Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2009

Ατελείωτο Φως...

by lkrory21
Εδώ και λίγο καιρό κυκλοφορεί το 2ο άλμπουμ των Lightning Dust με τίτλο Infinite Light από την εγνωσμένης ποιότητας ανεξάρτητη δισκογραφική Jagjaguwar. Βασικά μέλη των LD είναι η Amber Webber και ο Joshua Wells, βασικά μέλη των Black Mountain αλλά και άλλων συν αυτώ γκρουπς και projects της καναδικής αυτής κολλεκτίβας από γκρουπς (π.χ. Pink Mountaintops, Blood Meridian, κλπ) και νομίζουμε πως αξίζει αναφοράς πριν χαθεί και αυτό στον κυκεώνα της υπερπληροφόρησης...

Στο καλοφτιαγμένο λοιπόν Infinite Light, με το πολύ ωραίο εξώφυλλο που θυμίζει υπέρ του δέοντος Dali όπως θα παρατηρήσατε και εσείς φανταζόμαστε, ξεχνάτε για λίγο την "βαρεία" 70s prog ψυχεδέλεια των Black Mountain και περνάμε σε πιο μελωδικά και λυρικά, αλλά όχι γλυκανάλατα ή μελό, indie pop τοπία. Μπολικά έγχορδα (στο 'Dreamer' και το 'Take It Home' δίνουν ρέστα!), χαλαρές ενορχηστρώσεις με αρκετό πιάνο και σε πρώτο πλάνο η περίεργη αλλά ωραία φωνή της Amber (που σε αρκετά reviews συγκρίνεται για αυτήν την κυκλοφορία, άδικα, με την δίδα Chan Marshall).

Σίγουρα δεν είναι ο δίσκος που σου αλλάζει την ζωή ή ένα 5/5 αριστούργημα (άραγες βγαίνουν πια τέτοιοι δίσκοι και αν ναι προλαβαίνουμε να τους ενστερνιστούμε πια εις βάθος;) αλλά σε κάθε περίπτωση ένας εξαιρετικός δίσκος -που κανονικά θα πρέπει να βγάλει τους LD από το status του side project- που αποπνέει ένα περίεργα μελαγχολικό συναίσθημα -ίσως απόλυτα ταιριαστό με το πρώιμο φθινόπωρο που μας χαρίζει η Αθήνα αυτές τις ημέρες- ακόμα και στα (λίγα) πιο upbeat τραγούδια του που σε κάνει να "κολλάς" μαζί του και να θες να τον ακούς απανωτά. It's a grower που λένε και στην πατρίδα τους.

Anyway, και τα 10 τραγούδια του Infinite Light είναι άξια μνείας, παραπάνω από απλά αξιοπρεπή και καλοφτιαγμένα αλλά εμείς στεκόμαστε πιο πολύ στο φωνητικό μπαλαντοείδες ντουέτο 'Honest Man' (μόνο τραγούδι που τραγούδα και ο φίλτατος Joshua). Εξαιρετικό παρά την σύντομη διάρκεια του (2 και κάτι λέπτα).

Anyway, τσεκάρετε στην αντίστοιχη σελίδα της Jagjaguwar δύο δείγματα σε mp3 ('Ι Knew', 'Never Seen') από τον εν λόγω δίσκο και "βυθιστείτε" μαζί του. Αξίζει τον κόπο, κατά την γνώμη μας πάντα!

Lightning Dust - 'Take It Home' [Live]
Infinite Light, 2009



Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Lightning Dust (off.site)
Lightning Dust (Myspace)
Lightning Dust (blogspot)

Φώτο: 1.Το εξώφυλλο του Infinite Light 2.Lightning Dust.


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου