Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Όξινη Γλώσσα...

by lkrory21
Νάτο τo ...Τζενάκι (ναι, για την Jenny Lewis μιλάμε! Πως διαβάσαμε -πολύ επιτυχημένα!- ως 'Μαρίτσα' την Mary Anne Hobbs σε άλλα blog και γελάσαμε πολύ? Έτσι και εμείς)!!! Συνεχίζει δύο χρόνια μετά το όμορφο Rabbit Fur Coat (τότε με τις εξίσου αξιαγάπητες Watson Twins) στους indie / folk / alt.country δρόμους με το ολοκαίνουργιο Acid Tongue (2008, Warner / Rough Trade) και ενώ ενδιάμεσα -για την ιστορία- κυκλοφόρησε άλλο ένα άλμπουμ (Under The Blacklight, 2007) με το βασικό της γκρουπ τους Rilo Kiley.

Αν και κάτα τι λίγο πιο αδύναμο από το Rabbit Fur Coat, λίγοτερο country (τουλάχιστον επιφανειάκα, στην ψυχή παραμένει!) και περισσότερο rock το Acid Tongue είναι ένα ωραίο άλμπουμ με συγκεκρίμενα τραγούδια να ξεχωρίζουν εντυπωσιακά όπως το ομώνυμο, το 'Carpet Baggers' (ντουέτο με Elvis Costello), το 8λεπτο και όσο απίστευτο και αν ακούγεται είναι ηχογραφημένο σε ένα take 'The Next Messiah'.


Τουλάχιστον 2 reviews εντοπίζουν το σημαντικότερο πρόβλημα του Acid Tongue στα δύο πολύ μέτρια τραγούδια που ανοίγουν τον δίσκο ('Black Sand', 'Pretty Bird') και σ' αυτό συμφωνούμε απόλυτα ενώ οι πολλές guest συμμετοχές (Chris Robinson, M.Ward, Elvis Costello, ο πατέρας της, κλπ) χωρίς να χωλαίνουν κάπου σπάνε την συνοχή.

Παρ' όλα αυτά ευάκουστο και καλοφτιαγμένο, το Acid Tongue κρατά ωραία συντροφιά και είναι σίγουρα βήμα εμπρός για το ...Τζενάκι και δίνει έλπίδες για το μέλλον της μιας και απ' ότι φαίνεται από τις συνεντεύξεις που δίνει οι Rilo Kiley (αλήθεια είναι καλοί; Δεν τους έχουμε τσεκάρει πέρα από σκόρπια tracks. Give your advice...)πάνε για ...φούντο.

Πλάκα - πλάκα, λέτε από την indie σκηνή του L.A. να ξεπηδάει η νέα
Emmylou Harris και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι; Υπερβολικό ναι αλλά πού ξέρεις... Σάμπως και η Emmylou δεν ξέκινησε παίζοντας χιππικό - folk στα καφέ του Greenwich Village και στο ντεμπούτο της Gliding Bird (1969) πριν την "τσιμπήσει" ο Gram Parsons (βλέπε The Byrds, Flying Burrito Brothers, etc) και την βάλει στο δρόμο της alt.country για να καταλήξει μία από τις Πρώτες Κυρίες της Country? Πλάκα - πλάκα, ωραίες ιστορίες και μουσικές αυτές του country rock / alt.country κύματος της περιόδου late 60s - mid 70s και πρέπει να επανέλθουμε κάποια στιγμή.

Προς το παρόν τσεκάρετε το Acid Tongue της Jenny Lewis που μόλις κυκλοφόρησε. Ακολούθει το ομώνυμο track σε ζωντανή εκτέλεση από αμερικάνικο τηλεοπτικό show:


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Jenny Lewis (off.site)
Jenny Lewis (Myspace)


2 σχόλια:

  1. Το περσινό Under The Blacklight των Rilo kiley είναι μια χαρά-κάτι σαν Fleetwood Mac εποχής Rumours ή Blondie.Στο ρόλο του Gram ταιριάζει
    ο Ryan Adams ή ο Conor Oberst ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χτύπησες κέντρο στην περιέργεια για τους RK αναφέροντας τους Fleetwood Mac εποχής Rumours. Στα υπ' όψιν & thanks for the tip!

    Ορθόν και το σχόλιο για το ποιος θα παίξει το ρόλο του Gram για την Τζενούλα...

    Εννοείται δε ότι παρακολουθείται και το υπερ-πρώιμο top20. Ως εδώ καλά πάμε (ειδικά για τα 20 & 18).

    Cheers

    ΑπάντησηΔιαγραφή