Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

Ποντικοφάρμακα και Σκιάχτρα κανείς?

by lkrory21
Με αφορμή το εύστοχο post 'Στην Φορμόλη' του φίλτατου Schottkey.

Παρ' όλο που και σε άλλες χώρες υπάρχουν και "τρωκτικά" και "κοράκια" (τίποτα δεν είναι αμιγώς ελληνικό φαινόμενο, απλά εδώ όλα παίρνουν κωμικοτραγικές διαστάσεις), τουλάχιστον εκεί υπάρχουν και λειτουργούν συνήθως και τα ποντικοφάρμακα για να εξολοθρεύουν τα τρωκτικά και τα σκιάχτρα για να διώχνουν τα κοράκια.

Σε άλλες χώρες βέβαια, όπως πχ Σουηδία, όπου υπάρχει τσίπα και υπουργοί παραιτούνται για αστείους λόγους (π.χ χρησιμοποίησε την υπουργική πιστ.καρτά για να στείλει λουλούδια ή κάτι τέτοιο) για εμάς τους ...έξυπνους του "Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του αλλά όχι και 500.000.000" και της γυναίκας που μπορεί και παίρνει μεταπτυχιακό πριν το πτυχίο (!) και στην συνέχεια να διορίζει την υπεύθυνη καθηγήτρια σε καλή θέση (χμ... Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών είπαμε;).

Από την ιστορική ρήση του Αντρέα λοιπόν δόθηκε το σύνθημα για το μεγάλο γιουρούσι, για να πάρει από το εκσυγχρονιστικό Σημιτιστάν και δώθε ασύλληπτες διαστάσεις και να φτάσει σήμερα στο ιλαροτραγικό σουρεάλ show που περιλαμβάνει ένα DVD, τον κομιστή του, έναν ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού, μια συμβασιουχό, δύο "δημοσιογράφους" (εδώ πολλά εισαγωγικά!!!!), έναν βουλευτή - ολυμπιονίκη, το πρώην ΣΔΟΕ και ένας θεός ξέρει τι άλλο από πίσω...

Αν σκάσει πάντως όπως πρέπει το σκάνδαλο (σαν βόμβα δηλαδή!) με την Siemens και τις πληρωμές στα δύο μεγάλα κόμματα, τότε οι κάθε λογής -άκηδες (Γιωργάκηδες, Κωστάκηδες), κόρες πρώην πρωθυπουργών, πολιτευτάδες με ιστορικά επώνυμα και τζάκια θα πρέπει να πάρουν τα βουνά μαζί με τα κόμματα - μαγαζάκια τους και μέχρι και τα τεταρτοξάδερφα όλων των πρασινογαλάζιοκομματικοκρατικοδίαιτων που λυμαινονται την χώρα από μεταπολίτευση και δώθε. Φεύγοντας, ας μην ξεχάσουν να πάρουν μαζί τους και όλους τους ρουφιανοδημοσιογράφους εντυπων, καναλιών, κλπ μαζί με τα αφεντικά τους - εκδότες γλοιώδων φυλλάδων που περνιούνται για σοβαρες και ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών εκπομπής σκουπιδιών. Να καθαρίσει λίγο η χώρα, επιτέλους.

Μην κρατήσετε όμως την αναπνοή σας... Θα ξεχαστεί και αυτό. Όπως όλα.

Γιατί;

Γιατί εδώ, αντί να τους πάρουμε με τις πέτρες ή να τους αρχίσουμε στις σφαλιάρες, εκτονωνόμαστε με Λαζόπουλο και βολευόμαστε παράλληλα με την κατάσταση. Γιατί όλους μας βολεύει (και μην κρύβεσαι και μην νομίζεις ότι δεν σε αφορά γιατί είσαι στον μικροκοσμό σου) το τεράστιο σύννεφο εξαμβλωτικής διαφθοράς, πασιφανούς ανικανικότητας, απίστευτης ηλιθιότητας και αποκαρδιωτικού ωχαδερφισμού που καλύπτει απ' άκρη σε άκρη την ελληνική επικράτεια. Γιατί έτσι μπορούμε και εμείς να κάνουμε τις ...δουλίτσες μας: να χτίσουμε το αυθαιρετάκι μας, να παρκάρουμε σαν γαϊδαροι (σιγά μην μας γράψουν και αν μας γράψουν, ο μπατζανάκης θα την "σβήσει"), να, να, να... Άρα είμαστε όλοι μας εξίσου υπαίτιοι. It takes two to tango, my friend.

Έτσι δεν είναι;

Επειδή όμως μπορεί να μην αργήσουν οι επόμενες εκλογές και αφού δεν το κάναμε στις 16/9 καθώς έπρεπε, μπορούμε να το ολοκληρώσουμε τότε αυτό που έπρεπε από καιρό να έχει γίνει: να δύσει ο πράσινος ήλιος και να σβήσει η γαλάζια δάδα. Καιρός είναι, αρκετά ρημάξανε τα πάντα.

Update: One more to go! It's not that difficult!

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος1/2/08 6:45 μ.μ.

    Και εάν αποκαλυφθεί ότι οι μίζες της SIEMENS δεν πήγαιναν μόνο στα δυο μεγάλα κόμματα αλλά και παραπέρα? Τότε τι πρέπει να κάνουμε?
    Δώσε γραμμή lkrory να ξέρουμε πως θα πορευτούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή