Τρίτη 7 Απριλίου 2009

The Biggest Midget In The Game is Back!

by lkrory21
Η δίδα Louise Amanda Harman ή καλύτερα η Lady Sovereign και αυτοαποκαλούμενη 'the biggest midget in the game' επέστρεψε και για να δούμε αν θα "μείνει" αυτήν την φορά! Πριν τρια χρόνια που είχαμε ξανασχοληθεί με την περιπτωση της είχε συμβόλαιο με την Def Jam, είχε στο τσεπάκι της ένα από τα καλύτερα και πιο απολαυστικά tracks του 2006 (για το εν λόγω blog) και ήταν ετοιμη να κατακτήσει την Αμερική με το ντεμπούτο της Public Warning (2006) αλλά...

Τρία χρόνια μετά, και μετά από διάφορα επεισόδια, κυκλοφορεί (μόλις εψές) το δεύτερο άλμπουμ της με τίτλο Jigsaw στην δική της Midget Records και μέσω της EMI. Όχι τόσο grime ή hip-hop όσο οι προηγουμενες κυκλοφορίες (το προαναφερθέν ντεμπούτο της αλλά και τα πριν από αυτό singles) αλλά πιο dance και πλέον η ίδια περισσότερο τραγουδά παρά ραπάρει με τον χαρακτηριστικό chavete στυλ της. Δεν εντυπωσιάζει αλλά είναι αξιοπρεπέστατο ως pop δισκος και πολύ καλύτερος από πολλά πιο προβεβλημένα (Lilly? Είσαι εδώ;) ενω η S-O-V κρατάει ακόμα αυτό το απολαυστικό τσαγανό που μας άρεσε σε αυτή ειδικά στους στίχους.

Ακόμα πάντως και όταν πράττει το προφανές σήμερα, να ενσωματώνει σε ένα τραγούδι της σχεδόν ολόκληρο ενα παλαιότερο hit, στο 'So Human' που βασίζεται στο 'Close To Me' των Cure (που πρωτοκυκλοφόρησε το 1985 όταν η δίδα Harman ήτο αγέννητη!), της "βγαίνει" με άνεση και χωρίς να ακούγεται εκτρωμακτικό όπως συμβαίνει συνήθως (βλ. άπειρα αμερικάνικα hip-hop τραγούδια σήμερα).

(Παρένθεση)
Δεν είναι η πρώτη που χρησιμοποιεί ή ενσωματώνει samples από το εν λόγω τραγούδι. Δείτε εδώ (via NME) όπου μπορείτε να κατεβάσετε και δωρεάν ένα ρεμιξ του 'So Human' σε mp3.
(Κλείνει η Παρένθεση!)

Ακολουθούν 2 video από το Jigsaw για να πάρετε και εσείς μια πρώτη γεύση.

'So Human'



'I Got You Dancing'



Ενω εδώ και το free download του δεύτερου σε mp3:
Lady Sovereign - 'I Got You Dancing' (mp3)

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
Lady Sovereign (Off.site)
Lady Sovereign (Myspace)




.

1 σχόλιο:

  1. "Now,i can't dance and i really can't sing,i can only do one thing and that's be Lady Sovereign"
    Σαν συστατική επιστολή ακούγεται!!¨
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή