Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

[Environment Five]

by lkrory21
Για τις καινουριες τους κυκλοφορίες δεν θα βγουν αερόστατα στους ουρανούς του Λονδίνου, δεν θα δείτε stencil στα πεζοδρόμια της Νέας Υόρκης, δεν θα μοιράστουν βινύλια με κωδικοποιημένα μυνήματα για να ξεκινήσει ένα παγκόσμιο "κυνήγι θησαυρού" που θα καταλήξει σε listening party στην έρημο.

Όμως και αυτοί οι πρωτοπόροι του ηλεκτρονικού ήχου των 90s παραμένουν ενεργοί (από τις αρχές των 00s που επαναδραστηριοποιήθηκαν) και συνεχίζουν να κυκλοφορούν δίσκους ανεξάρτητα και σχεδόν αποκλειστικά μέσω του site τους (fsoldigital.com).

Αφού κυκλοφόρησαν δύο νεά άλμπουμ ως Amorphous Androgynous (The Isness - 2002, Alice In Ultraland - 2005) που σηματοδότησαν μια γενναία στροφή προς τον ψυχεδελικό ήχο, ο κύριος όγκος των κυκλοφοριών τους έκτοτε ήταν κυρίως συλλογές με υλικό από το αρχείο του ντουέτου (βλ, From The Archives Vol.1 - 7, παραμένει απορίας όμως άξιον αν όντως έχουν τόσο πολύ υλικό από τα 90s), μια σειρά από άλμπουμ υπό τον τίτλο Environment που συνδυάζει παλαιό και νέο υλικό (ως Future Sound Of London), τρεις μιξαρισμένες συλλογές υπό τον τίτλο A Monstrous Psychedelic Bubble Vol.1 - 3, και δώστους και κάτι άλλες συλλογές με ακυκλοφόρητα των Amorphous Androgynous, δύο άλμπουμς -The Cartel Vol.1 & Vol.2- που το έριξαν στο psychsplotation,  κλπ αλλα μάλλον και ο πιο καλόπιστος σκληροπυρηνικός φαν θα έχει κουραστεί να τους παρακολουθεί πια (;).

Το Environment Five είναι το πρώτο, επιτέλους, άλμπουμ που βγάζουν οι Garry -Gaz- Cobain & Brian Dougans ως Future Sound Of London με αποκλειστικά νέο ηχογραφημένο υλικό μετά το Dead Cities του 1996. Κυκλοφόρησε ήσυχα και αθόρυβα προχθές -πως ήταν το hype για το Tomorrow's Harvest ή για το επερχόμενο Syro; E, καμία σχέση-, προφανώς και δεν προσθέτει κάτι στα κατορθώματα των FSOL αλλα ευτυχώς είναι αξιοπρεπέστατο για την ιστορία τους και αν τους αγάπησες και εσύ στο απόγειο τους, αξίζει να του χαρίσεις λίγο χρόνο να το ακούσεις. Νομίζω. Οι υπόλοιποι ξεκινήστε από τα ακόμα αξεπέραστα Lifeforms (1994) και Tales Of Ephidrina (1993)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου