Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2008

(Wanted Dead Or A)Live: Dalek + Fulton Lights

by lkrory21
Μάλλον το περιμέναμε βέβαια αλλά και πάλι είναι κρίμα που αυτή η καθηλωτική εμφάνιση των Dalek αλλά και η συμπαθής του one-man support act Fulton Lights (κατά κόσμον Andrew Spencer) έλαβαν χώρα μπροστά σε ένα απελπιστικά άδειo και κρύο σε ατμόσφαιρα αρχικά ΑΝ Club καθώς δεν πρέπει να ξεπεράσαμε τους 50-70 οι παρευρισκόμενοι (μαζί με τα γκρουπς και τους υπαλλήλους!!!), στην καλύτερη των περιπτώσεων!

Το κοινό λοιπόν έλαμψε δια της απουσίας του, θες η τιμή του εισιτηρίου (που πριν σπάσει στα 2 με την προσφορά της Alterground ήταν στα όρια του εξοργιστικού - μην τα ξαναλέμε!), θες ότι στην "κόντρα" έπαιζαν την ίδια ώρα Guru & Stereo MCS, πείτε ότι θέλετε... δίκιο θα έχετε! Γιατί όσο και να μην μιλάμε για το ίδιο κοινό 50,100 άτομα πιστεύουμε θα ήταν επιπλέον στους φίλτατους Dalek αν δεν συνέβαιναν ταυτόχρονα οι άλλες δύο συναυλίες (ειδικά του Guru).

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τον Oktopus και τον MC Dalek (μαζί και ο έξτρα μουσικός στα πλήκτρα που μας διαφεύγει το όνομα του!) να αποδώσουν εξαιρετικά το {έλα, μετρήστε κλισέ τώρα!!} σκοτεινό και κλειστοφοβικό, πειραματικό hip-hop τους {μόνο τρία κλισέ;! Τσκ, τσκ, τσκ!} και το έπραξαν στο έπακρο "ιδρώνοντας την φανέλλα" κυριολεκτικά και μεταφορικά!!! (2 λίτρα ήπιαν επί σκηνής έκαστος!).

Και αν ομολογουμένως το flow του MC Dalek δεν είναι το ταχύτερο ή το αρτιότερο (όπως αποδείχθηκε στο live) δεν πειράζει γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο εδώ όπως σε πιο "καθαρόαιμες" hip-hop εμφανίσεις αλλά λειτουργεί ως ένα ακόμα επίπεδο στο ηχητικό τους μείγμα που το Σάββατο έμοιαζε πραγματικά σαν να πήρε φυσική υπόσταση, να "απλώθηκε" και να "γέμισε" τον χώρο βυθίζοντας σε μέσα! Υπερβολές; Αυτό να λέγεται(;!) αλλά κάπως έτσι νιώσαμε στο ΑΝ Club.

Είναι μάλλον προφανές μετά από αυτήν την απογοητευτική προσέλευση δεν θα τους ξαναφέρει κανείς, δυστυχώς. Ο μόνος τρόπος δηλαδή να το ξαναζήσουμε αυτό (όταν με το καλό ξαναέλθουν Ευρώπη για περιοδεία αφού το 2009 κυκλοφορούν νέο άλμπουμ) είναι αν συμπέσουν οι δρόμοι μας με αυτούς σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη... Χμ... Άτιμο ελληνικό κοινό και άτιμοι έλληνες διοργανωτές!



Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!



Φώτος:
1. Fulton Lights
2,3 & 4. Dalek
5. Dalek Setlist.



2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/11/08 11:15 μ.μ.

    Καταπληκτικοί ήταν, αισθάνθηκα πραγματικά άσχημα που είχε τόσο λίγο κόσμο, και ντράπηκα για λογαριασμό των διοργανωτών. Κρίμα. Παίρνουμε ότι αξίζουμε ή μας περνάνε για πολύ κορόιδα; We'll never know.

    Το παλικαράκι στα πλήκτρα btw έκανε όλη τη ζημιά. Μέχρι χτες το μεσημέρι βούιζαν τα αυτιά μου, εξαιρετικά φασαριόζος, δεν περίμενες τέτοια πράγματα βλέποντάς τον. Το λάιβ δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς αυτόν. Και ο Oktopus ψυχάκι ε; Τον καταχάρηκα.

    Άντε, περαστικά μας, σε καμιά Ευρώπη τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχα! Το βουητό στα αυτιά έκανε και σε εμένα μια μέρα να φύγει! Άρα όλα καλά!

    Κατα τα άλλα ναι συμφωνούμε και για τον ρόλο που έπαιξε το "παλικαράκι στα πλήκτρα" :-))) και για τον Oktopus!

    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή