Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

A Little Bit Of This A Little Bit Of That...

by lkrory21
Στον αστερισμό του Synch Festival από σήμερα. Τα είπαμε όμως από εψές αυτά...

Synch Festival τώρα, μετά Pains Of Being Pure At Heart (15/6, Gagarin, 20€), μετά Ejekt, Ευρωπαϊκή Μέρα Μουσικής, Rockwave (αν πάμε)... ουφ! Overdose συναυλιών! Και έρχονται και άλλα πολλά... όπως π.χ.:

Ωραίοι οι The Horrors προχθές στο Gagarin αλλά "λίγοι"... Μια ώρα και με το ζορί! Πάντως επιβεβαίωσαν το hype. Επίσης, αρκετά καλή προσέλευση κοινού και ένας όγκος φανατικών μπροστά - μπροστά που ήξερε όλα τα λόγια των τραγουδιών! Μπράβο οι Horrors! Διαβάστε πιο αναλυτικά ένα review και δείτε setlist και άλλες ωραίες φώτος στον Zeugolator (από όπου "κλέψαμε" και την φωτό που ακολουθεί, thanks!).

Εντάξει, καλοί οι Exposed By Observers που είχαν τον ρόλο του support (μαζί με τους "μάλλον παρά φλερτάρουν με το EBM για τα γούστα μας" Phoenix Catscratch - αλλά εντυπωσιακή frontwoman by the way!) στους Horrors αλλά δεν βρίσκουμε ότι είναι τίποτα περισσότερο από μια ελληνική βερσιόν του σύγχρονου noise rock ήχου από Νέα Υόρκη. Δυστυχώς τίποτα παραπάνω... Μόλις διέθεσαν πάντως το EP τους με τίτλο Secondhand Youth για δωρεάν download (respect for that!) οπότε... See For Yourself.

H Lady Gaga σε συνεργασία με τον Marilyn Manson για τις ανάγκες ενός remix του 'LoveGame' της πρώτης! Αλήθεια! Αν δεν ...προσβάλλεται η αισθητική σας από το site του Perez Hilton περάστε να δείτε φώτος από τα session και να ακούσετε το remix σε stream.

Και μετά την "λαίδη και τον αλήτη"(!!!), κάτι πολύ πιο σοβαρό (μουσικά). Το blog Aquarium Drunkard "ανέβασε" σε mp3s τα κυκλοφόρημενα μόνο σε bootleg sessions (Saturday Sun Sessions) από το 1970 του Elton John όπου ο ίδιος παρέα με την Linda Thompson και μέλη των Traffic ή/και Fairport Convention διασκευάζουν τραγούδια των Nick Drake, John Martyn, κλπ. Nice! Τσεκάρετε (και "κατεβάζετε") εδώ.

Είπαμε για τους Fairport Convention και θύμηθηκαμε εκείνο το αψεγάδιαστο electric folk rock Liege & Lief (allmusicguide, wikipedia) από το 1969 με την φωνάρα Sandy Denny και όλα τα άλλα τα "παιδιά" (Richard Thompson, Simon Nicol, Dave Swarbrick, κλπ) που όποτε το βάζουμε να παίξει αρνείται ακόμα και ...το χέρι να το βγάλει απο το στέρεο και παίζει συνεχώς στο repeat. Τόσο καλό είναι. Δεν το έχετε τσεκάρει; Κακώς!

H Sub Pop προσφέρει... Cybersex! Ε, όχι ακριβώς... απλά ένα δωρεάν για download mp3 sampler με τραγούδια από πρόσφατες και επερχόμενες κυκλοφορίες της θρυλικής εταιρείας (Fleet Foxes, Handsome Furs, The Vaselines, κλπ). Πολύ έξυπνη και ακόμα πιο πολύ αστεία η old school σελίδα προώθησης του εν λόγω sampler.

Τέλος, προχθές (10/6) έλαβε χώρα η πρώτη συναυλία των επανασυνδεδεμένων Faith No More στο Brixton Academy του Λονδίνου... Διαβάστε review και δείτε πλήρες setlist στο αντίστοιχο post του Rolling Stone. Εδώ φέρνουν άλλα και άλλα, ένας π....ης διοργανωτής δεν θα τους φέρει και από εδώ; Πρέπει να ξενιτευτούμε και για αυτό; Αμάν! Πάμε να ξεθάξουμε εκείνο το πολυπαιγμένο βινύλιο του Live At The Brixton Academy από τα παλιά να ξεθυμάνουμε...

Πάρτε προς το παρόν μια γεύση από το gig στην Λόνδρα και ζηλέψτε και εσείς όπως και εμείς:

Faith No More
- 'Midlife Crisis' (Live At Brιxton Academy, June 2009):


Αυτά προς το παρόν...

...See Ya In The Pit!



.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου