Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010

(Wanted Dead Or A)Live: Bios Is Eight - Saturday 18/9

by lkrory21
OK, την δεύτερη μέρα του Bios is Eight τα πράγματα ευτυχώς ήταν πολύ πιο υποφερτά εντός. Όχι ότι έλειψε ο κόσμος (και πως θα γινότανε αυτό με το hype που περιβάλλει το A Sufi And A Killer και τον δημιουργό του;) αλλά ήταν σαφώς λιγότερος, ο εξαερισμός φαίνεται επιτέλους να λειτουργούσε ενώ η διαφορετική οργάνωση στο θέμα της εισόδου πήγε τα πράγματα στο άλλο άκρο: από το χάος της πρώτης μέρας πήγαμε σε ουρές τύπου ΙΚΑ/ΟΑΕΔ και αναμονές 50λέπτου για να εισέλθεις στον χώρο.

Onra with Buddy Sativa: Στο ρόλο που ανέλαβαν οι γάλλοι Onra και Buddy Sativa για έναρξη και προθέρμανση τα καταφέραν παραπάνω από περίφημα με τον πρώτο να αναλαμβάνει τα beats / samples, κλπ και τον δεύτερο να παίζει keyboards "ζωντανά". Χωρίς να τους έχω παρακολουθήσει ιδιαίτερα δισκογραφικά μέχρι πρότινος, με κέρδισαν προσωπικά με το δεμένο σετ τους που είχε ως αφετηρία και βάση το hip-hop αλλά κινήθηκε και σε πιο soul/funk/boogie ή ακόμα και φτάνοντας στιγμές - στιγμές στα όρια της space disco ενώ, αναμενόμενα, ανακατεύτηκαν και τα βιετναμέζικα samples του Chinoiseries. Good stuff.

Gonjasufi with The Gaslamp Killer: Το κυρίως πιάτο της ημέρας κατευθείαν από την έρημο της Nevada και το LA αντίστοιχα - ε , όχι ακριβώς, εντάξει, από περιοδεία τριών εβδομάδων στην Ευρώπη (Η εμφάνιση στο Βios ήταν η τελευταία πριν την επιστροφή τους στις Η.Π.Α). Η κακόφωνη, distorted, τεχνηέντως(;) άτεχνη έναρξη του σετ κάπως με ξένισε και με "ζώσαν τα φίδια" για μια μεγάλη απογοήτευση. Ευτυχώς όμως δεν συνέβει αυτό καθώς οι "καραγκιοζιές" (σε χαϊδευτικό τόνο η λέξη) του GLK σε συνδυασμό με την ράθυμη, σχεδόν spoken word εκφορά των στίχων από τον Gonjasufi (στιγμές - στιγμές πάντως ξεπηδούσαν και οι hip-hop καταβολές του) λειτούργησαν και συνδέθηκαν με έναν ιδιάζοντα, σχεδόν ψυχεδελικό, τρόπο.

Εν τέλει βέβαια, ο ας πούμε πιο "μυστικιστικός" χαρακτήρας" του άλμπουμ μετατράπηκε ουσιαστικά σε ένα "πανηγυρτζίδικο" (με την καλή έννοια!) live όπου ακούστηκαν αρκετά κομμάτια από το A Sufi And A Killer αλλά και κάποια καινούργια ενώ όσο περνούσε η ώρα άρχισαν να μπλέκονται και να δένονται πολύ έξυπνα και άλλα κομμάτια όπως Dr.Dre, Radiohead, Jimmy Hendrix(!) ή προς το τέλος ακόμα και dubstep (Rustie, Joker). Παρέα επι σκηνής και ένας τρίτος, ξανθός rastaman που τράβαγε με κάμερα τα τεκταινόμενα ενώ δίπλα τους και σχέδον σε όλη την διάρκεια του σετ παρούσα και η Ikonika (που χτυπιότανε συνέχεια και φαινόταν να γουστάρει τρελά την όλη φάση!) αλλά και τα "γαλλάκια" (!).

Ikonika: Και παρ' όλο που δεν είχε πάει και τόσο άργα (ειδικά για τα δεδομένα του χώρου), μετά το σετ των GLK και Gonjasufi εξαφανίστηκε το 60 - 70% του κόσμου από το Bios! Κρίμα, γιατί όσοι-ες υποψιασμένοι μείναμε απολαύσαμε την συμπαθέστατη και προσωπικά Sara να παραδίδει ένα εντυπωσιακά δεμένο dj set που "εμπλεξε" δικά της κομμάτια, πιο techno στιγμές, λούπες από την μουσική του Tekken και άλλα τέτοια ωραία που πραγματικά ήταν ότι έπρεπε για να "καθαρίσει" το κεφάλι από τα προηγούμενα και να αρχίσουν να κινούνται σώματα και πόδια επιτέλους. Δεν θα ήταν υπερβολή να πω πως η εμφάνιση της Ikonika ίσως και να ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη του διημέρου!
Αυτά!

Gonjasufi with Gaslamp - live at Bios 2010 (new track, poor video quality)


Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The Pit!

 Υ.Γ. O Kutmah τι να απέγινε άραγες;

1 σχόλιο:

  1. Καλά πήρε τ' αυτί μου και κάτι από Ντύλαν σε ένα σημείο (Ο παλιάτσος και ο ληστής);

    ΑπάντησηΔιαγραφή