του σήμερα, όπως πρέπει να ακούγεται. Τα επιμέρους τεχνικά προβλήματα δεν τους πτόησαν στο ελάχιστο. Πλασμένοι για "μεγάλα σαλόνια" (πότε επιτέλους?).

Buffalo Tom
Απλά χάζεμα από τις κερκίδες εν μέσω μπύρας και λουκάνικών.

Dirty Projectors
Πολύ καλοί στο Live αν και δεν έχουμε εντρυφήσει στα στουντιακά πονήματα τους. Και η Amber Coffman στην κιθάρα κουκλάρα.

Rufus Wainwright
"Ακουστικός" μεν (μόνο πιάνο ή κιθάρα -κάτι που ξενέρωσε κάποιους!)- αλλά όχι κακός δε.

Menomena
Πολύ καλοί όπως αναμενότανε.

Deerhunter
Δεύτερη εμφάνιση του Bradford Cox εντός της ημέρας (βλ. Atlas Sound) αλλά αυτή τη φορά με το "κανονικό" του σχήμα και με καινούργια κιθαρίστρια παρακαλώ. Πολλά καινούργια τραγούδια στο set - λογικά κάποια θα τα απολαύσουμε και στο επερχόμενο Microcastle.

Clipse
Αυτό είναι hip hop, μάλιστα!

Dinosaur Jr.

Οι ουκ ολίγοι φανατικοί μην τους χάσετε σε λίγες μέρες στο Fuzz. Το έχουν ακόμα.
Το είχανε αποδείξει και πέρισυ στο Pukkelpop. Ε, τι; Πάλι Nick Cave θα δείτε; Έλεος!

Les Savy Fav
Μεγάλο πανυγήρι ο "frontman". Το τι ακολούθησε στην εμφάνιση τους - απερίγραπτο απλά!


Digital Mystikz, Loefah & Sgt.Pokes

Αυτούς γιατί δεν τους φέρνουν στο Synch, ε; ε; Μοντέρνο dub(step) που σπάει ηχεία... και ανάβει από μόνο του τσιγαριλίκια (τσκ, τσκ, τσκ). Επίσης από τις καλύτερες εμφανίσεις που είδαμε και ότι έπρεπε για να κλείσουμε με το φεστιβάλ για φέτος.

Τι άλλο θέλαμε να δούμε αλλά δεν τα καταφέραμε είτε λόγω χρόνου (και η κλωνοποίηση είναι σε πειραματικό στάδιο δυστυχώς!) είτε λόγω κούρασης ή/και μεγάλης κατανάλωσης μπύρας και Jagermeister:

Notwist, Mount Eerie, Explosions In The Sky (οι φήμες λένε ότι γέμισαν όσο κανείς άλλος την ATP σκηνή), Voxtrot (τους είδαμε όμως πέρισυ και ήταν καλοί), Prinzhorn Dance School (2η φορά τους πετυχαίνουμε σε φεστιβάλ και τους χάνουμε!), Thomas Brinkmann, Midnight Juggernauts, Autolux, Man Man (όλη την εμφάνιση), Fuck Buttons (ας όψεται η Cat Power - βλέπε παραπάνω!), White Williams, Silver Jews, Throbbing Gristle, Animal Collective, Apparat Band, κλπ. Ας μην είμαστε αχάριστοι όμως...

Αντε και του χρόνου, παιδιά!

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!


Φωτογραφία: Οι MGMT προμοτάρουν τους Vampire Weekend(!)



3 σχόλια:

  1. Ωραίος..αν και Notwist και Animal Collective δεν θα τους έχανα προσωπικά (αλλά μη λέω μεγάλα λόγια γιατί σε αυτά τα φεστιβάλ αλλιώς ξεκινάς και αλλιώς καταλήγεις!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. deerhunter για μένα οι καλύτεροι, portishead μετά, explosions ύστερα που όντως ήταν τίγκα με απίστευτο ήχο,eric's trip φοβεροί, caribou, menomena μετά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή