Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Notes From The Digital Underground #52: Summons of Shining Ruins

by lkrory21
Summons of Shining Ruins - Bird Requiem (2009, Resting Bell)

Πίσω από το ψευδώνυμο Summons Of Shining Ruins "κρύβεται" ο γιαπωνέζος Shinobu Nemoto και αυτή είναι η τελευταία κυκλοφορία του μέσω του γερμανικού netlabel Resting Bell ενώ διατηρεί και την δική του Moufu-Rokuon όπου "κυκλοφορεί" την μουσική του (διάφορα projects) τόσο σε downloads όσο και σε Cd-R /Cds κλπ περιορισμένων αντιτύπων σε διάφορα μικρά "κανονικά" labels.

Όσον αφορά το Bird Requiem (όπως και τις προηγούμενες κυκλοφορίες ως Summons....), ο Shinobu xρησιμοποιώντας μόνο κιθάρες, tape delays, κλπ και ηχογραφώντας σε τετρακάναλο κασσετόφωνο παράγει έναν πολύ ενδιαφέροντα, ωμό (σχεδόν "τρυπάει" τα αυτιά!) και αναλογικά πειραγμένο ambient / experimental / post rock ήχο χωρίς την χρήση PC ή Software γιαυτό και χαρακτηρίζει τον ήχο του Post Binary. Επιπλέον εκτός από δωρεάν download -όπως συμβαίνει κλασικά με όλες τις netlabel κυκλοφορίες- η παρούσα κυκλοφορία διατίθεται και σε κασέτα (σε μόλις 50 αντίτυπα) -με κόστος μόλις 7€ και 2 επιπλέον tracks- κάτι που μάλλον θα ολοκληρώνει όμορφα την όλη "αναλογική" εμπειρία.

Περάστε λοιπόν από την αντίστοιχη σελίδα της Resting Bell για περισσότερες πληροφορίες και για να ακούσετε σε stream ή να κατεβάσετε το Bird Requiem ολόκληρο ή μεμονωμένα tracks μαζί με το απλό αλλά λειτουργικό artwork σε pdf, κλπ. Μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε και την συμβουλή του φίλτατου Shinobu: Listen to it loud and feel the analog vibrations.

Ε, ορίστε και ένα δείγμα για μια πρώτη ιδέα:

Summons Of Shining Ruins - 'Song 3 - Debu' (mp3)

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links
Summons Of Shining Ruins (Myspace)
Bird Requiem (Resting Bell)
Moufu-Rokuon (Off.site)
Resting Bell (Off.site)



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου