Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

[Purple, Phonk, Bleak, Weird]

by lkrory21
Τρία (+ 1 bonus) από τα πιο ενδιαφέροντα πρόσφατα mixtapes από την πιο "πειραγμένη" πλευρά του hip-hop, κάπου ανάμεσα στα θολά, δισδιάκριτα όρια μετάξυ της cloud rap και του πιο "τυπικού", mainstream ή μη, ήχου. "Ελα να καούμε, darling".

A$AP MOB - Lord$ Never Worry 
[stream/free dl via LiveMixtapes]

Ίσως το πιο δημοφιλές/αναγνωρίσιμο από τα τρία μια και στην παρέα των A$AP Mob από το Harlem βρίσκουμε και τον 24χρονο A$AP Rocky που βρίσκεται ένα βήμα πριν το mainstream (featuring σε single της Rihanna, συμμετοχή σε video της Lana Del Rey). Αφού o Raggedy Man τα έχει πει ήδη και εξαιρετικά για αυτό εδώ το πρώτο "συνεταιρικό" mixtape των κολλεκτίβας, περάστε αμέσως από τα μέρη του.

A$AP MOB - 'Bath Salt (feat. Flatbush ZOMBiES)' [Video]


Rvidxxr Klvn Presents : 2.7.5. Greatest Hits Vol.1
[stream/free dl via DatPiff]

Προφανώς δύσκολο να το ακούσεις σε μια καθισιά (47 τραγούδια!) αλλά για όποιον-α από εσάς θέλει μια γνωριμία με τον southern rap meets 90s california g-funk meets chopped & screwed ήχο της πολυμελους κολλεκτίβας Raider Klan (ή όπως το προτιμάνε οι ίδιοι Rvidxxr Klvn) χωρίς να κατεβάσει τα δεκάδες ξεχωριστά mixtapes ή άκουσε το Mysterious Phonk: The Chronicles Of SpaceGhostPurrp (στην 4AD!!) του μπροστάρη της Raider Klan SpaceGhostPurrp και θέλει να "βουτήξει" στα ακόμα πιο "καμμένα", look no further!

Amber London - 'Willin 2 Die' (audio only)

Deniro Farrar & Shady Blaze - Kill Or Be Killed
[Stream/Free dl via Bandcamp]

Το ταχύτατο rapping του Shady Blaze από το Oakland αλληλοσυμπληρώνει άψογα το αργόσυρτο, βαρύ στυλ του Deniro Farrar από την North Carolina σε ένα mixtape γεμάτο εξαιρετικές παραγωγές και guest spots από τους συνήθεις ύποπτους (Keyboard Kid, Ryan Hemsworth, Main Attrakionz, Friendzone, Haleek Maul, κλπ) και με ιδαίτερα σκοτεινή ατμόσφαιρα.

Deniro Farrar & Shady Blaze - '43 Hours In (feat ST 2 Lettaz)'


BONUS
Supreme Cuts & Haleek Maul - Chrome Lips
[N/A officially due to copyright infringement]

 Ο μόλις 17 χρονών (ήμαρτον) rapper από τα Barbados Haleek Maul [check also Oxyconteen) συναντά το dark electronica / post dubstep ντουέτο παραγωγών από το Σικάγο που ακούει στο όνομα Supreme Cuts. Το αποτέλεσμα άψογο αλλά δυστυχώς λόγω του sample από King Crimson στο 'M00n' παρακάτω αποσύρθηκε από το bandcamp. Επειδή είναι κρίμα να χαθεί έτσι τέτοιο διαμαντάκι, πάτα το εξώφυλλο του για το έχεις.

Supreme Cuts & Haleek Maul - "M00N"

2 σχόλια: