Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

[Συλλογή Άχρηστων Πληροφοριών #1]

by lkrory21
Όσο ζει, μαθαίνεις κανείς!  Υποτίθεται δε ότι είναι γνωστό εδώ και ... κάτι αιώνες αλλά εγώ τώρα έπεσα πάνω σε αυτό bit εν πολλοίς άχρηστης πληροφορίας και σας το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη όμως...
Σύμφωνα λοιπόν με την wikipedia και το messageboard του snopes.com στο οπισθόφυλλο του Aoxomoxoa (1969) των Grateful Dead, το κοριτσάκι δεξιά δίπλα στον 'Pigpen' είναι ,σε ηλικία μόλις 5 έτων παρακαλώ, η Courtney Love! Ο πατέρας της πάντως, Hank Harrison, ήταν συγκάτοικος του Phil Lesh (μπασίστας των GD) επί χρόνια και  διετέλεσε μάνατζερ της μπάντας όταν ακόμα λέγονταν Warlocks ενώ με την σειρά του ο Phil Lesh είναι ...νονός της Courtney (σύμφωνα με την σελίδα για τις/τους Hole στο site του VH1)! Tς! 
Πάντως ασχέτως όλων των παραπάνω και ασχέτως του πως έχει καταλήξει η Courtney ως media περσόνα, τα δύο πρώτα άλμπουμ των Hole (Pretty On The Inside - 1991, Live Through This - 1994) στέκονται αξιοπρεπέστατα ακόμα. Όχι; Ας τα θυμηθούμε:

Hole - 'Teenage Whore' (Pretty On The Inside, 1991)


Hole - 'Jennifer's Body' (Live Through This, 1994)


Όσο για το Aoxomoxoa? Δεν υπάρχουν πολλά να πούμε για αυτό το ψυχεδελικό αριστούργημα. Τα έχουν πει άλλοι και καλύτερα. Απλά τσέκαρετε το στην remastered επανέκδοση του 2003 με τα bonus tracks και  μετά προσπαθήστε να βρείτε και το original mix ("The first release from 1969 has not been commercially available since the 1971 remix replaced it. Although somewhat rare, this original mix still circulates among tape traders and vinyl collectors to this day.") για να παίξετε το παιχνίδι "βρείτε τις διαφορές".

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Φώτο: 1. Το οπισθόφυλλο του Aoxomoxoa 2. Το κοριτσάκι που υποτίθεται ότι είναι η Courtney σε ηλικία 5 έτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου