Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Η ιστορία ενός αστερισμού και άλλες αλήθειες...

by lkrory21
Αν και μακροσκελέστατο αξίζει να διαβάσετε στο βρετανικό online περιοδικό Drowned In Sound το αφιέρωμα σε 3 μέρη για την γνωστή και μη εξαιρετέα καναδέζικη ανεξάρτητη Constellation Records (βλ. Godspeed! You Black Emperor, A Silver Mt. Zion, Do Make Say Think και άλλα πολλά...).

Ουσιαστικά πρόκειται για τα πλήρη κείμενα e-mail συνεντεύξεων των ιδρυτών της εν λόγω εταιρείας για το περιοδικό Plan B (που δυστυχώς έκλεισε και αυτό!) που ασχολούνται με την ιστορία του εν λόγω label, τις πολιτικές που ακολούθησε (ή που δεν ακολούθησε!) σε θέματα marketing / promotion, κλπ και φυσικά την μουσική.

Οριστε οι απευθείας σύνδεσμοι για αυτό το εξαιρετικά ενδιαφέρον ανάγνωσμα (φτιάξτε και ένα καφεδάκι, θα πάρει ώρα!):


Label Focus #29: Constellation Records Part One: History+Context
Label Focus #29: Constellation Records Part Two: Politics
Label Focus #29: Constellation Records Part Three: Music

Και μια είμαστε στο θέμα ας υπενθυμίσουμε εδώ ότι 19/10 κυκλοφορεί εις τας Ευρώπας (άρα και εδώ!) το νέο άλμπουμ των εκ Τορόντο ορμώμενων και πολυαγαπημένων σε αυτά τα μέρη Do Make Say Think με τίτλο Other Truths στην CST Records. Για περισσότερες πληροφορίες για το εν λόγω άλμπουμ, ε περάστε από την αντίστοιχη σελίδα ενω στην myspace σελίδα των Καναδών μπορείτε να ακούσετε σε stream ολόκληρο το πρώτο track του δίσκου με τον εύγλωττο τίτλο 'Do'.


Επιπλέον, κάτι ακόμα πιο ενδιαφέρον και που πιθανόν ήδη ξέρετε: Οι DMST μας έρχονται για 2 συναυλίες στην Αθήνα (+ μια στην συμπρωτεύουσα) στις 24 & 25 Οκτωβρίου στο θρυλικό Rodeo Club και με χαμηλό εισιτήριο (μόλις 22€). Μαζί τους στο ρόλο του support τα δύο side projects του βασικού μέλους τους Charlie Spearin (επίσης μέλος των Broken Social Scene): The Happiness Project και Years. Can't get any better than that, can it?
Άλλωστε όσοι-ες είχαμε δει πριν κάποια χρόνια στο Gagarin τους DMST (παρέα με τους The Berg Sans Nipple) θα θυμόμαστε την δυναμική τους στις ζωντανές εμφανίσεις! Σωστά;

Do Make Say Think - 'A With Living' (KUT's Retread Sessions)
You, You're A History In Rust, 2007



Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Φώτος: 1. Constellation Records logo 2.Το εξώφυλλο του επερχόμενου Other Truths...


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου