Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2005

A litlle bit of this, a little bit of that...

by lkrory21
Στο τελευταίο, 100ο τον αριθμό, τεύχος του (κατα πολλούς κορυφαίου) βρεττανικού μουσικού (και όχι μόνο) περιοδικού UNCUT, έχει ένα πολύ ωραίο αφιέρωμα στις 100 πιο σημαντικές στιγμές των τελευταίων 50 χρόνων όχι μόνο στην μουσική αλλά και στο σινεμά, στην τηλεόραση και στα βιβλία όπως επιλέχθηκαν από αστέρες της μουσικής και του κινηματογράφου όπως ο Robert Downey Jr., Edward Norton, Michael Stipe, Lou Redd, κλπ . Συνοδεύεται από ένα πολύ ενδιαφέρον cd με τίτλο "Highway 61 Revisited Revisited" όπου ολόκληρος ο κλασσικός δίσκος του Bob Dylan διασκευάζεται από διάφορα συγκροτήματα και καλλιτέχνες όπως The Handsome Family, American Music Club, Drive-By Truckers, κλπ.

Και μιας και είμαστε στον έντυπο μουσικό τύπο, σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί το καίνουργιο SONIK όπου σύμφωνα με τα γραφόμενα στο Avopolis, θα αλλάξει στυλ, θα προσθέσει σελίδες, θα υπάρχουν νέοι συνεργάτες και θα είναι ενιαίο (δηλ. όχι ξεχωριστά οι δισκοκριτικές). Από τα λεγόμενα του Τάσου Βογιατζή στο forum του περιοδικού/site επίσης φαίνεται ότι το περιοδικό μπαίνει σιγά-σιγά στο κόνσεπτ των δώρων καθώς σε αυτό το τεύχος πιθανόν θα έχει δώρο βιβλία από τις εκδόσεις ΟΞΥ ενώ μπαίνουν σιγά σιγά στα σχέδια και σκέψεις για "επιλεγμένα" CD. Φυσικά όλα αυτά θα συνοδεύονται από αύξηση της τιμής του περιοδικού(3,5€ σήμερα). Είδομεν...

Το τελευταίο Rock'N'Roll (πρώην ΠΟΠ + ΡΟΚ) δεν έχει έρθει στα χέρια μας αλλά συνοδεύεται από CD συλλογή της POETA NEGRA που φαίνεται ενδιαφέρον αν κρίνουμε απ΄ το tracklist. Αν και τα cd που προσφέρει συνήθως είναι ενδιαφέροντα (βλ. συλλογή MORR, συλλλογές με νέα συγκροτήματα, κλπ), ως τώρα το Rock+Roll δεν μας έχει ικανοποιήσει ούτε στο ελάχιστο είτε αισθητικά είτε ως ύλη και δεν φτάνει ούτε κατά διάνοια το "παλιό" ΠΟΠ+ΡΟΚ.

Σιγά σιγά έχουν αρχίσει οι ανακοινώσεις γα επερχόμενα live. Οι Korn, η Anne Clark, οι Jon Spencer Blues Explosion, οι VNV Nation, οι Nightwish καθώς και ένα διήμερο EBM/Goth Festival με τίτλο PLUSWELT είναι μερικά από τα επερχόμενα live events στην Αθήνα.

Όσον αφορά την Θεσ/νίκη, ένα νέο festival ηλεκτρονικής μουσικής και μοντέρνων μορφών τέχνης γεννιέται με το όνομα REWORKS και θα πραγματοποιηθεί στον ΜΥΛΟ την 1η Οκτωβρίου 2005 με πολλές και ενδιαφέρουσες συμμετοχές. Περισσότερα δείτε εδώ.

Στις 16 Σεπτεμβρίου στην Πολυτεχνειούπολη στου Ζωγράφου, θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο για φέτος "Ambientrancedelica" από τους γνωστούς ...τρομοκενίτες. Θα περιλαμβάνει δύο σκηνές με psychedelic trance / ambient DJ Sets ενώ θα υπάρχει και live p.a. από τους Γερμανούς Electric Universe. Δείτε και εδώ.

Είδαμε σε DVD ολόκληρο τον πρώτο κύκλο της σειράς "24" όπου πρωταγωνιστεί ο Kiefer Sutherland ως πράκτορας Jack Bauer και μας φάνηκε ...καλό!!! Αν και δεν είναι η πρώτη σειρά ή έργο που τα γεγονότα συμβαίνουν σε "πραγματικό χρόνο" ή χρησιμοποιεί ευφυέστατα διάφορα κολπάκια όπως split screens, κλπ μας κράτησε το ενδιαφέρον ως πλοκή αν και δεν απέφευγε κλασσικές "κακοτοπιές". Καλό. Δείτε εδώ (wikipedia) και εδώ (official site).


Αυτά προς το παρόν...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου