Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2005

Α Little Bit Of This A Little Bit Of That

by lkrory21
Γεια σας φίλοι και φίλες!


Καταρχήν να ξεκινήσουμε με το Blogr, δεκαπενθήμερο ηλεκτρονικό περιοδικό(pdf) το οποίο περιέχει επιλογες θεμάτων και άρθρων απο πολλά blogs, συμβουλές, tips, μόδα, αστρολογία (ΟΚ ΟΚ κακό χιούμορ) και απευθύνεται τόσο σε... bloggers(ουφ!) όσο και μη. Να ευχαριστήσουμε φυσικά τον Jim_Hellas που κάνει αυτή την προσπάθεια αλλά και για το γεγονός ότι σε κάθε τεύχος βάζει και ένα-δυό άρθρα από αυτό εδώ το ρημάδι το blog! Όλα τα διαθέσιμα προς "κατέβασμα" τεύχη (σε pdf) βρίσκονται εδώ.

Ακούσαμε προσεκτικά και πολλαπλώς το άλμπουμ "Stars Of CCTV", και ίσως του αφιερώσουμε κάποιο (Un)Known Pleasures, από το νέο βρετανικό hype που ακούει στο όνομα Hard-Fi. Αν και δεν είναι άσχημο ως ντεμπούτο το "Αστέρια του κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης"(!!!) και περιλαμβάνει ενδιαφέροντα τραγουδάκια (ξεχωρίζουν τα Cash Machine και Hard To Beat,), νομίζουμε ότι όλος ο ντόρος του βρετανικού τύπου με συγκρίσεις και αναφορές στους Happy Mondays και The Clash είναι κάπως υπερβολικός (ως συνήθως βέβαια). Tο "SOCCTV" είναι στα όρια της pop με κάποια ηλεκτρονικά τερτίπια και αρκετές κιθαριές. Σκεφθείτε κάτι μεταξύ πιο pop Franz Ferdinand και πιο κιθαριστικών LCD Soundsystem με κάποια ψήγματα ska revival και madchester.


Αντίθετα ο καινούργιος (τέταρτος στη σειρά) δίσκος του "νεοχίππη" Devendra Banhart που ακούει στο όνομα "Cripple Crow" παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Δυστυχώς δεν έχουμε ακούσει τα προηγούμενα πονήματα του γεννημένου στην Βενεζουέλα Devendra, αλλά ο συγκεκριμένος δίσκος είναι πολύ καλός. Από το εξώφυλλο τύπου Sgt.Peppers καταλαβαίνει κανείς τι θα επακολουθήσει. Ακουστικό κατα κύριο λόγο άλμπουμ (δεν λείπουν και πιο "ηλεκτρικές" στιγμές"), με 22 τραγούδια και πάνω από 70 λεπτά διάρκεια, στα όρια του ψυχεδελικού folk rock με κάποιες πιο εξωτικές πινελιές, πολλές συνεργασίες, κάποια ντουέτα και κάποια τραγούδια στα ισπανικά. Πολύ καλύτερος πάντως από τους πιο προβεβλημένους και σχετικά "κοντινούς" The Magic Numbers. Οι οποίοι Magic Numbers δεν είναι κακοί απλά κάπως γλυκανάλατοι.


Σχετικά αδιάφορη ως τώρα η συναυλιακή σεζόν με λίγες καλές στιγμές και μπόλικες νεκραναστάσεις τύπου Phil Collins / Α Ha / The Wailers, κλπ (τι άλλο θα ξεθάψουν οι διοργανωτές θεε μου;). Ελπίζουμε να δούμε τίποτα πιο ενδιαφέρον σύντομα.

Ξέρουμε ότι ...διαβάσατε το πολύ ενδιαφέρον Bratislava Calling και αναμένετέ εναγωνίως το επόμενο Vienna Calling (αμφότερα από την ...Uma) αλλά ας έχετε υπ' όψιν ότι σύντομα θα υπάρξει και... Berlin Calling (οι φήμες ότι θα επακολουθήσει Ulan Bator Calling κρίνονται ως ανυπόστατες!) καθότι σε λίγο καιρό θα βρεθούμε για πρώτη φορά στην γερμανική πρωτεύουσα για κάποιες ημέρες. Αν έχετε να προτείνετε κάτι που αξίζει να δούμε ή να επισκεφθούμε στο Βερολινό, ρίξτε comment ή e-mail!

Last But Not Least:

Το ΕΣΡ(Εθνικο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) έκανε το θαύμα του και κλείνει τον Best 92,6 λόγω "χαμηλής ποιοτικής στάθμης". Διαβάστε εδώ και μετά διαβάστε δύο πολύ καλά Posts εδώ και εδώ. Α! Και μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε το site του Ρ/Σ (εδώ) και του "ανεξάρτητου" ΕΣΡ(εδώ). Στο site του ΕΣΡ υπάρχει τρόπος να αφήσετε την γνώμη σας και τα σχόλια σας αλλά δυστυχώς όχι σε πάπυρο για να τα διαβάσουν οι υπεύθυνοι που ζουν ακόμα στον Μεσαίωνα. Να προσθέσουμε εδώ ότι προσωπικά δεν πολυακούμε BEST ούτε την εκπομπή του Ψαριανού αλλά ο Ρ/Σ είναι κλάσεις ανώτερος από πολλά άλλα ραδιο-τηλε-σκουπίδια που κυκλοφορούν ελεύθερα!

Links:
Blogr
The Magic Numbers
Hard-Fi
Devendra Banhart (XL Recordings Site)
Cripple Crow (και όχι μόνο!)



Αυτά προς το παρόν!



1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/11/05 4:39 π.μ.

    Ωραίος ο Μπους, έκανα μια αντιγραφή στο μπλογκ μου, την άλλη φορά που θα σε κλέψω δε θα στο πω!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή