Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2006

Notes From The Digital Underground #28: Digilog Netlabel Showcase!

by lkrory21
Ναι, είναι γεγονός! Για το 28ο μέρος της σειράς N.F.T.D.U. δεν θα πάμε πολύ μακρία... αυτή την φορά! Μόλις μέχρι την Θεσ/νική όπου έχει την βάση της η πρώτη ελληνική netlabel που ακούει στο όνομα Digilog και εξειδικεύεται στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής. Λειτουργεί ως μια χαλαρή μουσική κολλεκτίβα, συμφωνα με το site, από θεσσαλονικιούς που ασχολούνται με djing, παραγωγή μουσικής, κλπ εδώ και σχεδόν 10 χρόνια!

Αν και νεοϊδρυθείσα (περί τον Μάη - Ιούνη του 2006) ως netlabel, η Digilog έχει να δείξει ήδη εννέα αξιόλογες κυκλοφορίες ηλεκτρονικής μουσικής όχι μόνο όμως από έλληνες καλλιτέχνες. Μεταξύ άλλων θα βρείτε τον LAN Formatique (Αγγλία), τον 2Loop (Ρωσσία), τον SpaceTourist (Γερμανία) αλλά και τον Lackluster (Φινλανδία) από τα πιο αναγνωρίσιμα IDM ονόματα στο χώρο των netlabels με κυκλοφορίες σε "μεγάλα" netlabels όπως η Monotonik, κ.α.

Από έλληνες καλλιτέχνες θα βρείτε τον DJ PiCi (γνωστότερος από το The First που κυκλοφόρησε ως Decades στην Poeta Negra πριν 3 χρόνια περίπου) που άνοιξε τον χορό των κυκλοφοριών της Digilog με το groovy techno Kind Of Edits EP, τον The Echonomist (Πέτρος Μαγγανάρης, μέλος και των ΙΝΦΟ, δείτε εδώ κριτική στο άλμπουμ τους από Avopolis) και τον O' Verb (αγνώστων λοιπών στοιχείων!).

Τι θα ακούσετε; Τίποτε άλλο παρά καλή, ποιοτική ηλεκτρονική (από IDM και Deep House μέχρι πιο techno ηχοχρώματα!) μουσική. Εμείς "κατεβάσαμε" και τις εννέα κυκλοφορίες της Digilog και πραγματικά όλες είναι πάρα πολύ καλές! Όλες οι κυκλοφορίες της Digilog είναι διαθέσιμες για δωρεάν download ( mp3 256kbps) είτε ως μεμονωμένα tracks είτε ως ολόκληρα άλμπουμς σε zip αρχεία μαζί με το artwork. Τσεκάρετε οπωσδήποτε και βάλτε τις ρημαδο-DSL να δουλέψουν! Δεν θα χάσετε. Αναμένουμε τις επόμενες κυκλοφορίες και ειδικά από ελληνικά ονόματα!

Links:
Digilog (Off.site)

1 σχόλιο: