Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

For Freedom And Democracy

by lkrory21
Σήμερα από τις 19:00 και έπειτα είναι τα εγκαίνια της παρακάτω τριπλής εικαστικής έκθεσης με τίτλο For Freedom and Democracy που λαμβάνει χώρα στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ παράλληλα με την θεατρική παράσταση SHOOT/GET TREASURE/REPEAT. 

{ακολουθεί το δελτίο τύπου}



FOR FREEDOM AND DEMOCRACY στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Φωτογραφίες και ντοκουμέντα: Μία διαφορετική ματιά σε ‘εμπόλεμες ζώνες’ του κόσμου.

Στα πλαίσια της θεατρικής παράστασης SHOOT/GET TREASURE/REPEAT του Mark Ravenhill, παρουσιάζεται στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, μία σειρά εικαστικών εκθέσεων με θέμα τον πόλεμο και την δημοκρατία ανά τον κόσμο. Εκεί όπου οι προσφυγικοί καταυλισμοί του Λιβάνου συναντούν τις φαβέλες της Αργεντινής αλλά και τη ζωή των προσφύγων μέσα στην ίδια μας την πόλη.

CIUDAD OCULTA / ΚΡΥΦΗ ΠΟΛΗ

VILLA 15: Η επονομαζόμενη “Κρυφή Πόλη” (Cuidad Oculta) μία από τις πολλές φτωχογειτονιές του Μπουένος ‘Αιρες.

Η Μ.Κ.Ο. Αμάκα, η Μ.Κ.Ο. PH15 και η εταιρεία παραγωγής POLYPLANTITY, παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα φωτογραφίες τραβηγμένες από τα παιδιά που ζουν στις παραγκουπόλεις της μεγάλης πρωτεύουσας της Αργεντινής. Τριάντα ασπρόμαυρες φωτογραφίες ταξίδεψαν πάνω από τον Ατλαντικό για να μας μεταφέρουν στη σκληρή πραγματικότητα των συνθηκών διαβίωσης των παιδιών της Νότιας Αμερικής. Τα ίδια τα παιδιά, στο ρόλο φωτογράφων εκφράζουν με την προσωπική τους ματιά, μια νέα προοπτική.

LAHZA: A Moment

Η ζωή των προσφυγικών 
καταυλισμών των Παλαιστινίων στο Λίβανο, μέσα από τα μάτια 
των παιδιών. Mία ιδιόμορφη έκθεση φωτογραφίας, σε 
συνεργασία με το Λιβανέζικο ΜΚΟ Zakira.

Μία ομάδα από φωτογράφους, καλλιτέχνες και εθελοντές παρέδωσαν μαθήματα και μοίρασαν 500 κάμερες μίας χρήσεως σε 500 παιδιά. 
Μέσα από τις φωτογραφίες τους, τα παιδιά έδειξαν στον κόσμο την καθημερινή τους ζωή στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου. Οι φωτογραφίες τους αξίζουν περισσότερο από χίλιες λέξεις.

H έκθεση είναι αφιερωμένη στο να προσφέρει σε αυτά τα παιδιά τη δυνατότητα της έκφρασης σε σχέση με τα δικαιώματά τους, την υγεία, την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες για το μέλλον και ταυτόχρονα να φέρει στο φώς στιγμιότυπα από τη ζωή τους.

STATION Athens

Βίντεο, φωτογραφίες και εικαστικά έργα από την Emilija Skarnulyte, τη Διεθνή Αμνηστία και την ομάδα νεαρών προσφύγων των εργαστηρίων art therapy των Μ.Κ.Ο. ΑΜΑΚΑ και ΠΟΛΥΠΛΑΝΗΤΗ: ‘Ο Σταθμός μου’.

Οκτώ έφηβοι που πρόσφατα έφτασαν στην Ελλάδα από διαφορετικά μέρη του κόσμου (Ιράν, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Σομαλία, Ακτή του Ελεφαντοστού, Αφγανιστάν) συνεργάζονται στο στήσιμο μίας έκθεσης με υλικό που έχει προκύψει από τα εργαστήρια κοινωνικής ένταξης ‘Ο Σταθμός μου’. Με ήχο, εικόνα αλλά και μέσω της τέχνης, επικοινωνούν, εκφράζουν τους προβληματισμούς τους και μοιράζονται τα όνειρά τους.

Η έκθεση επίσης περιλαμβάνει φωτογραφίες από την Διεθνή Αμνηστία. Το φωτογραφικό υλικό αποτυπώνει στιγμές των ανθρώπων που ζουν σε συνθήκες φτώχειας και διακρίσεων, στερούμενοι το δικαίωμα στη σωματική ακεραιότητα, στην υγεία, στη στέγαση, στην ενημέρωση, στην ισότητα ενώπιον του νόμου, σε μιά δίκαιη δίκη. Στερούμενοι την Αξιοπρέπεια.

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009, ώρα 19:00, στο ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ και θα περιλαμβάνει μουσικές του κόσμου από το σχήμα ‘MARE YIEM’ καθώς και ομιλίες από τα παιδιά των εργαστηρίων της έκθεσης STATION Athens.

ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ

Κολωνού 31, Μεταξουργείο (ΜΕΤΡΟ Μεταξουργείου)

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:
Δευτέρα: 19.30 - 21.30, Πέμπτη - Κυριακή: 20.00 - 21.15.
(Είσοδος δωρεάν)


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Links:
ΜΚΟ AMAKA (off.site)
MKO AMAKA (twitter)


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου