Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

[Through The Flux Capacitor: The Cosmic Sound]

by lkrory21

Φαντάσου Βόρεια Ιταλία στα τέλη των 70s - αρχές των 80s, σειρές τα βεσπάκια και τα Fiat παρκαρισμένα έξω από θρυλικές discotheques όπως Baia Degli Angeli, The Cosmic, Typhoon, κλπ, οι ρετροφουτουριστικά διακοσμημένες πίστες μέσα γεμάτες κόσμο και DJs όπως ο Daniele Baldelli ή ο Beppe Loda (αν θυμάστε τον είχαμε δει ως 1/2 των Egotrya στο Synch του 2009), κ.α. στα decks να μιξάρουν σχεδόν οτιδήποτε (afro, funk, soul, disco, electro, rock, new wave, κλπ, ενίοτε με συνοδεία και "ζωντανών" κρουστών) στα 90-110 bpm (εξ ού και οι όροι cosmic disco / slow motion disco) επί ώρες.
Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω περισσότερα, έχουν γραφτεί  πάρα πολλά για τον afro/cosmic disco που παιζόταν στις προαναφέρθεισες περιστάσεις, έχει γίνει μίνι αναβίωση του ήχου στα τελη των 00s με μερικές εξαιρετικές συλλογές όπως η Dirty Space Disco (2007, TigerSushi), κλπ.

Αν είχατε όμως ποτέ την περιέργεια ποια κομμάτια παίζαν οι DJs, έχω συνδυάσει τα κομμάτια που πρόσθεσε πρόσφατα το Wax Poetics σε spotify playlist σε αυτήν την εξαιρετική συνέντευξη του Daniele Baldelli από το 2005 με τα 50 αγαπημένα του "cosmic" κομμάτια του ίδιου όπως τα παρουσίασε μέσω Youtube clips στο FACT/Vinyl Factory το 2014 σε μια χορταστικότατη Spotify Playlist 92 τραγουδιών/διάρκειας 8+ ωρών παρακάτω που την αφήνεις και παίζει και δεν βαριέσαι στιγμή.

Για περαιτέρω εμβάθυνση, rips απο τις κασσέτες που γύρναγαν χέρι με χέρι σε όλη την Ιταλία με ηχογραφήσεις απο τα θρυλικά αυτά dj-sets έχει μαζέψει στην διάρκεια των ετών και το blog Cosmic Mantova όπου μάλιστα γiνόταν και προσπάθεια στα comments για την καταγραφή των tracklists.


Bonus Track(s)
[Επιπλέον 15 τραγούδια που δεν υπάρχουν στο Spotify]


Φώτο: 1.H θρυλική Baia Degli Angeli 2.Daniele Baldelli στα decks τoυ Cosmic Club(1984). 3.Beppe Loda (198X).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου