Σάββατο, 8 Αυγούστου 2009

There will always be a moon over Livadi beach...

by lkrory21
Παραφράζοντας τους στίχους από το (όχι τόσο ρομαντικό κατά τα άλλα) τραγούδι των εμβληματικών Dead Kennedys ('Moon Over Marin')...

Οι προηγούμενες δύο εβδομάδες περάσαν με τους χαλαρότερους δυνατούς ρυθμούς... άραγμα επι ώρες (ενίοτε σε αιώρα) στην παραλία Λιβάδι της μικρής Ηρακλειάς του νομού Κυκλάδων, ταβέρνα το βραδάκι, ατελείωτες μπύρες και ούζα στην πέργολα του Μπέννυ (όσοι-ες ξέρουν, ξέρουν!) και αν η διάθεση το έφερνε προς τα εκεί, μπύρες και ποτά σε μια από τις πιο όμορφες βεράντες του Αιγαίου, με θέα το Βενέτικο και την Σχοινούσα: Makuba.


To soundtrack αυτών των διακοπών (είτε στα ακουστικά του mp3 είτε από τα ήχεια στο εκάστοτε μέρος (και ειδικά στην πέργολα που αναφέρεται παραπάνω όπου βάζαμε και μόνοι μας) είχε πολλά και ωραία πράγματα αλλά δύο παλαιότερα και γνωστά (σε αυτά εδώ τα μέρη τουλάχιστον) τραγούδια μας κόλλησαν πάρα πολύ - ίσως γιατί κωδικοποίησαν απόλυτα την ...περιρρέουσα ατμόσφαιρα των δύο εβδομάδων, οπότε σας τα προσφέρουμε και σε εσάς for your own listening pleasure:

Gaudi / Nusrat Fateh Ali Khan - '
Dil Da Rog Muka Ja Mahi' [mp3]
Dub Quawwali, 2007

Θ. Παπακωνσταντίνου και οι Λαϊκεδέλικα με την Μάρθα Φριντζήλα - 'Κάλαντα' [mp3]
Τα Ζωντανά, 2004.

Το πρώτο είναι μια ατμοσφαιρικότατη και λειτουργική μείξη φωνητικών του αξεπέραστου τραγουδιστή της παραδοσιακής μουσικής των σούφι από το Πακιστάν με ambient / digital dub και κερασάκι το θέμα στα keyboards από το 'The Model' των Kraftwerk δια χειρός Gaudi (Wikipedia / Myspace) ενώ για το δεύτερο δεν θα μπορούσαμε να τα πούμε καλύτερα από τον Αντώνη Ξαγά του Mic.gr: "Σπάνια στιγμή και το σχεδόν ψυχεδελικό, μινιμαλιστικό mantra μπουζουκιού στα "Κάλαντα"... "Βγαίνεις"... "

Επίσης το να ακούς ολόκληρο το Dark Side Of The Moon με την συνοδεία μόνο κεριών ενώ το ολόγιομο φεγγάρι είχε σταματήσει πάνω από την Ηρακλειά αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεσαι κανένος είδους ουσίες για να "χαθείς"...

Anyway, το πρώτο κομμάτι των διακοπών τελείωσε λοιπόν αλλά, no worries, τα καλύτερα έπονται και την επόμενη εβδομάδα έρχεται νέος γύρος που θα κρατήσει επίσης τουλάχιστον δύο εβδομάδες ή ...και παραπάνω! Ταξίδι για τον Νότο... και πιο Νότος δεν γίνεται εντός της ελληνικής επικράτειας!

Αν προλάβουμε, θα τα πούμε ξανά σύντομα αλλιώς ραντεβού σε άλλες δύο - τρεις εβδομάδες.

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!


Φώτος:
1. Παραλία Λιβάδι, Ηρακλειά. 2. Παραλία Λιβάδι, Ηρακλειά (από ψηλά). 3. Ξημέρωμα μέσα στο "κάμπινγκ"..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου