Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008

Στέρεο Βόμβα...

by lkrory21
Ε, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει άνθρωπος "εντός εκτός και επι τα αυτά" του μικρού λατέρνατιβ χωριού μας που να μην ξέρει ότι οι Στερεο Νόβα επανασυνδέονται 11 χρόνια μετά την διάλυση τους για χάρη της LIFO και πιο συγκεκριμένα για μια δωρεάν συναυλία στις 5 Δεκεμβρίου (χώρος άγνωστος) για αρχή και μάλλον έπεται και συνέχεια... Και φυσικά δεν υπάρχει σοβαρός άνθρωπος / ακροατής / μουσικόφιλος / κλπ που να μην αναγνωρίζει την ποιότητα αλλά και την προσφορά του σχήματος σε αυτό το πράγμα που αποκαλείται ελληνική ηλεκτρονικη σκηνή - και όχι μόνο θα προσθέταμε εμείς! Αυτά όλα είναι όμως γνωστά..

Αυτό που μας χαλάει είναι όλο αυτό το πανηγύρι που θα ξεκινήσει από την ίδια την εφημερίδα που ετοιμάζει ειδικό διπλό φύλλο (=έξτρα χώρος για διαφημίσεις , έτσι; Μην ξεχνιόμαστε...), θα πιάσουν τα blogs, τα μουσικά sites και, μην γελιέστε, και οι "κανονικές" εφημερίδες, κλπ και θα διαβάζουμε κλισέ και διθυράμβους για την επιδραστικότητα τους τύπου "δι' ευχών των αγιών Στερεο Νόβα ημών" μέχρι να πούμε ...όχι "Αμήν" αλλά "ήμαρτον!!!". Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με αυτό που συνέβει με τους Last Drive πριν ενάμιση χρόνο δηλαδή αλλά μεγαλωμένο στον υπερθετικό βαθμό και λόγω μουσικού ύφους και λόγω της μεγάλης ζεστής αγκαλιάς που προσφέρει η LIFO.

Καταρχήν το σχόλιο στο Seagazing για αυτές τις επανενώσεις είναι βάσιμο και εγείρει έγκυρα ερωτήματα:

"...όταν κάποια μπάντα στο εξωτερικό επανενώνεται μετά από χρόνια για συναυλίες συνηθίζουμε -δικαίως κατά τη γνώμη μου- να λέμε ότι το κάνει για τα λεφτά. πώς γίνεται τώρα που οι stereo nova ετοιμάζονται για live (και καινούριο cd) να μιλάμε όλοι για το γεγονός της χρονιάς; μήπως κρίνουμε έχοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά;"

Για να το πούμε και αλλιώς:
Ας υποθέσουμε ότι έστω ένοιωσαν την καλλιτέχνική ανάγκη / είδαν το υπόλοιπο του λογαριασμού στην τράπεζα να τείνει επικίνδυνα στο μηδέν (διαλέγετε και παίρνετε) και αποφάσισαν να επανέλθουν. Ήταν ανάγκη αυτό να συμβεί υπό την σκέπη της LIFΟ? Για να ξεκαθαρίσουμε: το πρόβλημα φυσικά δεν είναι το συγκεκριμένο έντυπο. Θα μπορούσε να είναι η Athens Voice, το Άμυνα και Τεχνολογία, το Άστρα και Όραμα ή το Πίστα.


Δεν θα ήταν όμως καλύτερο ή και πιο πρέπον αν θέλετε για την "υστεροφημία" του γκρουπ να ακολουθήσουν τον δρόμο των Last Drive και να κλείσουν απλά έναν χώρο για 1-2 μέρες να βάλουν ένα φτηνό εισιτήριο και να παίξουν για την πάρτη τους και τους (πολυπληθείς) φίλους τους παρά να συμμετέχουν σε κάτι που μοιάζει περισσότερο με event διαφημιστικής προβολής εντύπου; Αν, για παράδειγμα, οι Smiths επανασυνδέονταν για μια συναυλία υπό την σκέπη του MTV, δεν θα έπεφτε τρελλό κράξιμο για το "ξεπούλημα των" Johnny Marr, Morrissey & ΣΙΑ;

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!


Στέρεο Νόβα (Βικιπαιδεια)

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/11/08 2:47 μ.μ.

    Πρώτη φορά βλέπω κάποιος να κάνει free συναυλία και να μη παίρνει φράγκο και κάποιος να του λέει για λόγους ηθικής τάξεως να νοικιάσει ένα χώρο και να βάλει εισητήριο, έστω φτηνό. Το 'χετε κάψει φιλαράκια από το πολύ pilitically correct.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το "δωρεάν" ή φτηνό εισιτήριο (σχήμα λόγου ήταν το δεύτερο) δεν είναι το νόημα του post και ούτε φυσικά να είναι politically correct (μακριά από εμάς αυτά!) γι' αυτό αμα θες ξαναδιάβασε το προσεκτικά.

    Το ότι εδώ οι ΣΝ μοιάζουν σαν να λειτουργούν καθαρά ως κράχτες διαφήμισης είναι το θέμα μας αλλά και γενικότερα το αιώνιο ερώτημα αν οι επανασυνδέσεις έχουν νοήμα οικονομικό ή "καλλιτεχνικό" εν τέλει.

    (ούτε εγώ έχω απάντηση μην νομίζεις και έχω επίσης χαρεί με πολλές επανασυνδέσεις όπως και με αυτή των ΣΝ! Να εξηγούμαστε).

    Τέλος το "χωρίς να παίρνουν φράγκο" δεν το ξέρω και δεν είναι δυνατόν να το ξέρω ή να το εξακριβώσω αλλά προσωπικά επετρεψε μου να αμφιβάλλω. Ακόμα και έτσι να είναι δεν αλλάζουν σημαντικά τα δεδομένα της εξίσωσης όπως δεν αλλάζουν και το να παίξουν μια φορά με δωρεάν εισιτήριο για να κάνουν το "μπαμ" εν όψει και επερχόμενων κινήσεων όπως διαβάζουμε όπως νέος δίσκος (και άρα ίσως και άλλων συναυλιών), κλπ. Με πιάνεις, φαντάζομαι...

    Κατά τα άλλα ευχαριστώ για το σχόλιο και μην ντρέπεσαι να αφήνεις το όνομα σου, όλοι φιλαράκια είμαστε ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος18/11/08 4:10 μ.μ.

    θα μπορούσες βέβαια να πάς στο σπίτι τους να ψάξεις τις κάλτσες τους. Εκεί φυλάνε το κομπόδεμα που θα τους δώσει η LIFO. Kαι έχεις δίκιο που αμφιβάλλεις φίλε μου, ο κόσμος είναι κακός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν αμφιβάλλω επειδή "ο κόσμος είναι κακός" αλλά από κοινή λογική. Άλλα όπως έγραψα και πιο πάνω: δεν το γνωρίζω και δεν με νοιάζει, μια υπόθεση ήταν - άλλωστε δεν αναφέρω κάτι επ' αυτού στο αρχικό post.

    Αλλά εσύ φαίνεσαι σίγουρος και δείχνεις να ξέρεις! Κάτι μου λέει ότι δεν είσαι εδώ από πόνο γιατί "θίγονται" ας πούμε (φυσικά και δεν είναι ο σκοπός του post αυτός - την γνώμη μας λέμε) οι ΣΝ...

    Άλλωστε ως εδώ έφτασες "ψάχνοντας" να βρεις τι λένε τα blogs για την εφημερίδα, σωστά; Χμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος18/11/08 7:46 μ.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος19/11/08 10:49 π.μ.

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Προς "ανώνυμο" 2: "έκοψα" και το δικό σου σχόλιο για τον ίδιο λόγο που έκοψα και το τελευταίο του πρώτου: προσβλητικά, ειρωνικά και κακόβουλα σχόλια είτε προς εμένα είτε προς άλλους ΔΕΝ γίνονται αποδεκτά εδω γύρω.

    Υ.Γ. Αφήνετε ονόματα / ψευδώνυμα /κλπ. Δεν είναι κακό: όλοι μια παρέα είμαστε! Μην είστε ντροπαλοί! ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή