Παρασκευή 20 Ιουνίου 2008

Οι Αλεπούδες του Στόλου...

by lkrory21
...ή ένας στόλος από αλεπούδες; Ιδού η απορία!

Τελικά ισχύει ότι πολλά ονόματα καλλιτεχνών \ συγκροτημάτων \ δίσκων \ κλπ της αλλοδαπής αν μεταφραστούν στα ελληνικά ακούγονται το λιγότερο ...αστείες! Αυτό συμβαίνει και με τους κατά τα άλλα συμπαθέστατους Fleet Foxes από την Emerald City (Seattle, αν και κατά φαινόμενα και άλλες πόλεις ακούν σε αυτό το προσωνύμιο) και το ομώνυμο ντεμπούτο τους και όπως ίσως θα γνωρίζετε αυτόν τον καιρό γίνεται "κακός χαμός" με δαύτους στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μόλις προχθες αφίχθει το βινυλιο με το ομώνυμο ντεμπούτο τους (διπλό μιας και περιλαμβάνει και το EP Sun Giant) και με εντυπωσιακό εξώφυλλο: τον κλασικό πίνακα με τις απεικονίσεις παροιμιών του Πέτερ Μπρέγκελ. Άντε να χαζέψεις τέτοιο artwork σε διαστάσεις cd ή ακόμα χειρότερα σε κανένα folder.jpg!

Δεν έχουμε καταλήξει αν είναι ΤΟ ντεμπούτο όπως το παρουσιάζουν εδώ και εκεί οι διάφορες διθυραμβικές κριτικές, πάντως οι πρώτες πρόχειρες ακροάσεις σε mp3 (διότι περιελάμβανε και κουπόνι για δωρεάν download σε mp3 όλου του δίσκου - καλή φάση όταν συμβαίνει αυτό!) αποκάλυψαν ένα πολύ ενδιαφέρον πανέμορφο indie folk δισκάκι τίγκα στις φωνητικές αρμονίες (τύπου CSN&Y, κλπ). Περισσότερα όμως σε επόμενες ακροάσεις!

Μέχρι τότε ρίξτε μια ...αυτιά στο ήδη αρκετά γνωστό 'White Winter Hymnal' για να πάρετε μια ιδέα για ετούτη εδώ την όχι και άσχημη πεντάδα...

Fleet Foxes - 'White Winter Hymnal' (mp3, VBR, 3,5MB)

...και μια ματιά στο ...'Mykonos' (από το Sun Giant EP) "ζωντανά" στο Denver, Colorado (με την βοήθεια του Youtube βεβαίως):


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Fleet Foxes
(Myspace)
Fleet Foxes (Sub Pop Records)
Fleet Foxes (Wikipedia)



5 σχόλια:

  1. είναι δισκάρα σε ότι φορμάτ και να το ακούσεις..(σήμερα τυχαία το έβαλα στο αμάξι και το άκουγα καθώς ερχόμουν δουλειά...αλήθεια, γιατί κανένας σταθμός δεν παίζει τέτοια μουσική; μαλλόν χρειαζόμαστε blog.fm για να ακούμε καλή μουσική και on the road)..

    btw, συμφωνώ απόλυτα ότι το εξώφυλλο απαιτεί βινύλιο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η καλή μουσική είναι καλή μουσική ανεξαρτήτως φορμάτ. Εννοείται! Δεν θα γίνουμε και ..φορματολάγνοι! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τόσα και τόσα έχουμε γίνει στη ζωή μας...τουλάχιστον το φορματολάγνος ακούγεται και cool!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. το απολαμβάνω εδώ και λίγο καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε είναι απολαυστικότατο indeed! Ακούγεται μονορούφι παρέα με το sun Giant EP τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή