Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

Οι απόκληροι του Διαβόλου...

by lkrory21
Στην πραγματικότητα ο ελληνικός τίτλος είναι (ο πολύ πρωτότυπος) Σάρκα και Αίμα για το απολαυστικότατο θρίλερ δια χειρός Rob Zombie (βλέπε White Zombie) The Devil's Rejects από το (μακρινό πια;) 2005... Δεν την είχαμε δει τότες όμως και κακώς απ' ότι αποδείχθηκε.

"Χαλαρή" συνέχεια της προηγούμενης ταινίας του φίλτατου Rob με τίτλο House Of 1000 Corpses (IMDB) όπου παρακολουθούμε τις περιπέτειες της οικογένειας Firefly καθώς προσπαθεί να ξεφύγει από το μακρύ χέρι του νόμου... όχι πριν όμως καθαρίσουν σαδιστικά πρώτα μια περιοδεύουσα country μπάντα που άκουγε στο όνομα Banjo & Sullivan - μέχρι δίσκος της υποθετικής αυτής μπάντας κυκλοφόρησε, that's what I call guerilla marketing!

Περιέργως, η ταινία -η οποία βρωμοκοπάει σεβεντίλα (γιαυτό και μας άρεσε τόσο!) όχι μόνο στο στυλ, στο σενάριο ή στην σκηνοθεσία αλλά ακόμα και στο soundtrack που περιλαμβάνει από Lynyrd Skynyrd και Buck Owens μέχρι Elvin Bishop και Allman Brothers Band- δεν είναι γεμάτη από κουβάδες αίμα και πολύ σκληρές σκηνές ενώ υπάρχουν και γερές δόσεις κατάμαυρου χιούμορ. Το φινάλε αλά Thelma & Louise / Bonnie & Clyde υπό τους ήχους του 'Free Bird' των βασιλιάδων του southern rock αποτελεί φυσικά το κερασάκι στην τούρτα. Για να μην σχολιάσουμε καν την παρουσία της Sheri Moon Zombie - σύζυγος του σκηνοθέτη. Σε κάθε περίπτωση και όσα και να γράψουμε εδώ δεν θα μπορούσαμε να τα πούμε καλύτερα από το σχόλιο του Stephen King που είχε τοποθετήσει την ταινία στις δέκα καλύτερες του 2005 (via EW):

"In the midst of last summer's stream of carefully packaged TV dinners came this sicko Rob Zombie greeting card about a posse of outlaws led by a killer clown named Captain Spaulding. No redeeming social merit, perfect '70s C-picture cheesy glow; this must be what Quentin Tarantino meant when he did those silly Kill Bill pictures. "

Εδώ το απαραίτητο trailer...


...και εδώ από το OST της ταινίας δύο τραγούδια, ένα country classic από τον θρύλο Buck Owens και το 'I am at home getting hammered (while she's out getting nailed)' (τι τίτλος ε;) των υποτιθέμενων country artists Banjo & Sullivan... Enjoy...

Buck Owens & His Buckaroos - 'Satan's Got To Get Along Without Me' (mp3)
Banjo & Sullivan - 'I Am At Home Getting Hammered (While She's Out Getting Nailed)' (mp3)


Εύγε στον φίλτατο Rob!


Αυτά προς το παρόν...

...See Ya In The Pit!


Links
The Devil's Rejects (IMDB)
The Devil's Rejects (All Movie Guide)
The Devil's Rejects (Wikipedia)



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου