Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Funfzehn: Santogold

by lkrory21
15
Santogold - Santogold (Atlantic, Lizard King Records)

'No Sleep Till Brooklyn' μας έλεγαν κάτι κ...παιδα κάποτες και έτσι ακριβώς πράξαμε! Αφήνουμε πίσω την ...Αθήνα, ανεβαίνουμε και πάλι βόρεια (1,365 χλμ - περίπου 14 ώρες συνεχούς οδήγησης) προς την τωρινή λατερνατιβ / hipster πατρίδα για αμερικάνικα indie boys & girls το ...Brooklyn!

Εδώ θέλει λίγο προσοχή! Δεν πρέπει να σας απωθήσει το σχεδόν εκτρωματικό artwork ούτε -όπως εμάς αρχικώς, το παραδεχόμαστε!- το ανελέητο hype των αμερικάνικών μουσικών media και blogs. Βουτήξτε άφοβα στο ντεμπούτο της δίδας ή κυρίας (αγνοούμε) Santi White η οποία με την βοήθεια ενός πλήθους παραγωγών και μουσικών παραδίδει ένα υποδειγματικά μοντέρνο άλμπουμ που όμως πατάει γερά στα θεμέλια περασμένων επιτευγμάτων.

Αμερικάνικής υφής punk και post punk, reggae / dub, καλοφτιαγμένη pop και hip-hop είναι οι κύριες συνιστώσες και η Santi στο προσκήνιο να βάζει κάτω πολλές μικρότερες της ανερχόμενες indie κουκλίτσες με τον απίθανό τσαμπουκά και το τσαγανό της. Παίζει στο τέρμα και λειτουργεί σε πολλά περιβάλλοντα (στο mp3 player, στην "πίστα", κλπ). Εύγε!

Santogold (Myspace)

Greek Bloggers' Top Music Albums For 2008


Υ.Γ. #1. Εννοείται ότι τσεκάρετε ASAP και το mix της Santogold και του Diplo με τίτλο Top Ranking ως απαραίτητο συμπλήρωμα του Santogold.

Υ.Γ. #2.
Πρόσφατα ο Jay-Z παρέα με τον Kanye West στην παραγωγή σαμπλάρανε(!!!) τον πρώτο στίχο του 'Shove It' από το παρόν cd, "βούτηξαν" την ίδια την Santogold για ένα κουπλέ και ιδού ένας άψογος ύμνος για την γειτονιά: 'Brooklyn Go Hard' ("B - R - O - O - K - L - Y - N! Come Again!").



.

3 σχόλια: