Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2006

Keep On Bloggin' In A Free World?

by lkrory21
Προκαταβολικά συγνώμη που το παρόν pοst (που έχει δημοσιευθεί από χθες) πιθανόν να εμφανίζεται πολλές φορές στο Monitor ή αλλους aggregators αλλά από χθες χαλάει το template στον I.E. (όσοι όσες χρησιμοποιείτε Firefox, λογικά δεν είχατε ή έχετε πρόβλημα! Για άλλους browsers δεν γνωρίζουμε, δυστυχώς) και προσπαθούμε να το επιδιορθώσουμε... [ΕΠΙΔΙΟΡΘΩΘΗΚΕ]

Όσοι-ες παρακολουθείτε στενά την ελληνική blog-όσφαιρα to ξέρετε ήδη, άλλωστε το Monitor έχει βουϊξει από χθες (πάνω από 60-70 Posts σε διάφορα blogs).Όσοι δεν γνωρίζετε για την μήνυση από "δημόσιο πρόσωπο" (δεν κατονομάζεται) στον ιδιοκτήτη του site Blogme.gr (blog aggregator) για την αναμετάδοση κάποιου προσβλητικού / συκοφαντικού post από άλλο blog μέσω RSS, μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά (και σε τεχνικό επίπεδο) το τι του συνέβει (κατηγορίες, αυτόφωρο, αφαίρεση σκληρού δίσκου, κράτηση, κλπ), εδώ.

Στα comments πολλών posts από blogs που αναφέρθηκαν στο θέμα, o (οι?) FunEL, διαχειριστής δύο blog παρώδίας των πεπραγμένων και των λεγόμενων πανελλήνια γνωστού τηλεπωλητή βιβλίων με αμφισβητούμενο επιστημονικά περιεχόμενο, υποθέτει η μήνυση αφορά έμμεσα το δικό τoυ blog και ο μηνυτής είναι ο Δημοσθένης Λιακόπουλος. Προσωπικά, δεν γνωρίζω κανέναν από τους εναγόμενους και εμπλεκόμενους στην υπόθεση, αλλά here's my two cents, αν και εφ' όσον ισχύουν ΌΛΑ τα παραπάνω:


1)θα σταθώ στο κομμάτι του σχόλιου του FunEL που αναφέρει απειλές που έχει δεχθεί στα blogs του:


TRUE: ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο FUNEL ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΤΕ ΑΜΕΣΑ 10000 EURO,
ΣΤΟ 2310521010. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ, ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ

27 Sep 06, 16:09
TRUE: Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ GOOGLE NA ΠΑΡΑΔΟΣΕΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ
ΤΟΥ FUNEL ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙOΣΥΝΗ
27 Sep 06, 16:08

Αυτό σημαίνει, κατά την γνώμη μου, ότι ο Δημοσθένης Λιακόπουλος (εαν και εφ' όσον είναι ο μυνητής) ή άλλος για λογαριασμό του, πιθανότατα προσπάθησε να αποσπάσει από τον δικτυακό τόπο Blogger.com (υπενθυμίζουμε: ιδιοκτησίας Google) τα στοιχεία του FunEL. Αυτό μάλλον δεν κατέστη δυνατόν είτε για νομικούς, τεχνικούς, κλπ, λόγους (οι servers του Blogger.com / Google είναι στις Η.Π.Α. άρα υπόκεινται στην αμερικάνικη νομοθεσία) ή κατέστη αλλά τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά (άλλωστε για να γραφτείς στο blogger, μια e-mail διέυθυνση χρειάζεται και τίποτε άλλο). Οπότε μάλλον προτίμησε να "χτυπήσει" έναν ελληνικό δικτυακό τόπο, αρα εύκολα "προσβάσιμο" από την ελληνική δικαιοσύνη και/ή την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ώστε να βρεθεί ποιος / ποια / ποιοι κρύβονται πίσω από το επίμαχο blog.


2)Η μήνυση / δίωξη είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Πρώτα απ' όλα ο ιδιοκτήτης του blogme.gr διώκεται αδίκως, κατά την γνώμη μας, και το γιατί είναι προφανές σε όσους-ες έχουν στοιχειώδη γνώση των τεχνικών ζητημάτων περι blogs, aggregators, rss, κλπ. (Για όσους - ες δεν γνωρίζουν ένα search στο google ή την wikipedia θα τους διαφωτίσει)


Αλλά ακόμα και μήνυση/δίωξη στον (στην? στους?) FunEL να γίνει, πάλι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ θα είναι γιατί δεν τίθεται θέμα δυσφήμησης, συκοφαντικής και μη. Όσες λίγες φορές έτυχε να επισκεφθούμε τα blogs του Funel βρήκαμε καθαρή και ατόφια ΠΑΡΩΔΙΑ και ΣΑΤΙΡΑ, όχι πάντα επιτυχημένη αλλά ποτέ (κατά την γνώμη μας και πάλι) συκοφαντική. Και ο Μητσικώστας παρωδεί και σατιρίζει τον θεσσαλονικιό τηλεβιβλιοπώλη / Φυσικό αλλά δεν πήγε η αστυνομία να κλείσει το ALTER και να κατάσχει όλες τις βιντεοκασέτες! Αφήστε που ο ίδιος ο Δ. Λιακόπουλος είχε παρευρεθεί ως φιλοξενούμενος σε εκπομπή του Μητσικώστα (ημερομηνίες, κλπ δεν θυμάμαι αλλά ας το έχουν αυτό υπ' όψιν τους οι εμπλεκόμενοι - εναγόμενοι, μπορεί να βρούν μια άκρη επ' αυτού).

Αυτά προς το παρόν...
...See Ya In The CourtRoom?

Links:

Blogme.gr
Funel.Blogspot.com
FunelKnights.Blogspot.com
Λίστα σχετικών posts (από το monitor)
and last... but not least:
Δημοσθένης Λιακόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου