Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2007

Route 1000010 #7: The Decemberists in Live Music Archive

by lkrory21
Για το τμήμα Live Music Archive του http://www.archive.org έχουμε ξαναπεί και στο παρελθόν. Περιλαμβανει συναυλίες για δωρεάν downloads (κυρiως σε mp3 ή flac) από διάφορα συγκροτήματα και καλλιτέχνες. Ξεχωρίζει φυσικά η απίστευτη συλλογή των Grateful Dead με κάτι λιγότερο από 3000 shows διαθέσιμα προς download ή streaming.

Βέβαια στην συλλογή του LMA βρίθει και ένας ορυμαγδός από γνωστές και άγνωστες jam bands μάλλον περιορισμένου ενδιαφέροντος (υπάρχουν και εξαίρεσεις π.χ. Disco Biscuits, Sound Tribe Sector 9, κλπ) και άλλα πανάγνωστα γκρουπς δαφόρων ειδών. Όμως ψάχνοντας κανείς την γιγάντιαια λίστα με τα ονόματα που έχουν επιτρέψει την διάθεση ζωντανών ηχογραφήσεων βρίσκει και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.

Ένα από αυτά είναι και οι εκπληκτικοί Decemberists οι οποίοι επιτρέπουν την ηχογράφηση των shows τους και το 'ανεβασμά' τους στο archive.org (ευτυχώς ή δυστυχώς μόνο σε flac format - συμπιεσμένα μεν αλλά μεγάλα σε μέγεθος αρχεία χωρίς όμως απώλεια ήχου οπως στα mp3). Έτσι στην συλλογή των Decemberists θα βρείτε 27 live shows για download από το 2003 μέχρι και σήμερα. Την μερίδα του λέοντος έχουν οι συναυλίες του 2005, το σύνολο 16.

Έτσι ως ένα μικρό δείγμα μετατρέψαμε σε mp3 (χάνει σε ποιότητα σε σχέση με το flac) το 'Crane Wife 3' από την συναυλία που δώσανε στο Wiltern Theater στο L.A. στις 21/10/2006. Αν είστε φανατικοί με τους Decemberists (που ομολογουμένως αξίζουν πολλά!)... βουρ στο ψητό!

Links:
The Decemberists (Collection of Live Shows on Archive.org)
The Decemberists (off.site)

Υ.Γ. Και μιας και είστε εκεί στο archive, 'κατεβάστε' και ολόκληρη την συναυλία που έδωσαν στο Βεάκειο θέατρο στις 14/7/1987 οι Dream Syndicate. Έχουμε αναφερθεί και παλαιότερα για αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου