Τετάρτη 3 Μαρτίου 2010

["..and the doors are where the windows should be..."]

by lkrory21
Ξεπέρασαν τον εαυτό τους και πάλι οι Rob και Sean των Autechre στο χθεσινό live radio broadcasting μέσω του site τους που κράτησε 12 ωρες και 25 λεπτά. Όχι ότι δεν το είχανε ξανακάνει. Θυμηθείτε πριν δύο χρόνια και κάτι, και λίγο πριν το Quaristice το αντίστοιχο 12ωρο mix αλλά και τον Μάρτη του 2005 πριν το Untilted.
Όσο άκουσα (περίπου 7 - 7 1/2 ώρες non stop) στο mix εισχώρησαν: μπόλικο classic old skool hip-hop (Grandmaster Flash, Erik B & Rakim), λίγα καινούργια (Madlib/Lord Quas) αλλά αρκετό βρετανικό, 70s synth prog (Tangerine Dream - 'Rubycon'), Kraftwerk ('It's More Fun To Compute' αλλά και δεκάδες διάσπαρτα samples), ομόσταβλους στην Warp όπως Boards Of Canada και Sweet Excorcist (νομίζω), Drexciya (τουλάχιστον δύο tracks?), Future Sound Of London, σπάνια δικά τους tracks αλλά και remixes όπως το 'Speech3 (Conoid Tone Reformed By Autechre)' των Higher Intelligence Agency, μια ολόκληρη ώρα με ξεσηκωτικό late 80s/early 90's rave ύμνους (Raw Power Organisation - '1991(and I just begun)', thanks gernsback!), αλλοπρόσαλλες διασκευές (όπως Impedance - 'Tainted Love') και άλλα πολλά που είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τα θυμάται κανείς.
Το πιο σπουδαίο, νομίζω, ότι ήταν το αίσθημα κοινότητας που δημιουργηθηκε στο chat του upstream.tv (που κατέρρευσε ουκ ολίγες φορές), στο twitter (#autechre) και στα φόρουμς  (όπως του WATMM) όπου ανταλάσσονταν γνώμες, το tracklist, nerd-ικα αστεία ("it's not a live mix, it's an itunes shuffle playlist!") και όλα τα σχετικά που σου έδινε την αίσθηση ότι ζούσες κάτι ιστορίκο (δεν είναι τελείως αλήθεια αυτό αλλά anyway...).
Anyway, το ζήσαμε και αυτό και για όσους το χάσατε, no worries: είμαι σίγουρος ότι δεν θα αργήσουν τα "γατόνια' του διαδικτύου να ανεβάζουν κάπου το mix αλλά και το πλήρες tracklist για το αρχείο μας (σας). {check here}

Προς το παρόν, κάτι που μας θύμισαν οι ae εχθές:

Earth Leakage Trip - 'No Idea' (1991)


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

Υ.Γ. Όχι, "μεταλιές" τύπου Necrophagist όπως στο πρόσφατο FACT Mix των Autechre δεν έπαιξαν. Όχι όσο άκουσα τουλάχιστον.

3 σχόλια:

  1. Πολυ ωραια ηταν η εκπομπη χθες, το καταφχαριστηθηκα! Ακουσα μεχρι και λιγο αφοτου εκαναν εκεινη τη φοβερη αλλαγη Boc με ενα hiphop κομματι (kid frost?), γυρω στις 8,5 ωρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 8,5 ώρες! Κανονικό μεροκάματο δηλαδή, χα! Κάπου μεταξύ στις 7 - 7:30 ωρες τερμάτισα εγώ.

    Πάντως ήδη "έσκασε" σε torrents(pb)/rapidshare κλπ οπότε σύντομα θα κάνω catch-up στις υπόλοιπες 5 :-))))

    Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Α, ναι: Και εγώ το καταευχαριστηθηκα! Και με το παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή