Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

A Little Bit Of This A Little Bit Of That...

by lkrory21
Το Σαββατοκύριακο φτάνει σιγά - σιγά αλλά δυστυχώς στα καθ' ημάς θα είναι φουλ υποχρεώσων ...χμ μιας συγκεκριμένα (άτιμο ΕΑΠ!). Που θα πάει, ο Ιούνιος είναι κοντά (8 μήνες μεινανε είπαμε?) και τα βάσανα τελειώνουν!

Έχει κάποιες ενδιαφέρουσες συναυλίες το Σ/Κ ειδικά στον χώρο του hip - hop. Το Σάβατο εχουμε από την μια οι πιο πειραματικοί Dalek και από την άλλη ο Guru και το Jazzmatazz project του - σταθερή αξία όλα αυτά τα χρόνια! Τι να διαλέξει κανείς; Την Κική ή την Κοκό που έλεγε και το αρχαίο άσμα(!!!);

Όσον αφορά τους Dalek, από ότι φαίνεται ....πάει τραίνο η προπώληση και αρχίσανε τα "πάρε κόσμε"! Όπως στρώνει όμως κανείς κοιμάται - όταν βαράς 30-35άρια στο κεφάλι για αντικειμενικά μικρού / μεσαίου βεληνεκούς ή ανερχόμενα ονόματα (βλέπε και Fuck Buttons αλλά και τους Efterklang που μας έρχονται σε κανένα μήνα) που απευθύνονται σε ένα περιορισμένο κοινό, θα πρέπει να δέχεσαι και τις συνέπειες.

Βάλ' το εισιτήριο εξαρχής ένα εικοσάρικο (λογική τιμή ομολογουμένως) να μαζευτεί λίγος περισσότερος κόσμος (βλέπε και Dub Trio προσφάτως) έστω και αν δεν γεμίσει το συμπαθές κατά τα άλλα ΑΝ!

Ελπίζουμε έστω και με αυτού του είδους την προσφορά "2 - στην - τιμή του 1" -που για να την εκμεταλλευτείς πρέπει να κάνεις την Alterground φίλη στο Myspace = εκατοντάδες bulletins και εκατοντάδες "ενημερωτικά" e-mail μέχρι να πείς Ήμαρτον!- να μαζευτεί λίγος κόσμος, μην είμαστε τρεις και ο κούκος! Α! Και για όσους - όσες δεν τους είδαν το καλοκαίρι ή πριν κανένα χρόνο ή τις προηγούμενες 30953 φορές που έχουν ξανάρθει, παίζουν και οι ...Stereo MCs!

Θα μου πεις, αφού θα πάει κόσμος να μην τους φέρει ο άλλος να μαζέψει κανένα φράγκο; Να τους φέρει -καμμία αντίρρηση και μην νομίζετε ότι παίζει σνομπισμός μια χαρά θα περάσετε όσοι-ες πάτε!- και να μαζέψει και τα φράγκα του αλλά να φέρει και κανένα φρέσκο πραγματάκι να χαρούμε και εμείς! Έτσι για την ιστορία και αφού πιάσαμε το πολύπαθο ζήτημα των συναυλιών, θα σας παραπέμψουμε σε αυτό το εδώ το post -στο οποίο μας έστρεψε την προσοχή προσφάτως ο φίλτατος Schottkey- που αναφέρει τις επερχόμενες συναυλίες (και τιμές εισιτήριων) στο Βερόλινο! Διαβάστε και ...κλάψτε! Γνωστά πράγματα βέβαια...

Για το τέλος κάτι σοβαρό: διαβάστε αυτό εδώ το συγκλονιστικό άρθρο από το Videogum (αδελφάκι του Stereogum) με τίτλο American Idol Is A Murderer (προβοκατόρικος αλλά αληθινός όπως αποδείχθηκε)... και μετά θυμηθείτε τον εαυτό σας να γελάει με 'Παρατράγουδα' και άλλες τραγικές παρουσίες που παρελαύνουν στους δέκτες μας προς τέρψιν μας. Θα το ξανακάνετε μετά από αυτό;

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Υ.Γ. Να κάνετε τακτικά και την βόλτα στο δεξιό κομμάτι του blog όπου "ανεβαίνουν" τα με αστεράκι σημαδεμένα (=ενδιαφέροντα) άρθρα που μας έρχονται στο Google Reader και πιθανόν να ενδιαφέρουν και εσάς (...τους τρείς που συνεχίσατε να διαβάζετε ως εδώ στο υστερόγραφο!).

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος13/11/08 11:27 π.μ.

    Κάνοντας το αφελές λάθος να στείλω το video και το άρθρο που το συνόδευσε που αφορά την ιστορία με το American Idol σε συναδέλφους εδώ στην δουλειά( σε μορφωμένους συναδέλφους εδώ στην δουλειά)διαπίστωσα πως η γνώμη όλων πλην εξαιρέσεων δεν ήταν αρνητική σε τέτοιου είδους reality ,αλλά σε τέτοιου είδου ανθρώπους που "είναι χαζοί και δηλώνουν συμμετοχή".Μετά από τον σχολιασμό τους συνέχισαν να βλέπουν βιντεάκια του X-Factor και να γελούν. FIY αυτό και σαν απάντηση στην τελευταία σου ερώτηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Oh, it's exploitation, but it's what the public wants.' No! The Victorian freak show never went away. Now it's called 'Big Brother' or 'American Idol'"

    (από την σειρά Extras)
    http://tinyurl.com/6kzfwo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/11/08 1:51 μ.μ.

    Δεν θέλω να το συγκεκριμενοποιώ, αλλά πώς είναι δυνατόν να περιμένεις ως "εταιρεία διοργάνωσης" ή όπως τελοσπάντων ονομάζονται, να μαζέψεις κόσμο στους Dälek (Fuck Buttons, Piano Magic, Efterklang, you name it) βάζοντας προπώληση στα 30 και ταμείο στα 35?! Για όνομα του Αλλάχ! Εντάξει, να εκμεταλλευτούμε μέχρι κάποιο σημείο το κάπως πιο εναλλακτικό κοινό, αλλά έτσι?! Απεγνωσμένη η κίνηση 2 στην τιμή του 1, αλλά έτσι γίνεται όταν βλέπεις ότι το μαγαζάκι θα μείνει άδειο. Ενώ Dub Trio, έδωσα τα 20 ευρώ μου και πραγματικά τα χάρηκα! Ήταν απίθανοι, και αύριο αν έρχονταν για μια δεύτερη εμφάνιση, και πάλι θα τα έδινα. Τα παλικάρια έκαναν 33 δουλειές ο καθένας, παράλληλα με το όργανό τους, και γούσταραν κιόλας.

    Τρελή επιτυχία πάντως το στήσιμο live Guru την ίδια μέρα, που το κοινό του πιθανότατα να ήθελε να πάει Dälek, εγώ τουλάχιστον εκνευρίστηκα όταν το έμαθα, γιατί ο Guru είναι ιστορία, αλλά οι Dälek λατρεία (και ipecac :P).

    Αγαπώ Stereo MC's, αλλά όσο επιμένουν να βάζουν εισιτήρια 30 και 35 ευρώ, δεν θα τους δω ποτέ.

    Δγιάολε, μας περνάνε για τόφια εδώ χάμω, δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι Dub Trio ήταν όντως εξαιρετικοί και το 20ευρώ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΗ τιμή (όπως και το 20ευρω των Animal Collective). Σε αυτό το επίπεδο τιμών έπρεπε να ήταν και οι συναυλίες της Alterground.

    Δεν έχω κανένα πρόβλημα ή κόλλημα με την εν λόγω εταιρεία (και οι υπόλοιπες έχουν ακούσει τα σχολιανά τους από εδώ μέσα ;-) ): ίσα - ίσα φέτος φέρνει τα πιο ενδιαφέρονται ονόματα της σεζόν και μπράβο τους (Fuck Buttons, Efterklang, Dalek, παρ' όλιγον Espers/Vetiver, κλπ) αλλά οι τιμές είναι αδικαιολόγητα υψηλές για το μέγεθος τους και το κοινό που προσελκύουν!

    Δεν λέω ότι πρέπει να κάνουν συναυλίες για την ψυχή της μάνας τους - επιχειρηματίες είναι αλλά όταν το εισιτήριο για Fuck Buttons (2 άτομα με μια βαλιτσούλα σαμπλεράκια και μπλιμπλίκια - δεν μιλάμε για τους Pink Floyd!) κοστίζει υπερδιπλάσια και βάλε (!!) από ότι έξω, ε κάτι δεν πάει καλά!

    Οι συμπτώσεις (βλέπε Guru με Dalek και Stereo MCS) ας πούμε ότι δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν λόγω περιοδειών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος13/11/08 2:40 μ.μ.

    Γιατί, οι Residents με 4 0 Ε Υ Ρ Ω τι σου λένε?! Ρε παιδιά!! Φέτος αναρωτιέμαι τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, πού νομίζουν ότι τους φέρνουν όλους αυτούς. Εγώ θέλω να πάω Residents γαμώ, αλλά 40 ευρώ (το φθηνότερο εισιτήριο), wtf?

    Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι παίζουν εδώ 16 Νοεμβρίου, και στις 6 Δεκέμβρη παίζουν στο Λονδίνο και το εισιτήριο κάνει 24 ευρώ χοντρικά. To hell with them, θα είμαι εκεί αυτές τις μέρες, γλυτώνω τα μισά λεφτά σχεδόν και την ντροπή του βιασμού της τσέπης μου.

    Τα πήρα μεσημεριάτικα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χα! Δεν χρειάζεται να πας στο Λονδίνο! Για να δεις την παράνοια και τον σουρρεαλισμό που επικρατεί στα συναυλιακα δρώμενα της χώρας, οι Residents παίζουν την προηγούμενη στην Θεσ/νίκη με 30 ευρώ...

    ή το άλλο (ακόμα πιο κουφό!):

    27/11 Tricky και Dub Pistols στην Θεσσαλονική μαζί στο Principal
    28/11 Αθήνα
    Tricky, Fuzz Club
    Dub Pistols, Gagarin

    Τι ψάχνουμε να βρούμε είπαμε; ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος13/11/08 3:15 μ.μ.

    Ναι, πώς το ξέχασα αυτό με τους Dub!! Έχε χάρη που τους έχω χρόνια απωθημένο, και ελπίζω ο Trickyς να μας ξανάρθει eventually.

    Είναι απλά τραγικοί οι άνθρωποι. Μέχρι και η Didi έβαλε Mogwai στα 33 ευρώ, που όλοι ξέρουμε τι μπίζνες κάνει η συγκεκριμένη εταιρεία, και τι όνομα είναι οι Mogwai. Και να έρχεται ο άλλος και να σου βάζει ταρίφα 30 ευρώ σε όλες τις ποστίλες?! Σγκρουμφ.

    Στο Λονδίνο αδερφές μου, στο Λονδίνο. Αεροπορικά και gig tickets για Isis και Fantômas 150 ευρώ. Σαν να πήγαινες σε 4-5 συναυλίες της Alterground.

    ΑπάντησηΔιαγραφή