Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Αϊ Σπικ Ινγκλαντ Βέρι Μπεστ...

by lkrory21
Μα τι παθαίνουν στις μεγάλες φυλλάδες και ελληνοποιούν φωνητικά ότι ξένη λέξη βρουν όταν πρόκειται για ονόματα συγκροτημάτων, μουσικές, κλπ, κλπ.

Δείτε, και γελάστε με την ψυχή σας, για παράδειγμα με πρόσφατο άρθρο του Έθνους (το όποιο πήραμε χαμπάρι μέσω του Crackhitler) που αναφέρεται σε επερχόμενες (και καλοκαιρινές) συναυλίες -όλα τα ...μπολντ δικά μας(!!!):

Ο Μορισέι, ναι ο τραγουδιστής με τη «σίγουρη» φάλτσα φωνή, που όταν μιλάει σε συνεντεύξεις συχνά φανερώνει ένα «φιλορατσιστικό» πρόσωπο, ο οποίος πρόσφατα κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Γίαρς Οφ δε Ρεφιούζαλ», είναι πολύ πιθανό να έρθει στην Αθήνα για συναυλία. Φήμες που φωνάζουν λένε πως θα είναι ένας από τους τρεις χεντ-λάινερς του φετινού φεστιβάλ «Ροκγουέιβ», που λογικά (γιατί στις φήμες, ακόμα και αν είναι έντονες, πρέπει να κρατάς αποστάσεις) φέτος θα γίνει στις 27, 28 και 29 Ιουνίου στο «Τέρα-Βάιμπ» στη Μαλακάσα. Το στόρι του Μορισέι πάει αγκαζέ με τη ζωή της βρετανικής ποπ από τις αρχές της δεκαετίας του 80. Τότε που από το Μάντσεστερ ξεπήδησαν οι «Σμιθς». Η μπάντα στην οποία τραγουδούσε και ο κιθαρίστας Τζόνι Μαρ έγραφε τα τραγούδια της. Οι «Σμιθς» διαλύθηκαν το 1987. Ο Μορισέι από τότε είναι σόλο. Η μουσική του, ιδιαίτερα στο τελευταίο του άλμπουμ, είναι σαν ν ακούς το συγκρότημα που τον έκανε διάσημο, με την προσθήκη πιο έντονης κιθάρας. Ακόμα δεν έχει γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση από την Ντι-Ντι Μιούζικ, διοργανώτρια του φεστιβάλ «Ροκγουέιβ».

Ομως πρέπει να υπολογίζουμε πως πιθανότατα τα τρία βασικά «ονόματά» του (για φέτος) θα είναι η σόουλ ποπ τραγουδίστρια Ντάφι, οι ρόκερ «Κίλερς» (μέχρι πρόσφατα οι άνθρωποι της εταιρείας έλεγαν πως τους πέφτουν κάπως ακριβοί) και ο Μορισέι, που παρεμπιπτόντως είχε εμφανιστεί στην Αθήνα πριν από δύο χρόνια και είχε δώσει ένα υπέροχο λάιβ.

Μια και βρισκόμαστε στον πλανήτη της «υπόθεσης», έχουμε να πούμε πως ακούσαμε μια νέα γενιά ονομάτων, που, λογικά, θα έρθουν στην Αθήνα το ερχόμενο καλοκαίρι. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι ΝΙΝ. Δηλαδή οι «Νάιν Ιντς Νέιλς», μία από τις πιο πετυχημένες ιντάστριαλ μπάντες των ΗΠΑ. Το συγκρότημα του «πολύ κοντά στη σχιζοφρένεια» Τρεντ Ρέζνορ φέρεται να έχει κλείσει την εμφάνισή του στην Αθήνα για τις 20 Ιουλίου, στο Θέατρο Βράχων.

Στις 9 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα θα έρθουν οι «ΜGΜΤ» {σ.σ.: αυτοί εδώ την γλύτωσαν την ελληνοποίηση. Γιατί; Άγνωστό!}. Μιλάμε για το ντουέτο δύο μοντέρνων χίπις από το Μπρούκλιν, που το 2007 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ «Οράκιουλαρ Σπεκτάκιουλαρ» και κατάφεραν να στήσουν ένα ολόκληρο σκηνικό θαυμασμού γύρω από το όνομά τους. Οι «ΜGΜΤ» με τους μηδενιστικούς στίχους και τις βρώμικες ροκ μελωδίες τους είναι ό,τι πιο «έγχρωμο» είχε να προσφέρει δισκογραφικά στο κοινό της από την εποχή της υστερικής ντίσκο μπάντας «Σίσορ Σίστερς».

Στην κατηγορία «Σύντομα σίγουρα θα τους δούμε» έχουμε τους «Λέιντιτρον». Θα εμφανιστούν την Πέμπτη 14 Μαϊου στο «Φαζ Κλαμπ» και την επόμενη βραδιά στο «Πρίνσιπαλ Κλαμπ Θίατερ» στη Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για μία από τις πιο ενδιαφέρουσες ελεκτροπόπ μπάντες που γέννησε το Λίβερπουλ. Οι «Λέιντιτρον» είναι γκρουπ που πριν αποκτήσει κοινό, φαν του ήταν καλλιτέχνες όπως ο Ντέιβ Γκάχαν των «Ντιπές Μόουντ», οι γκλαμ-ρόκερ «Πλασίμπο» και η τραγουδίστρια θεά του νεοϋορκέζικου πανκ, Ντέμπορα Χάρι.

Αυτά προς το παρόν...
...Σι γιου ιν δε πίτ!



.

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/3/09 6:09 μ.μ.

    Χελόου ΕλΚέι!
    σόρυ αλλά γιούζουαλη γράφεις Σι ΓΙΑ ιν δε πιτ.
    Τσίαρς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χα χα χα, καλό!

    Τώρα μπάινω να αλλάξω το νικνέιμ μου στο Μπλόγκερ του Γκούγκλ σε ελκέιρόρυ21! Πιο σωστό!

    Τσίαρς, μέιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χεχε! Τελικά 2007 είναι το εμ τζι εμ τι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χα χα χα! Σωστό το σχόλιο περί Εμ Τζι Εμ Τι... αν είχει δημοσιευθεί αυτή η αρθράρα νωρίτερα θα είχαν λυθει εύκολα οι διαμάχες για το αν έπρεπε το Οράκιουλαρ Σπεκτάκιουλαρ να είναι ελίτζιμπλ για το τοπ τουέντυ των μπλόγκερς.

    Τσίαρς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί είναι βαρετό να κάνεις συνέχεια Αλτ-Σιφτ (εγώ πάντως το βαριέμαι). Άσε που κάτι φιλαράκια τα λένε πολύ νόστιμα τα γκρουπάκια και πέφτει μπόλικο γέλιο. Φυσικά αυτά δεν ισχύουν για τον συντάκτη του άρθρου που μεταφέρεις -αυτός είναι δημοσιογράφος άρα μαλάκας a priori.

    Υ.Γ.: Καλά που το έγραψες ρε με ελληνικούς χαρακτήρες -μέχρι τώρα νόμιζα οτι σε λέγανε Ικρόρυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή