Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

3 From 1 At 5: "...Juana's Addiccion!"

by lkrory21
Σε μια εβδομάδα περίπου -ανήμερα του Προφήτη Ηλία, βοήθεια μας- και κάπου τέτοια ώρα, σύσσωμο (!!!) το παρόν blog θα βρίσκεται στο Θέατρο Βράχων - Μελίνα Μερκούρη για το σούπερ πακέτο Nine Inch Nails - Jane's Addiction - Alec Empire: μιας από τις πιο αναμενόμενες συναυλίες του καλοκαιριού για αυτά εδώ τα μέρη...


Σήμερα θα ασχοληθούμε με τους Jane's Addiction που επανασυνδεδεμένοι με την αυθεντική σύνθεση -Perry Farrel, Dave Navarro, Eric Avery, Stephen Perkins- τουράρουν (μα είναι λέξη τώρα αυτή;!) και μεταφέρουν το επιδραστικό, επιδραστικότατο metal / punk / alternative rock υβρίδιο τους.

Από τις πιο hot μπάντες δικαίως στις ΗΠΑ στα τέλη των 80s - αρχές των 90s, κυκλοφόρησαν ένα live ντεμπούτο (Jane's Addiction - 1987), και δύο στούντιο άλμπουμς (Nothing's Shocking - 1988, Ritual De Lo Habitual, 1990) - όλα απαραίτητα!- μέχρι να διαλυθούν το 1991.


Στην συνέχεια επανασυνθέδηκαν -με διάφορες συνθέσεις- για κάποιες συναυλίες ενώ το 2003 κυκλοφόρησαν το Strays που, μεταξύ μας, δεν λέει και πολλά πράματα. Στην Ευρώπη δεν "ακούμπησαν" και πολύ, έχουμε την αμυδρή εντύπωση (άλλωστε ούτε οι NIN γνώρισαν σε αυτήν την πλευρά του Ατλαντικού την απήχηση που είχαν/έχουν στις ΗΠΑ), και αν δεν ήταν το 'Been Caught Stealing' (βάλτε και εδώ το εμβληματικό video του!) ίσως και να μην τους γνωρίζαμε... πέρα από τα υπόλοιπα καμώματα του φίλτατου
Perry (Porno For Pyros, Lollapalooza, κλπ.).

Για κάποια στιγμή κυκλοφόρησε ευρέως η φήμη ότι δεν θα εμφανιστούν παρέα με τους NIN αλλά εν τέλει όλα πήγαν καλά, κατά τα φαινόμενα, και έτσι θα τους δούμε και αυτούς, επιτέλους!!! Προς το παρόν μια πρόγευση με βίντεοστιγμιότυπα από πρόσφατες συναυλίες τους!

1. 'Jane Says' (Frank Erwin Center, Austin, Texas)



2. 'Ted, Just Admit It' (Starlight Theater, Kansas City, Missouri)



3. 'Been Caught Stealing' (West Palm Beach, Florida)



Ορίστε εδώ τα 2 επαναχηχογραφημένα τραγούδια από το "ντεμπούτο" Jane's Addiction (1987, Triple X) που περιλαμβάνονται στο NINJA 2009 Tour Sampler που δίνεται ακόμα για download με κόστος ...το e-mail σας!

Jane's Addiction - 'Whores' (mp3)
Jane's Addiction - 'Chip Away' (mp3)

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Jane's Addiction (off.site)
Jane's Addiction (Myspace)


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου