Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2008

Achtzehn: Naked Acid

by lkrory21
18
Valet - Naked Acid (Kranky)

Και από την Philadelphia διασχίζουμε τις Η.Π.Α. προς τα δυτικά (και ενα κλικ βόρεια) για να καταλήξουμε στο Portland του Oregon (υπάρχουν και άλλα!) όπου ζει και ...βασιλεύει η Honey Owens που "κρύβεται" πίσω από το ψευδώνυμο Valet. Εκτός από να διαχειρίζεται ένα κατάστημα με μεταχειρισμένα ρούχα, δίσκους, κλπ ως μέλος μιας κολλεκτιβας 8-9 ατόμων(!), είναι ενεργή εδώ και χρόνια στην D.I.Y. μουσική σκηνή της πόλης έχοντας υπάρξει μέλος των Jackie O' Motherfucker, των Nudge (παρέα με τον Adam Forkner βλ. White Rainbow) και έχει περιόδευσει ως μέλος των Atlas Sound του Bradford Cox (πάλι αυτός ο τύπος;!). Το Naked Acid είναι το δεύτερο άλμπουμ της ως Valet, μετά το Blood Is Clean του 2007 επίσης στην Kranky.

Tο εξώφυλλο είναι σαφώς shout out,το λέει και η ίδια η Honey, στο Bitches Brew και στο εσωτερικό θα βρείτε θεσπέσια ψυχεδελική μουσική με άξονα την πειραγμένη κιθάρα και τα άλλοτε σιγοψιθυρισμένα άλλοτε τριπαριστά "φωνητικά" της
Honey που σε στέλνουν σε ένα πολύ περίεργο τριπάκι όχι ακριβώς ευχάριστο ούτε όμως και δύσαρεστο - θα έλεγε κανείς ότι σε αφήνουν σε ένα σχεδόν αμήχανο μεταίχμιο να αιωρηθείς.

Το Naked Acid μπορεί να κυλήσει γρήγορα στο background αν δεν του δώσεις προσοχή αλλά αν βυθιστείς προσεκτικά στον κόσμο του, you are in for a treat! Σημειώστε και την συμμετοχή του drummer Mark Evan Burden (διάφορες τοπικές μπάντες αλλά και split-EPs με τους Growing, κλπ) που προσθέτει πολλά στον ήχο σε όσα κομμάτια συμμετέχει.

Links:
Honey Owens (Valet) (myspace)

Greek Bloggers' Top Music Albums For 2008



.

1 σχόλιο: