Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

[Τρελή Καρδιά]

by lkrory21
Όχι βέβαια! Το post δεν θα ασχοληθεί με την Παπαρίζου και το ομώνυμο hit της (μπουχαχά) αλλά με την ταινία Crazy Heart (2009) του Scott Cooper με τους Jeff Bridges, Maggie Gyllenhaal, Colin Farrell, Robert Duval, κλπ που είδα επιτέλους.
Η πλοκή είναι σχετικά απλή. Μας παρουσιάζει την ιστορία του ξοφλημένου country music star και αλκοολικού πια Otis 'Bad' Blake (Jeff Bridges) που περιοδεύει μόνος με ένα παλιό αμάξι παίζοντας σε μικρά μπαρ και bowling alleys (!) ενώ ο πρώην κιθαρίστας του Tommy Sweet (Colin Farrell) έχει γίνει μεγάλος σταρ παίζοντας σε αρένες, κλπ. Η γνωριμία του με μια νεαρή δημοσιογράφο Jean Craddock (Maggie Gyllenhaal) από την Santa Fe θα αποδειχθεί καταλυτική...
Ναι, εντάξει είναι λίγο μελό συνολικά το Crazy Heart (ευτυχώς δεν λείπουν και κάποιες πινελιές χιούμορ) αλλά σε αποζημιώνει για δύο λόγους. Πρώτον η εξαιρετική ερμηνεία του Jeff Bridges που ενσαρκώνει θεαματικά τον ρόλο του ξοφλημενου country music star και δικαίως "τσίμπησε" το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου και δεύτερον η απολαυστικότατη μουσική και τραγούδια (όπου αποτυπώνεται εύστοχα η εμπορική πλευρά της 80s / 90s country) από τους Stephen Bruton, T-Bone Burnett και Ryan Bingham (ο τελευταίος τραγουδά και το βασικό θέμα της ταινίας και έχει έναν μικρό ρόλο ως μέλος της backing band Tony & The Renegades) μαζί με διάσπαρτα country classics από τους Waylon Jennings ('Are You Sure Hank Done It This Way'), Buck Owens, κλπ. Γιαυτά και μόνο αξίζει να την δείτε!

Παρακάτω βρείτε το βασικό τραγούδι της ταινίας αλλά και το trailer για να πάρετε μια ιδέα για τι μιλάμε...

Ryan Bingham - 'The Weary Kind (Theme From Crazy Heart)' [Audio]

Crazy Heart (2009) Trailer

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Crazy Heart (Off.Site)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου