Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

[Νωθρός...]

by lkrory21
Δύο μικρά και εν πολλοίς άγνωστα σχήματα (ακόμα;), οι FUR του Bryce Isbell από το Denton του Texas και οι Coyote Clean Up του Chrissy από το Detroit του Michigan συνεργάζονται στο split-EP Lackadaisical που δίνεται για δωρεάν download από την Waaga Records εδώ και μερικές μέρες.
Τρια original tracks έκαστος + από ένα remix σε τραγούδι του άλλο περιλαμβάνονται στο Lackadaisical EP που κινείται στον σύγχρονο αμερικάνικο indietronica ήχο όπως οριοθετείται από τις συνισταμένες Glo-Fi / Chillwave και με μια γερή δόση της λεγόμενης hauntological pop, δλδ όχι πολύ μακριά από αυτό που κάνουν οι Neon Indian / Memory Tapes / Toro Y Moi / Tape Deck Mountain / CFCF και λοιποί που αποθεώνονται το τελευταίο εξάμηνο από τα αμερικάνικα blogs και sites.
Ο FUR είναι κατά τι πιο ρυθμικός / "χορευτικός" αλλά και πιο επηρρεασμένος από ονόματα όπως π.χ. οι Boards Of Canada ενώ ο Coyote Clean Up  είναι λίγο πιο "dub" και κάπως πιο κόντα σε αιθέριους ήχους σαν και αυτούς που κάποτε (και ακόμα) αποκαλούμε με τον εξίσου με όλους τους παραπάνω κενό νοήματος όρο dream pop
Τέλος πάντως, το EP είναι αρκούντως ενδιαφέρον ως άκουσμα για τον χώρο στον οποίο κινείται και μια καλή γνωριμία με τα δύο σχήματα που δεν ανακαλύπτουν την Αμερική μεν αλλά φαίνεται να έχουν κάποιο ενδιαφέρον μεν. Και αν θέλετε να εντρυφήσετε περαιτέρω. τσεκάρετε το Witches του FUR (κυκλοφορεί από την Waaga Records) ενώ ο Coyote Clean Up έχει κυκλοφορήσει μέσω της Afternoonsmodelling ένα CD-R με τίτλο Double Trouble αλλά δίνεται επίσης ως δωρεάν download).

Προς το παρόν κατεβάστε το Lackadaisical EP αν βρηκατε κάτι από όλα τα παραπάνω ως ενδιαφέρον / άξιο λόγου...


...και δείτε και ένα video των CCU:

Coyote Clean Up - 'DXXTH DXB'

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Φώτος: 1. Lackadaisical EP cover 2. FUR (via Myspace) 3. Coyote Clean Up (via Myspace)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου