Σάββατο 16 Μαΐου 2009

A Little Bit OF This A Little Bit Of That...

by lkrory21
Η καρδιά της Ελλάδας, λέει, χτυπάει στην Μόσχα... έτσι διαβάσαμε σε ένα κρόουλ στην Τιβί! Are you fucking nuts? Το γεγονός και μόνο ότι η χώρα θα στηθεί σύσσωμη μπροστά σε τηλεοπτικούς δέκτες για έναν αστείο (με την κακή έννοια) διαγωνισμό αστείων (με την ακόμα πιο κακή έννοια) "τραγουδιών" ίσως είναι άλλη μια απόδειξη ότι "δεν πρόκειται ο τόπος να πάει μπροστά" που λένε... Το Hauptpunkte αναπολεί τις μέρες που στον εν λόγω διαγωνισμό σάρωνε η Ιρλανδία και εδώ δεν πολυνοιαζόμασταν ούτε θεωρούσαμε την θέση που έπιανε το εκάστοτε "αντιπροσωπευτικό" μας τραγούδι είτε ως δείγμα της κακίας όλων των άλλων λαών απέναντι μας (ως γνωστόν από τους αρχαίους Πέρσες και δώθε ΟΛΟΙ μας επιβουλεύονται) είτε ως άλλη μια αποδειξη του κατ' ευθείαν από τον Περικλή αρχαιοελληνικού μας dna. Ουρτ

Ωραία η φάση που στήθηκε χθες στο πάρκο - πρώην πάρκινγκ της οδού Ναυαρίνου και από τις 9 και μετά μαζεψε και αρκετό κόσμο. Έτσι! Ωραία παίξανε τα γκρουπς που προλάβαμε να δούμε (My Wet Calvin, Le Page, Berlin Brides), όλη η λατερνιβ νομενκλατούρα των Αθηνων έδωσε δυναμικό παρόν (όπως θα δώσει και σε λίγο καιρό στα αεροπλάνα της Aegean και της Vueling που πάνε προς Barcelona... και εμείς μαζί!), μια χαρά! Φυσικά αν έπαιζαν οι Deus X Machina ή οι Αέρα Πατέρα (τυχαία τα ονόματα) ούτε από το άλλο στενό δεν θα πέρναγανε όλοι αυτοί... Ισχύει και το αντίστροφο βέβαια.

Είπαμε για Βαρκελωνη και θυμηθήκαμε ότι εκείνο τον καιρό και για όσους-ες δεν στριμωχθούν κάτω από τις ATP/Pitchfork/Vice/Rock Delux/κλπ σκηνές του Parc Del Forum, δύο ωραία events θα λαμβάνουν χώρα εκείνες τις ημέρες εις τας Αθήνας! Από τη μία το καθιερωμένο Ευρωπαϊκό Φεστιβάλ Jazz του Δήμου (Η μόνη σοβαρή εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων; Discuss) -ορίστε και το πρόγραμμα σε pdf- και από την άλλη, στα πλαίσια των Αναιρέσεων εμφανίζονται στην Γεωπονική Σχολή οι πολύ αγαπημένοι κάποτες σε αυτά εδώ τα μέρη The (International) Noise Conspiracy αλλά και οι Lanterna (via mixtape.gr). Nice.

Αρκούντως καλοί οι Dustbowl εψές στο Gagarin, οι δε Last Drive κεφάτοι και πολύ πιο φασαριόζοι και θορυβώδεις από το 2007 που τους ξαναείδαμε (δεν μετράμε εδώ τις πριν το 1995 φορές). "Τσίτα όλα"! Πολύς ο κοσμος επίσης... τίγκα κάτω και εξώστης. Να ήταν και λίγο πιο ενδιαφέροντα τα νέα τραγούδια τους... Πάντως στα παλαιότερα classics και στις διασκευές ('Misirlou', 'Human Fly', 'White Light White Heat', κλπ) "έσπειραν"!

By the way... είναι ιδέα μας ή κάτι έχουν πειράξει στο P.A. του Gagarin; Τόσο στους God Is An Astronaut πρόσφατα οσο και εχθές στους Last Drive ο ήχος ήταν ενοχλητικά οξύς στις συχνότητες εκτος από δυνατός. Ακόμα βουίζουν τα αυτιά... Ή μήπως τα χρόνια συναυλιών σε χώρους από μέτρια και κάτω ακουστική σε συνδυασμό με τις δυνατές εντάσεις και τα χρόνια χρήσης ακουστικών με συσκεύες ήχου χειρός |(sic), κλπ have started to take their toll όπως λένε και στην αλλλοδαπή; Μάλλον πρέπει να ξεχάσουμε My Bloody Valentine στο Auditori (κλαψ) και Merzbow στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης (ξανά κλάψ!) αν δεν θέλουμε να καταντήσουμε κουφοί.

Boxcutter - Arecibo Message, Lindstrom & Prinz Thomas - II, Akron/Family - Set 'em Wild Set 'em Free, These Are Powers - All Aboard Future, 10-20 - 10-20, Papercuts - You Can Have What You Want, Pink Mountaintops - Outside Love, The Felice Brothers - Yonder Is The Clock είναι μόνο μερικά από τα πρόσφατα ή οσονούπω πολύ καλά και άνω άλμπουμς που μας έρχονται πολύ πρόχειρα στο μυαλό και που πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρετε. Ή και όχι! Your choice. Θα είναι το 2009 μια καλη χρονιά όπως λέμε οι nerd μουσικόφιλοι; We'll See...

Έρχοναι και άλλα: Sunn O))), Grizzly Bear, κλπ. Ουφ!


'Ασχετο: fantasmenios τα δίνει όλα και πάλι. Still laughing...

Οι Weezer το γυρίσανε κατά πως φαίνεται στην synth / electro pop. Εδώ video από πρόσφατο corporate event της T-Mobile στο Αμέρικα παίζουν σε medley τα 'Kids' (MGMT) και 'Pokerface' (Lady Gaga)... χωρίς κιθάρες. Πλάκα έχει!


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!



.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/5/09 10:05 μ.μ.

    και γω μαζι σου για γιουροβιζιον και μαλακιες,θα προτιμησω να δω "I'VE LOVED YOU SO LONG".καταλαβα καλα οτι θα πας primavera;(σε ζηλευω προκαταβολικα,ποσο περιπου υπολογιζεις τα εξοδα;),το kids ειναι απο τα αγαπημενα μου.οι weezer καποτε μου αρεσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή