Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2006

Athens by night...

by lkrory21
Ένα είναι γεγονός, η Uma όλο γκρινιάζει για την νυχτερινή ζωή στην Αθήνα σε σύγκριση με την νυχτερινή ζωή στην Βιέννη και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις...

Τιμές, μουσική, εξυπηρέτηση, έλλειψη επαρκών νυχτερινών συγκοινωνιών and you know what? Έχει δίκιο! Πάρτε για παράδειγμα το "κέντρο της νυχτερινής ζωής της Αθήνας" Ψυρρή κάποιο τυπικό ΠαρασκευοΣάββατο. 'Ανθρωποι, παρκαρισμένα αυτοκίνητα και τραπεζάκια σε δρόμους και πεζόδρομους (σε λίγο θα μπουν και μέσα στο σταθμό του μετρό!), ο κωδικάς οδικής κυκλοφορίας να έχει αντικατασταθεί από νόμους της Αγριας Δύσης, καμμία νυχτερινή συγκοινωνία εκτός του πρόσφατου 500 που πηγαινοέρχεται άδειο, τιμές φαρμακείου στα περισότερα μαγαζιά, αιθητική για κλάμματα, μουσική της συμφοράς συνηθως (καλά, αυτό είναι και θέμα γούστου), service για γέλια και όλα τα γνωστά φαινόμενα. Για παράδειγμα: Είναι δυνατόν σε κεντρικότατο μπαρ του Ψυρρή η μπύρα Corona να κοστίζει ...7€? (Τιμή στον ΑΒ: 1,45€ και προφανώς οι υπεύθυνοι δεν αγοράζουν από σουπερμάρκετ! )

Παρ' όλα αυτά κάτι δείχνει να αλλάζει τουλάχιστον σε επίπεδο μαγαζιών. Σχετικά πρόσφατα έχουν ανοίξει δύο μαγαζάκια τα οποία επισκεφθήκαμε που ίσως σηματοδοτούν μια εξέλιξη και ξεφύγουμε γεωγραφικά και ποιοτικά από το " κωλοχανείο" του Ψυρρή... Το πρώτο ονομάζεται Kinky και βρίσκεται σε στενάκι παράλληλο της οδού Αθηνάς από την πάνω πλευρά. Μικρό και φιλικό μαγαζί, απλή στη σύλληψη αλλά όμορφη διακόσμηση, λογικότατες τιμές (και χωρίς "είσοδο") και πολύ καλή μουσική. Ειδικά η κοπέλλα που βάζει μουσικές τις Παρασκευές και ο απίστευτου fun οπτικά και μουσικά dj του Σαββάτου είναι απίθανοι! Κόσμος χαλαρός από 25- μέχρι 30+ και το όλο κλίμα ζωηρό χωρίς να είναι πανυγηρτζίδικο! Τα Π-Σ-Κ ήδη δεν πέφτει καρφίτσα!

Το άλλο μαγαζί ονομάζεται "Άνθρωπος" και βρίσκεται πάνω σε δρόμο που διατρέχει ολόκληρο το Μεταξουργείο. Οπτικά οριοθετείται κάπου μεταξύ βερολινέζικης κατάληψης και φοιτητικης οικίας στα Εξάρχεια με μια πινελιά "ό,τι βρήκαμε τριγύρω το κοτσάραμε στους τοίχους". Μουσικά θα λέγαμε ότι ακολουθεί την λογική του "έβαλα 150 πολύ καλά αλλά άσχετα μεταξύ τους τραγούδια στο random shuffle του Winamp". Οι τιμές ακόμα πιο λογικές: 3€ μπύρα, 5€ ποτό, κάτι που είχαμε πολύ καιρό να δούμε! Ο μέσος όρος ηλικίας του κόσμου ελαφρά χαμηλότερος από του Kinky και στα όρια μεταξύ του lifestyle εναλλακτίκου / πραγματικά εναλλακτικού. Τουλάχιστον υπάρχει ένα -χαλαρό- κέφι ενώ μπαίνοντας νομίζεις ότι μπαίνεις σε κάποιο πάρτυ που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Εντύπωση μας έκανε το πλήθος των σταθμευμένων ...ποδήλατων απ' έξω και το πλήθος των σακκιδίων πλάτης στις διάφορες γωνίες κάτι που αποδεικνύει ότι ένας ζωντανός και σε κίνηση κόσμος συχνάζει στον '"Ανθρωπο"! Not bad, not bad at all.

Αυτά προς το παρόν!

Υ.Γ. Φώτο: τυπικός θαμώνας τυπικού μαγαζιού στην περιοχή Ψυρρή...

2 σχόλια:

  1. τελικα αυτο το μπαρ που λεγεται ανθρωπος που ακριβως βρισκεται?πως λεγεται ο δρομος που διατρεχει ολοκληρο το μεταξουργειο?ξερει κανεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος9/4/10 12:35 π.μ.

    κι εμεις αυτο ψαχνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή