Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Barcelona Calling #1: Primavera Sound '08

by lkrory21
Όπως είχαμε πει και σε προηγούμενη ανάρτηση (!!!), μεγάλο μέρος της επίσκεψης μας στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας (Βαρκελώνη για τους αγεωγράφητους) αναλώθηκε και στο ονομαστό φεστιβάλ της πόλης (ένα από τα πολλά δηλαδή!!!), το Primavera Sound.

Βέβαια εκτός από εμάς, την ίδια ιδέα είχανε και πολλοί συμπατριώτες μας με αποτέλεσμα να ακούς παντού ελληνικά - πρέπει να είμασταν η τρίτη πλυθυσμιακή ομάδα μετά τους ντόπιους και τους Άγγλους. Ενιότε νομίζαμε ότι είμασταν στο Synch -γενικά η όλη φάση δεν θυμίζει "τυπικό" ευρωπαϊκό φεστιβάλ με camping, κλπ- μιας και πέφταμε συνέχεια στις ίδιες γνωστές φάτσες που βλέπουμε και στην Αθήνα - πράγμα μάλλον όχι καλό μιας και ως γνωστόν οι έλληνες είναι και βαρετοί και φαφλατάδες (του υποφαινόμενου μη εξαιρουμένου φυσικά!).

Ο χώρος όπου γίνεται το φεστιβάλ, στην άκρη της πόλης στο Parc del Forum, είναι πανέμορφος αν και πνιγμένος στο τσιμέντο και χωρίς πολλά γρασίδια να αράξεις. Πάντως σκηνές (5 το σύνολο!), υποδομές, κλπ, κλπ ήταν αναμενόμενα άψογα, it goes without saying. Η πιο όμορφα τοποθετημένη σκηνή ήταν η Vice Jagermeister στην άκρη του λιμανιού και κάτω από το γιγαντιαίο ηλιακό πάνελ αλλά είχε ένα μεγάλο μειονέκτημα. Όσο πέρναγε η ώρα και αυξανότανε η ποσότητα του αλκοόλ εκείνη η τεράστια τσιμεντένια σκάλα που οδηγούσε εκεί έμοιαζε όλο και περισσότερο με γολγοθά.
Κατά τα άλλα: Μπύρα (Estrella Damm φυσικά - ο μέγας χορηγός του φεστιβάλ) στα 4 ευρώ (0,5λ), σφηνάκι Jagermeister στο 1 εύρω, ποτά στα 6 ευρώ (γενναίες ποσότητες πάντως) και μεγάλη ποικιλία σε φαγητά αν και κάπως ακριβά (πχ μερίδα πατάτες 4 ευρώ!) και στην γνωστή "φεστιβαλική" ποιότητα. Αλήθεια το λάδι που τηγανίζανε κρατημένο από το περσινό Primavera το είχανε?


Anyway, καλά όλα αυτά αλλά it's the music that matters (νάτο το κλισέ!!!) οπότε σε επόμενο post θα δούμε πολύ περιληπτικά εντυπώσεις από τα περίπου 30 ονόματα που καταφέραμε να δούμε συνολικά τρέχοντας από σκηνή σε σκηνή επί τρεις ημέρες.

UPDATE: Ορίστε το link: (Wanted Dead Or A)Live: Primavera Sound '08

Α! Ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στους Voice Of The Seven Woods (ένας είναι, ο Rick Tomlinson) που είδαμε σε pre-festival event δύο ημέρες πριν στο club Sidecar παρέα με τους ιρλανδούς Twin Kranes και τον Andy Votel σε DJ set.

Είναι απίστευτο τι γεαμάτο ψυχεδελικό ήχο μπορεί να βγάλει μια ακουστική κιθάρα και μερικά πετάλια μόνο...

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Φώτογραφίες:
1. To 'banner' του festival.
2. Η κεντρική σκηνή (RockDelux)
3. H σκηνή Vice Jgermeister
4. To "καφενείο" του Primavera.
5. Voice Of The Seven Woods @ Sidecar Cluv, 27/5/2008.

2 σχόλια:

  1. Ζηλεύω...του χρόνου στάνταρ θα κατέβω/ανέβω και εγώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ε, αφού θα πας Roskilde (όπως έγραψες στο προηγ. ποστ για τους H.F.), μην ζηλεύεις ;-) Δεν έχει και λίγα ονόματα και εκεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή