Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2006

(Un)Known Pleasures: Chrome Children

by lkrory21
Various Artists - Chrome Children (2006, Stones Throw Records)

Κάπου μεταξύ showcase καινούργιων (ακυκλοφόρητων) κομματιών και "γιορτάζοντας 10 χρόνια" η συλλογή Chrome Children {release page link} είναι η πιο πρόσφατη και πολύ ενδιαφέρουσα κυκλοφορία από την indie hip hop label Stones Throw. Η παρούσα συλλογή κυκλοφορεί μάλιστα σε συνεργασία με το [adult swim] (το μέρος του προγράμματος
που προορίζεται για ενήλικες απο το Cartoon Network).

Περιλαμβάνει 19, κυρίως ακυκλοφόρητα, κομμάτια από το roster της εταιρείας με τον Madlib - το αστέρι της εταιρείας- να συμμετέχει με περί τα 6 (!) διαφορετικά ψευδώνυμα ή projects σε συνεργασία με άλλους παραγωγούς / rappers, κλπ. Μεταξύ άλλων το Chrome Children περιλαμβάνει και το ολοκαίνουργιο 'Monkey Suite'- από Madvillain (συνεργασία με MF Doom).

Παρ' όλο που περιλαμβάνει κατα κύριο λόγο, θρυλικούς rappers (όπως Percee P), τα γνωστά ονόματα της Stones Throw (μεταξύ των οποίων και τον προσφάτως εκλιπόντα J Dilla στο 'Nothing Like This') και καινούργια ονόματα του χώρου, το Chrome Children δεν περιορίζεται σε rap / hip hop ήχους αλλά καθώς μπορείτε να βρείτε και κλασσικό 70's funk (Pure Essence - 'Third Rock', από την Soul Cal - θυγατρική της Stones Throw Records που επανεκδίδει 70's funk, κλπ) ή και σύγχρονo χαλαρό funk (Gary Wilson - 'Dreams').

Εν κατακλείδι, ενδιαφέρουσα συλλογή με φρέσκους ήχους από τον χώρο του indie hip-hop αλλά και άλλα 'καλούδια' από την ίσως πιο σημαντική εταιρεία του χώρου αυτή την στιγμή. Το Chrome Children κυκλοφορεί μαζί με έξτρα DVD με συνεντεύξεις και live αποσπάσματα από συναυλία στο Austin (SXSW Festival) όπου συμμετέχουν τα περισσότερα από τα 'αστέρια' της αλλά και ο ιδρυτής της DJ Peanut Butter Wolf. Σαν δείγμα από το άλμπουμ, μπορείτε να βρείτε στην αντίστοιχη σελίδα του Chrome Children στο site της Stones Throw ένα 20λεπτο mix mp3 για download ή streaming (direct links) με tracks από το C.C. και άλλα ακυκλοφόρητα. Τσεκάρετε και τα αντίστοιχα videos που έχουν φτιαχτεί σε συνεργασία με το [adult swim]. Εδώ δείτε το 'Monkey Suite' των Madvillain:



Tracklist:
01. Oh No – Oh Zone
02. Guilty Simpson – Clap Your Hands

03. Madlib – Take It Back

04. Koushik – None In Mind

05. J Dilla – Nothing Like This

06. James Pants – Do a Couple of Things

07. Madvillain – Monkey Suite

08. Georgia Anne Muldrow – Simply a Joy

09. M.E.D. - All I Know

10. Dudley Perkins – Wassup World?

11. Percee P & Quasimoto – Raw Heat

12. Jaylib – No $ No Toke (aka "Blaze Up")

13. J.Rocc – Drama

14. Roc C – Movin’

15. Gary Wilson – Dreams

16. Pure Essence – Third Rock

17. Aloe Blacc – What Now

18. Baron Zen – Turned Around (PBW Remix)

19. Young Jazz Rebels - Nino's Deed


Links:
Chrome Children (release page)
Stones Throw Records (off.site)
[adult swim] (Off.site)
[adult swim] (wikipedia)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου